צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפינס יוגורט, אגסים ושוקולד לבן

– מתכון של סבינה ולדמן –

מאפינס זה פינוק קלאסי לפיקניק. כאן בגרסה מתוקה ומעודנת, המשלבת שוקולד לבן עם אגסים. תוספת היוגורט מעניקה לבלילה רכות ועסיסיות.

חומרים ל-12 מאפינס:

280 גרם (2 כוסות) קמח תופח
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
2 אגסים בשלים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
קורט מלח
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
240 מ”ל (1 כוס) יוגורט כבשים
60 מ”ל (1/4 כוס) מים

להגשה:

אבקת סוכר

הכנה:

  1. ‏מערבבים קוביות אגסים עם סוכר בקערה ומשהים למשך 30 דקות עד שהסוכר נמס.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
  3. מערבבים את כל החומרים למעט האגסים בקערה עד שמתקבלת בלילה לחה (יש להיזהר מערבוב יתר). מוסיפים את האגסים ומערבבים רק עד שהם נטמעים בתערובת. יוצקים את הבלילה לתבנית עד 2/3 גובה השקעים.
  4. אופים כ-30 דקות עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא לח. מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.
  5. שומרים יומיים בכלי אטום בטמפ’ החדר או 4 ימים במקרר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפינס גבינת ניו יורק 30% ונוטלה

מאפה מתוק שכולם אוהבים. מתאים לצד הקפה של הבוקר או לתה של אחה”צ.

18

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0