צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר

טירמיסו מקומי

– מתכון: לימור לניאדו תירוש –

שכבות שכבות של עוגיות אמרטי-טחינה רכות ומבושמות וקרם פטנט עשיר, נטול ביצים וקל להכנה. מרכיבים בכוסות לקינוחים אישיים יפהפיים ונטולי גלוטן (ואפשר גם בתבנית מלבנית בגודל 25X18 ס”מ או בתבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ).

// 13-12 קינוחים אישיים //

לעוגיות אמרטי טחינה והל (26-24 עוגיות):

  • 120 גרם שקדים טחונים/ קמח שקדים מנופים
  • 120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר מנופה + 1 כף להקצפת החלבונים
  • 1/2 כפית הל טחון או חוויאג’ לקפה (לא חובה)
  • 2 חלבונים
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/4 כוס (70 גרם) טחינה גולמית
  • 1 כף אמרטו

לציפוי:

  • 3-2 כפות אבקת סוכר

לקרם טירמיסו:

  • 1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
  • 80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
  • 2 גביעים (500 גרם) מסקרפונה 40%
  • 1 גביע (250 גרם) קרם מסקרפונה
  • ½1 כפות אמרטו, קוניאק או ליקר קפה

להרכבה:

  • 1/2 כוס (120 מ”ל) אספרסו או נס קפה חזק

להגשה:

  • אבקת קקאו איכותית מנופה

אופן הכנה:

1. מכינים עוגיות אמרטי טחינה והל: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה משומן קלות.

2. מערבבים שקדים טחונים, אבקת סוכר והל בקערה.

3. מקציפים חלבונים ומלח לקצף רך, מוסיפים כף אבקת סוכר ומקציפים עוד חצי דקה. מקפלים את תערובת השקדים לתוך הקצף בעזרת מרית, מקפלים את הטחינה והאמרטו להטמעה.

4. בעזרת שק זילוף או שתי כפיות מניחים בתבנית תלוליות מהתערובת בקוטר מעט יותר קטן מקוטר כוסות ההגשה (העוגיות מתרחבות מעט באפייה), במרווחים של כ-1 ס”מ זו מזו.
מפדרים באבקת סוכר ואופים 13-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

5. מכינים קרם טרמיסו: מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר במיקסר בעזרת וו הקצפה במהירות גבוהה לקצפת יציבה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים תוך כדי הקצפה קצרה מסקרפונה.
עוצרים את פעולת המיקסר ומקפלים פנימה קרם מסקרפונה ואמרטו בעזרת מרית.

6. מרכיבים את הקינוח: יוצקים אספרסו לקערית. טובלים עוגיות אמרטי באספרסו לשניה או שתיים – אחרת העוגיות יתרככו יתר על המידה – ומניחים עוגייה בתחתית כל כוס הגשה. בעזרת כף או שק זילוף מניחים על העוגיות 2 ס”מ מהקרם. טובלים עוגיית אמרטי נוספת באספרסו ומניחים על הקרם בכל הכוסות. מסיימים בעוד תלולית קרם. מכסים ומקררים לשעתיים לפחות ועד 24 שעות.
לפני ההגשה מנפים מעל אבקת קקאו ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת יוגורט יוונית

אם עוד לא ניסיתם לאפות עוגת גבינה על בסיס יוגורט, אתם עומדים להתאהב במרקם הקטיפה העשיר ובטעם העדין שלה. העוגה הזו היא גם הצלחה בטוחה: היא לא נסדקת, לא

0

פבלובה קרם מסקרפונה ב-5 דקות

נתקעתם בלי קינוח? קצת פירות, מרנג קנוי וקרם מסקרפונה עשיר ומתוק ויש לכם קינוחי יפהפה תוך דקות.

0

בראוניז גלידה

פטנט גאוני שבזכותו תוכלו להכין גלידה ביתית במרקם מושלם ובכלום עבודה: מקציפים

0

עוגה בסקית ופצפוצי שוקולד

לבסקית שלנו יש מרקם קרמי וקליל, והיא כובשת גדולים וקטנים בזכות תוספת כיפית של פצפוצי שוקולד. הפצפוצים יוצרים תחתית עשירה וממלאים את הפה במתיקות שוקולד

0

טירמיסו – קרם מסקרפונה

קינוח כוסות- קרם מסקרפונה, טירמיסו. כשקפה ומסקרפונה נפגשים, יש קינ

1

קרפצ’יו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

1

מילפיי מסקרפונה וניל ותותים

המסקרפונה כאילו נבראה עבור הקינוח הזה: יש לה מתקתקות ייחודית, שמשתלבת היטב עם טעמי פירות חמצמצים; ומרקם סמיך ועשיר

1

מוצרלה פרסקה וסלט עלים על סלמורחו

השף אביבית פריאל במתכון לגספצ’ו ספרדי מרגש

1