צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

– מתכון של סבינה ולדמן –

כל מי שאוהב פסטה יודע שהיא במיטבה רגע אחרי שהיא יורדת מהכיריים. ומה עושים אם אין כיריים? בדיוק בשביל זה המציאו את סלטי הפסטה – לא רק אפשר להכין אותם מראש, אלא אפילו רצוי. במהלך השהייה המשותפת הרכיבים מתחברים ויוצרים שלם הגדול מסך חלקיו.

חומרים ל-6 מנות:

500 גרם פסטה קונכיות מבושלת לפי הוראות היצרן
1 דלורית עם הקליפה, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות בגודל 4 ס"מ
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
קורט קינמון
קורט פלפל שאטה טחון
1 כף דבש
1 חבילה עלי ארוגולה
10 עלי בזיליקום
10 זיתי קלמטה מגולענים
1 קופסה מוצרלה בייבי 18%
4 כפות חומץ בלסמי לבן
1 שן שום כתושה

הכנה:

  1. בבית: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים קוביות דלורית בתבנית. מוסיפים מחצית מכמות השמן, מלח, פלפל, קינמון, שאטה ודבש ומערבבים היטב.
  3. צולים כ-35 דקות עד שהדלורית מתרככת ומזהיבה. מצננים ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. שומרים בקירור/בצידנית עד ההגשה. הסלט ישרוד במקרר כיממה.
  5. בפיקניק: מוציאים את הסלט מהצידנית כ-15 דקות לפני ההגשה, מרעננים את התיבול (קחו אתכם לדרך שמן זית, חומץ, מלח ופלפל) ומגישים בטמפ' החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ארוגולה, ענבים ופקורינו

שילוב מקסים של ארוגולה חרפרפה, ענבים מתוקים, גבינה ארומטית ואגוזים פריכים.

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ ב

8

מטבעות גבינת עיזים בסלט ירוק

כדי ליהנות מהמנה צריך לטגן את מטבעות הגבינה בסמוך ככל הניתן להגשה. בזמן הציפוי חשוב להקפיד על שיטת היד יבשה והיד רטובה.

8

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיי

8

סלט ירוק של קיץ עם ענבים וגבינה בולגרית

מרקמה הנימוח של הבולגרית המעודנת הופך אותה לפרטנרית מעולה לסלטים

8

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0