צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר

עוגת יוגורט יוונית

– מתכון: לימור לניאדו תירוש –

אם עוד לא ניסיתם לאפות עוגת גבינה על בסיס יוגורט, אתם עומדים להתאהב במרקם הקטיפה העשיר ובטעם העדין שלה. העוגה הזו היא גם הצלחה בטוחה: היא לא נסדקת, לא נופלת, לא מתבקעת ונראית נהדר – צחורה, גבוהה ואצילית עם נטיפי דבש נוצצים. שימו לב: הגבינות והיוגורט זקוקים לסינון מקדים של לילה לפני האפיה וצינון של 24-12 שעות לאחריה.

// תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ //

לתחתית:

  • 250 גרם (שרוול) פתי בר שבורים גס
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3 כפות (55 גרם) דבש

לעוגה:

  • 2 דליים (1.200 ק”ג) יוגורט יווני 10%
  • 3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 3 כפות (25 גרם) קורנפלור מנופה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 5 ביצים (L)

לציפוי:

  • 1/4 כוס דבש נוזלי
  • חופן עלי ורדים מיובשים או חופן פיסטוקים קצוצים

אופן הכנה:

1. ערב לפני האפייה: מרפדים מסננת גדולה בבד חיתול (נקי ונטול ריחות כביסה) ומניחים את המסננת מעל קערה. שמים בבד יוגורט יווני וגבינות שמנת ומעבירים למקרר ללילה להגרת נוזלים.

2. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומברישים את התחתית והדפנות בחמאה מומסת.

3. טוחנים פתי בר, חמאה ודבש במעבד המזון לתערובת פירורית, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא ל-1/2 שעה לפחות.

4. ביום האפייה: מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים תבנית עם 2 ליטר מים רותחים בתחתית התנור.

5. מעבירים את תערובת היוגורט והגבינות למיקסר. מוסיפים סוכר, קורנפלור, תמצית וניל ומלח ומערבלים במהירות נמוכה עם וו גיטרה רק עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים בזריזות ביצה אחר ביצה ומערבלים קצרות רק עד שהן נטמעות בתערובת. הימנעו מערבוב יתר.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית, מעבירים לתנור ואופים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים שעה ו-20 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו 1/2 שעה.
שימו לב: לא פותחים את דלת התנור במהלך האפייה.

7. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות ועד 3 ימים.

8. לפני ההגשה יוצקים דבש מחומם קלות, מפזרים עלי ורדים או פיסטוקים קצוצים ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

בראוניז גלידה

פטנט גאוני שבזכותו תוכלו להכין גלידה ביתית במרקם מושלם ובכלום עבודה: מקציפים

14

טירמיסו מקומי

שכבות שכבות של עוגיות אמרטי-טחינה רכות ומבושמות וקרם פטנט עשיר, נטול ביצים וקל להכנה. מרכיבים בכוסות לקינוחים אישיים יפהפיים ונטולי גלוטן (ואפשר גם בת

0

פבלובה קרם מסקרפונה ב-5 דקות

נתקעתם בלי קינוח? קצת פירות, מרנג קנוי וקרם מסקרפונה עשיר ומתוק ויש לכם קינוחי יפהפה תוך דקות.

0

עוגה בסקית ופצפוצי שוקולד

לבסקית שלנו יש מרקם קרמי וקליל, והיא כובשת גדולים וקטנים בזכות תוספת כיפית של פצפוצי שוקולד. הפצפוצים יוצרים תחתית עשירה וממלאים את הפה במתיקות שוקולד

0

פיצה פונגי

השף לירן גרודה יצר פיצה נפלאה על ידי משחק עם כמה סוגי פטריות והוספה של ענפי זעתר טריים וחלמון חי של ביצה שבמגע עם הפיצה החמה הופך לרוטב קטיפתי.

1

אבטיח בגרמולטה, מוצרלה פרסקה וסלסה זיתים

אבטיח ובולגרית זה מתבקש, אבל יש עוד גבינות שישמחו לבלות עם האדום הגדול

1