צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית
– מתכון של סבינה ולדמן –
מסדרים את מרכיבי הסלט בצנצנות נאות ואת הרוטב מוזגים לכלי נפרד. לפני ההגשה מוסיפים את הרוטב ומשקשקים. את הפטנט הזה אפשר ליישם כמעט על כל סלט. כאן בחרנו בהרכב שיהיה חביב במיוחד על הילדים.
חומרים ל-6 מנות:
לסלט:
גרעינים מ-2 קלחי תירס (רצוי גילי)
1/2 כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
1 כוס עגבניות שרי צבעוניות חצויות
2 אבוקדו קלופים וחתוכים לרצועות בעובי 1 ס”מ
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות בעזרת קולפן
1 קופסה (200 גרם) קוביות בולגרית מעודנת 5%
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ תפוחים
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כפית זעתר יבש
מלח ופלפל שחור
הכנה:
- בבית: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה – בעדינות, בלי למעוך את הגבינה. מחלקים לצנצנות אישיות עם מכסה תואם.
- מערבבים בצנצנת אחרת את כל חומרי הרוטב.
- בפיקניק: יוצקים מהרוטב על הסלט, סוגרים את המכסה ומנערים היטב. אוכלים את הסלט ישר מהצנצנת או הופכים לתוך קערה.

24

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית
24

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה
24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה
24

24

24
Comments are closed.