צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר

עוגה בסקית ופצפוצי שוקולד

– מתכון: לימור לניאדו תירוש –

לבסקית שלנו יש מרקם קרמי וקליל, והיא כובשת גדולים וקטנים בזכות תוספת כיפית של פצפוצי שוקולד. הפצפוצים יוצרים תחתית עשירה וממלאים את הפה במתיקות שוקולדית (ובשורה טובה לנמנעים: זוהי עוגה נטולת גלוטן!). שימו לב: העוגה זקוקה לצינון לפני ההגשה.

// תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ //

למלית:

  • 2 גביעים (500 גרם) קרם מסקרפונה
  • 1 גביע (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
  • 1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות (25 גרם) קורנפלור
  • 5 ביצים (L)
  • 150 גרם פצפוצי שוקולד קטנטנים או שוקולד מריר קצוץ דק

להגשה:

  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. מקציפים גבינות, שמנת מתוקה, סוכר, תמצית וניל ו-2 כפות קורנפלור במיקסר עם וו הקצפה במהירות נמוכה רק עד לקבלת בלילה אחידה.

2. מוסיפים בזריזות ביצה אחר ביצה ומערבלים קצרות רק עד שהן נטמעות בתערובת. הימנעו מערבוב יתר.
רצוי להעביר את הבלילה למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות (ואפשר גם לילה).

3. מניחים את פצפוצי השוקולד בקערית ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן בנדיבות בחמאה מומסת.

5. מוציאים את פצפוצי השוקולד מהמקפיא, מעבירים לקערית נפרדת 3 כפות פצפוצי שוקולד ומחזירים אותם למקפיא (לשימוש בהמשך).
מוסיפים לפצפוצי השוקולד שנותרו בחוץ כף קורנפלור ומערבבים.

6. מוסיפים את פצפוצי השוקולד עם הקורנפלור לבלילת הגבינות ומערבבים קצרות. יוצקים את הבלילה לתבנית, מעבירים לתנור ואופים 30 דקות.
מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור, מפזרים מעל העוגה בזריזות את פצפוצי השוקולד ששמרנו במקפיא, סוגרים ומשאירים את העוגה בתנור המכובה ל-10 דקות.

7. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר, רצוי ללילה. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר. העוגה תישמר מכוסה במקרר עד 4 ימים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת יוגורט יוונית

אם עוד לא ניסיתם לאפות עוגת גבינה על בסיס יוגורט, אתם עומדים להתאהב במרקם הקטיפה העשיר ובטעם העדין שלה. העוגה הזו היא גם הצלחה בטוחה: היא לא נסדקת, לא

14

בראוניז גלידה

פטנט גאוני שבזכותו תוכלו להכין גלידה ביתית במרקם מושלם ובכלום עבודה: מקציפים

8

טירמיסו מקומי

שכבות שכבות של עוגיות אמרטי-טחינה רכות ומבושמות וקרם פטנט עשיר, נטול ביצים וקל להכנה. מרכיבים בכוסות לקינוחים אישיים יפהפיים ונטולי גלוטן (ואפשר גם בת

0

פבלובה קרם מסקרפונה ב-5 דקות

נתקעתם בלי קינוח? קצת פירות, מרנג קנוי וקרם מסקרפונה עשיר ומתוק ויש לכם קינוחי יפהפה תוך דקות.

0

קרואסוני מלוואח ממולאים בגבינה מתוקה

הפכנו את המלאווח לקרואסון זריז ומילאנו אותו בקרם אוורירי ולימוני המבוסס על גבינת שמנת

1

סלט סלק וקממבר

כמה דקות עבודה והמון רושם וטעם. גבינת קממבר במעטה פחם החדשה של “גד” נמסה מעט מחום הסלקים וממזגת את הטעמים. את הסלקים הקטנים אפשר למצוא בשו

1

עוגת לאבנה ופירות קיץ

העוגה נאפית זמן רב מאוד בחום נמוך מאוד, וזה מה שמונע ממנה לצנוח ולהיסדק

1

כיפות ״גלידת״ פטל אישיות

מתכון של אלון שבו. הקינוח הקיצי המושלם שירשים כל אורח!

1