צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב.
אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: בינוני

חומרים ל-20 סופגניות:

1 כוס (240 מ”ל) מים (או חלב)
50  גרם חמאה
1  כף סוכר
1/3  כפית מלח
1/2  כפית תמצית וניל
10 כוס (140 גרם) קמח מנופה
1  ביצה
שמן לטיגון עמוק

לציפוי ולהגשה:
1/2  כוס סוכר מתובל בכפית קינמון
שוקולד מומס אם רוצים

למטבל:
1  גביע  מסקרפונה 40%
4  כפות ריבת חלב

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבצק: בקלחת או בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים (או החלב) עם החמאה, הסוכר, המלח ותמצית הווניל. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהבצק מתגבש ומתנתק מדפנות הקלחת. מעבירים לקערת המיקסר ומצננים 5 דקות. מוסיפים את הביצה ומערבלים לפיזורה האחיד בבצק. בהתחלה זה גורם לבצק להתפרק אבל בהמשך הוא מתאחה מחדש.
  • מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 18-14 מ״מ.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק ומזלפים צינורות של בצק לתוך השמן. מנתקים את הבצק מהצנתר בעזרת סכין או מספריים. מטגנים 3-2 דקות או עד להזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת או על נייר סופג.
  • מגלגלים את הצ׳ורוס בתערובת של הסוכר והקינמון כשהם עדיין חמים, כדי שהגרגירים יידבקו בהם.
  • מכינים מטבל: טורפים היטב את המסקרפונה (אפשר במיקסר או בבלנדר ידני), מוסיפים את ריבת החלב ומערבלים לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  • מגישים את הצ׳ורוס עם מטבל המסקרפונה וריבת החלב, ואם רוצים, גם שוקולד מומס.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0