צילום: דניאל לילה

ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק ואספרגוס

– מתכון של שגיא אזולאי, מסעדת לבן –

האספרגוס והארטישוק נותנים לריזוטו הדשן קלילות ורעננות. את השמנת המקובלת מחליפה המסקרפונה, שמעמיקה את המרקם ומעשירה את הטעם.

חומרים ל-4 מנות:

‏300 גרם אורז לריזוטו
‏1/2 ליטר ציר ירקות חם
מלח ופלפל שחור גרוס
‏3 כפות שמן זית
‏50 גרם חמאה
‏2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) פרוסים דק
‏2 שיני שום פרוסות דק
‏1/2 כף תימין קצוץ
‏1/2 כוס יין לבן יבש
‏5 לבבות ארטישוק טרי פרוסים דק (או ארטישוק רומאי משומר)
‏8 גבעולי אספרגוס חלוטים ופרוסים גס
‏2 כפות מסקרפונה 40%
‏1 כף פטרוזיליה קצוצה
‏1 כף עירית קצוצה
מיץ מ-1/2 לימון טרי

להגשה:
‏120 גרם פקורינו 34% מגוררת

הכנה:

  1. מחממים ציר ירקות בסיר קטן, מתבלים במלח ופלפל ומשאירים על להבה נמוכה.
  2. ממיסים חמאה וכף שמן בסיר עמוק וצר ומאדים כרישה, שום ותימין על להבה נמוכה כ-3 דקות. מוסיפים אורז, מערבבים היטב עד שהגרגרים נעטפים בשומן ומאדים עוד כדקה. יוצקים יין, מערבבים היטב ומבשלים עד שהיין כמעט נספג באורז.
  3. יוצקים לסיר האורז מצקת מהציר החם ומבשלים תוך ערבוב עד שהציר נספג בגרגרים. ממשיכים לבשל על להבה קטנה תוך הוספה הדרגתית של הציר — מחכים שהנוזל ייספג באורז לפני שמוסיפים את המצקת הבאה. מפסיקים את הבישול כשהגרגרים בדרגת אל-דנטה וקצב ספיגת הנוזלים באורז מאוד איטי.
  4. בינתיים מחממים את יתרת שמן הזית בסיר רחב ומטגנים ארטישוק 6-5 דקות עד שהוא מזהיב ומתרכך.
  5. מוסיפים אספרגוס חלוט, מסקרפונה, פטרוזיליה, עירית ומיץ לימון ומערבבים היטב. מעבירים את הריזוטו לצלחות, מסדרים מעל ארטישוק צלוי, מפזרים פקורינו ומגישים.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

0

בראוניז מג'הול ומסקרפונה

הם נראים כמו בראוניז קלאסיים, אבל הם לא; תמרי המג'הול מעניקים את הצבע השוקולדי והמרקם העסיסי. להכנת ציפוי השיש משתמשים בחצי קו

0

גרטן תפוחי אדמה

גרטן תפוחי אדמה עם ארבע גבינות

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמס

0

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כ

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמס

0