פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: בינוני

חומרים ל-14-12 פחזניות:
1 כוס (240 מ״ל) חלב
80 גרם חמאה
3 כפות סוכר
1/3 כפית מלח
1/4 כפית תמצית וניל
1 כוס (140 גרם) קמח מנופה
2 ביצים
1 כף רום
שמן לטיגון עמוק
לקרם מסקרפונה ושוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן מומס
1 גביע מסקרפונה 40%
שוקולד מריר מומס (לא חובה)

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבצק: בקלחת או בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב עם החמאה, הסוכר, המלח ותמצית הווניל. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים בכף עץ עד שהבצק מתגבש ומתנתק מדפנות הקלחת.
    מעבירים לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבלים לצינון 5-3 דקות. מוסיפים ביצה אחרי ביצה עד שהן נטמעות בתערובת ובסוף את הרום. (שימו לב, בהתחלה התוספות יגרמו לבצק להתפרק אבל בהמשך הוא מתאחה מחדש).
  • מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 10-8 מ״מ.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק. חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי, כדי שהפחזניות ייעשו גם במרכז.
  • מזלפים את הבצק לפחזניות בקוטר 5 ס״מ על גבי ריבועי נייר אפייה. הופכים אותן לתוך השמן החם עם הנייר
    ואחרי כ-15 שניות שולפים את הנייר במלקחיים. מטגנים 5-3 דקות או עד להזהבה יפה. מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת או על נייר סופג.
  • מכינים קרם מסקרפונה ושוקולד לבן: ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו. מקציפים את המסקרפונה (בעזרת מיקסר או בלנדר ידני) ומוסיפים את השוקולד המומס לקבלת תערובת אחידה.
  • חותכים פתח בחלק התחתון של הפחזנית וממלאים בקרם. אם רוצים, מזלפים שוקולד מומס למעלה ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0