צילום: דניאל לילה

ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק ואספרגוס

– מתכון של שגיא אזולאי, מסעדת לבן –

האספרגוס והארטישוק נותנים לריזוטו הדשן קלילות ורעננות. את השמנת המקובלת מחליפה המסקרפונה, שמעמיקה את המרקם ומעשירה את הטעם.

חומרים ל-4 מנות:

‏300 גרם אורז לריזוטו
‏1/2 ליטר ציר ירקות חם
מלח ופלפל שחור גרוס
‏3 כפות שמן זית
‏50 גרם חמאה
‏2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) פרוסים דק
‏2 שיני שום פרוסות דק
‏1/2 כף תימין קצוץ
‏1/2 כוס יין לבן יבש
‏5 לבבות ארטישוק טרי פרוסים דק (או ארטישוק רומאי משומר)
‏8 גבעולי אספרגוס חלוטים ופרוסים גס
‏2 כפות מסקרפונה 40%
‏1 כף פטרוזיליה קצוצה
‏1 כף עירית קצוצה
מיץ מ-1/2 לימון טרי

להגשה:
‏120 גרם פקורינו 34% מגוררת

הכנה:

  1. מחממים ציר ירקות בסיר קטן, מתבלים במלח ופלפל ומשאירים על להבה נמוכה.
  2. ממיסים חמאה וכף שמן בסיר עמוק וצר ומאדים כרישה, שום ותימין על להבה נמוכה כ-3 דקות. מוסיפים אורז, מערבבים היטב עד שהגרגרים נעטפים בשומן ומאדים עוד כדקה. יוצקים יין, מערבבים היטב ומבשלים עד שהיין כמעט נספג באורז.
  3. יוצקים לסיר האורז מצקת מהציר החם ומבשלים תוך ערבוב עד שהציר נספג בגרגרים. ממשיכים לבשל על להבה קטנה תוך הוספה הדרגתית של הציר — מחכים שהנוזל ייספג באורז לפני שמוסיפים את המצקת הבאה. מפסיקים את הבישול כשהגרגרים בדרגת אל-דנטה וקצב ספיגת הנוזלים באורז מאוד איטי.
  4. בינתיים מחממים את יתרת שמן הזית בסיר רחב ומטגנים ארטישוק 6-5 דקות עד שהוא מזהיב ומתרכך.
  5. מוסיפים אספרגוס חלוט, מסקרפונה, פטרוזיליה, עירית ומיץ לימון ומערבבים היטב. מעבירים את הריזוטו לצלחות, מסדרים מעל ארטישוק צלוי, מפזרים פקורינו ומגישים.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

0

ריזוטו פטריות

מאכל המבושל תוך כדי ספיגת נוזלים איטית היוצרת טעם מעולה. הריזוטו הוא הכוכב של המטבח המקומי בטורינו ובמילנו. מקור הריזוטו בצפון

0

רביולי ברוטב רוזה

תראו איך טעמו של רוטב העגבניות, החמצמץ והפיקנטי, מתעדנים ומתעגלים בזכות השימוש במסקרפונה. טאצ׳ אחרון של גרנה פדנו מעל והמנה מו

0

גלידת וניל עם פירות קיץ

מתכון של רותם ליברזון. גלידת וניל קלילה ופירותית, מושלמת לקיץ

0

קסטה מסקרפונה

מתכון של עדי קלינגהופר. גרסה ביתית לקינוח הילדות שכולנו אוהבים

0

מקפא בראוניז מסקרפונה פטל

מתכון של מיס פטל. השילוב המושלם של שוקולד מושחת, גלידה ופירות קיץ

0

כיפות ״גלידת״ פטל אישיות

מתכון של אלון שבו. הקינוח הקיצי המושלם שירשים כל אורח!

0