צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
לביבות תירס ומוצרלה
– מתכון של שי לי ליפא –
לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפ’ החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.
חומרים לכ-16 לביבות:
3 כוסות גרגרי תירס קפואים
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
11/2 כוסות מוצרלה מגוררת 22%
1/3 כוס עירית קצוצה גס (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון:
שמן זית
הכנה:
- מרתיחים מי מלח בסיר בינוני וחולטים גרגרי תירס כ-3 דקות עד שהם רכים.
מעבירים למסננת ומצננים כ-15 דקות. - מעבירים מחצית מכמות התירס החלוט למעבד מזון (את שאר הגרגרים שומרים שלמים) ומרסקים. מעבירים את התירס המרוסק לקערה. מוסיפים את הגרגרים השלמים, ביצים, פירורי לחם ומוצרלה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מטגנים לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. יוצרים לביבות פחוסות בקוטר
6 ס”מ. - מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית ויוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס”מ. מטגנים את הלביבות בכמה מחזורים 3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חמים או בטמפ’ החדר.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות או כדקה במיקרוגל.
גיוון:
ללביבות פיקנטיות יותר מחליפים את המוצרלה בקאשקבלו או בפקורינו באותה כמות.
אולי תרצו להכין גם
לביבות קישואים יווניות (קולוקיטוקפטדס) וגבינת מאנורי בהשראת אוטולנגי
24
24
לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה
24
לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל
24
לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני
24
לביבות פנצנלה – לחם עגבניות ובזיליקום
18
סביצ’ה דג ים על לביבות בורגול ועשבי בר לבנוניות, יוגורט עיזים וראס אל חנות
18
Leave a Comment