צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ריזוטו פטנט עם בטטה ופורצ’יני

– מתכון של שי לי ליפא –

להגיש ריזוטו לארוחת ערב באמצע השבוע? איך אפשר? הרי צריך לעמוד חצי שעה ולערבב בלי הפסקה… אז זהו שלא – את הריזוטו הזה אופים בתנור וזה חוסך את רוב הערבובים. ועוד פטנט שעושה את החיים יותר קלים: במקום להכין ציר משתמשים במי ההשריה של פטריות הפורצ’יני.

חומרים ל-8 מנות:

1 שקית (20 גרם) פטריות פורצ’יני מיובשות
‏1 ליטר מים רותחים
‏40 גרם חמאה
‏1 בצל גדול קצוץ גס
‏4-3 שיני שום קצוצות גס
עלים מ-3 גבעולי תימין
‏2 כוסות קוביות בטטה בגודל 1 ס”מ
‏2 כוסות אורז לריזוטו (מזן ארבוריו)
מלח ופלפל שחור גרוס
‏1/3 כוס יין לבן יבש

להשלמה:
‏50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
‏1/2 שקית (50 גרם) פתיתי גרנה פדנו מגורדת 29%

להגשה:
‏50 גרם גרנה פדנו שבבים 29%

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משרים פטריות מיובשות בליטר מים רותחים למשך כ-10 דקות.
  3. ממיסים חמאה בסיר רחב ושטוח (שיכול להיכנס לתנור) על להבה בינונית ומאדים בצל, שום ותימין כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים. מוסיפים בטטה ומקפיצים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבטטה מתחילה להתרכך. מוסיפים אורז, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה בחמאה.
  4. יוצקים יין ומבשלים כדקה תוך כדי בחישה עד שהיין מצטמצם. מוציאים את הפטריות ממי ההשריה, קוצצים גס ומוסיפים לסיר יחד עם מי ההשריה. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור. אופים 25 דקות עד שהאורז במצב אל-דנטה (רך בחוץ אך עדיין מעט נגיס במרכז). בתחתית הסיר יישארו מעט נוזלים וזה בסדר – הם ייספגו באורז תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים חמאה ופתיתי גרנה פדנו ומערבבים. משהים לדקה כדי שהטעמים יתמזגו והנוזלים ייספגו.
  7. מגלפים גבינת גרנה פדנו מעל בעזרת קולפן ירקות ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריזוטו מסקרפונה עם פטריות

מאכל המבושל תוך כדי ספיגת נוזלים איטית היוצרת טעם מעולה. הריזוטו הוא הכוכב של המטבח המקומי בטורינו ובמילנו. מקור הריזוטו בצפון מערב איטליה, אזור המשופ

24

ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק ואספרגוס

האספרגוס והארטישוק נותנים לריזוטו הדשן קלילות ורעננות. את השמנת המקובלת מחליפה המסקרפונה, שמעמיקה את המרקם ומעשירה את הטעם.

24

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

קצ’יו א פפה

קלאסיקה איטלקית שממחישה היטב את עומק הטעמים של גבינת גרנה פדנו האיטלקית.

0

כריך “קרואסון” מיני פיקנטי

מי אמר שכריך חייב לבוא בלחם מסורתי ? כריך בקרואסון מיוחד הרבה יותר

0

לזניה קוואטרו פורמאג’י

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0