צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פסטיצ'יו גבינות וכרישה

– מתכון של שי לי ליפא –

פירושה המקורי של המילה pasticcio הוא פאי, אבל באיטלקית מדוברת היא קיבלה עם הזמן משמעות נוספת: בלגן. שתי המשמעויות חוברות יחד במאפה הפסטה שלפניכם: הכנתו פשוטה ומהירה, אין חוקים נוקשים ואפשר לשחק עם סוגי הפסטה, הירקות והגבינות. כאן ערבבנו גבינת עיזים וקשקבל. מעט יוגורט מוסיף עסיסיות למאפה.

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

‏300 גרם פסטה חלולה (קונכיות, צדפים או פנה)
‏4 כפות שמן זית
‏1 גבעול כרישה קצוץ גס (החלק הלבן והירוק)
‏2 ביצים גדולות
‏200 גרם קאשקבלו 26% מגוררת גס
גליל גד עז 20% חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
‏4 כפות (180 גרם) יוגורט כבשים 5%
‏3 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק) פרוסים לעיגולים דקים
מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי:
‏2 כפות פירורי לחם
‏1 כף שמן זית

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית.
  2. מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה, מבשלים דקה פחות ממה שמצוין על האריזה ומסננים. יוצקים על הפסטה 2 כפות שמן זית ומערבבים כדי שלא תידבק.
  3. מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית על להבה בינונית ומאדים כרישה 8-6 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהיא רכה.
  4. טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינות, יוגורט, בצל ירוק ואת הכרישה ומערבבים. מוסיפים את הפסטה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית ומחליקים את פני השטח. מפזרים מעל פירורי לחם ומזלפים כף שמן זית.
  6. אופים 45-40 דקות עד שהפסטיצ'יו זהוב ויציב.
  7. אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים מכוסה 3 ימים במקרר. להגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

0

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כ

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים

0

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינ

0

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0