צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר

עוגה בסקית ופצפוצי שוקולד

– מתכון: לימור לניאדו תירוש –

לבסקית שלנו יש מרקם קרמי וקליל, והיא כובשת גדולים וקטנים בזכות תוספת כיפית של פצפוצי שוקולד. הפצפוצים יוצרים תחתית עשירה וממלאים את הפה במתיקות שוקולדית (ובשורה טובה לנמנעים: זוהי עוגה נטולת גלוטן!). שימו לב: העוגה זקוקה לצינון לפני ההגשה.

// תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ //

למלית:

  • 2 גביעים (500 גרם) קרם מסקרפונה
  • 1 גביע (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
  • 1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות (25 גרם) קורנפלור
  • 5 ביצים (L)
  • 150 גרם פצפוצי שוקולד קטנטנים או שוקולד מריר קצוץ דק

להגשה:

  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. מקציפים גבינות, שמנת מתוקה, סוכר, תמצית וניל ו-2 כפות קורנפלור במיקסר עם וו הקצפה במהירות נמוכה רק עד לקבלת בלילה אחידה.

2. מוסיפים בזריזות ביצה אחר ביצה ומערבלים קצרות רק עד שהן נטמעות בתערובת. הימנעו מערבוב יתר.
רצוי להעביר את הבלילה למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות (ואפשר גם לילה).

3. מניחים את פצפוצי השוקולד בקערית ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן בנדיבות בחמאה מומסת.

5. מוציאים את פצפוצי השוקולד מהמקפיא, מעבירים לקערית נפרדת 3 כפות פצפוצי שוקולד ומחזירים אותם למקפיא (לשימוש בהמשך).
מוסיפים לפצפוצי השוקולד שנותרו בחוץ כף קורנפלור ומערבבים.

6. מוסיפים את פצפוצי השוקולד עם הקורנפלור לבלילת הגבינות ומערבבים קצרות. יוצקים את הבלילה לתבנית, מעבירים לתנור ואופים 30 דקות.
מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור, מפזרים מעל העוגה בזריזות את פצפוצי השוקולד ששמרנו במקפיא, סוגרים ומשאירים את העוגה בתנור המכובה ל-10 דקות.

7. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר, רצוי ללילה. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר. העוגה תישמר מכוסה במקרר עד 4 ימים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת יוגורט יוונית

אם עוד לא ניסיתם לאפות עוגת גבינה על בסיס יוגורט, אתם עומדים להתאהב במרקם הקטיפה העשיר ובטעם העדין שלה. העוגה הזו היא גם הצלחה בטוחה: היא לא נסדקת, לא

14

בראוניז גלידה

פטנט גאוני שבזכותו תוכלו להכין גלידה ביתית במרקם מושלם ובכלום עבודה: מקציפים

8

טירמיסו מקומי

שכבות שכבות של עוגיות אמרטי-טחינה רכות ומבושמות וקרם פטנט עשיר, נטול ביצים וקל להכנה. מרכיבים בכוסות לקינוחים אישיים יפהפיים ונטולי גלוטן (ואפשר גם בת

0

פבלובה קרם מסקרפונה ב-5 דקות

נתקעתם בלי קינוח? קצת פירות, מרנג קנוי וקרם מסקרפונה עשיר ומתוק ויש לכם קינוחי יפהפה תוך דקות.

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

1

סלקים צלויים על מצע של יוגורט עיזים

הסלק שומר על טעמיו ומעצים את המתיקות בזמן הצלייה. משתלב נהדר עם יוגורט העיזים המשובח.

1

פיצה פונגי

השף לירן גרודה יצר פיצה נפלאה על ידי משחק עם כמה סוגי פטריות והוספה של ענפי זעתר טריים וחלמון חי של ביצה שבמגע עם הפיצה החמה הופך לרוטב קטיפתי.

1

פיצות אישיות מהירות ללא גלוטן

גם לנמענים מגלוטן מגיע ליהנות מפיצה טובה. אחד הפתרונות הטעימים והזריזים הוא שימוש בטורטיות מקמח תירס.

1