צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פסטיצ’יו גבינות וכרישה
– מתכון של שי לי ליפא –
פירושה המקורי של המילה pasticcio הוא פאי, אבל באיטלקית מדוברת היא קיבלה עם הזמן משמעות נוספת: בלגן. שתי המשמעויות חוברות יחד במאפה הפסטה שלפניכם: הכנתו פשוטה ומהירה, אין חוקים נוקשים ואפשר לשחק עם סוגי הפסטה, הירקות והגבינות. כאן ערבבנו גבינת עיזים וקשקבל. מעט יוגורט מוסיף עסיסיות למאפה.
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ:
300 גרם פסטה חלולה (קונכיות, צדפים או פנה)
4 כפות שמן זית
1 גבעול כרישה קצוץ גס (החלק הלבן והירוק)
2 ביצים גדולות
200 גרם קאשקבלו 26% מגוררת גס
1 גליל גד עז 16% חתוכה לקוביות בגודל 2 ס”מ
4 כפות (180 גרם) יוגורט כבשים 5%
3 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק) פרוסים לעיגולים דקים
מלח ופלפל שחור גרוס
לציפוי:
2 כפות פירורי לחם
1 כף שמן זית
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית.
- מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה, מבשלים דקה פחות ממה שמצוין על האריזה ומסננים. יוצקים על הפסטה 2 כפות שמן זית ומערבבים כדי שלא תידבק.
- מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית על להבה בינונית ומאדים כרישה 8-6 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהיא רכה.
- טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינות, יוגורט, בצל ירוק ואת הכרישה ומערבבים. מוסיפים את הפסטה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומחליקים את פני השטח. מפזרים מעל פירורי לחם ומזלפים כף שמן זית.
- אופים 45-40 דקות עד שהפסטיצ’יו זהוב ויציב.
- אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים מכוסה 3 ימים במקרר. להגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.
אולי תרצו להכין גם

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
0

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות
0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים
0

0
Leave a Comment