צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מאפינס יוגורט, אגסים ושוקולד לבן
– מתכון של סבינה ולדמן –
מאפינס זה פינוק קלאסי לפיקניק. כאן בגרסה מתוקה ומעודנת, המשלבת שוקולד לבן עם אגסים. תוספת היוגורט מעניקה לבלילה רכות ועסיסיות.
חומרים ל-12 מאפינס:
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
2 אגסים בשלים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
קורט מלח
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
240 מ”ל (1 כוס) יוגורט כבשים
60 מ”ל (1/4 כוס) מים
להגשה:
אבקת סוכר
הכנה:
- מערבבים קוביות אגסים עם סוכר בקערה ומשהים למשך 30 דקות עד שהסוכר נמס.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
- מערבבים את כל החומרים למעט האגסים בקערה עד שמתקבלת בלילה לחה (יש להיזהר מערבוב יתר). מוסיפים את האגסים ומערבבים רק עד שהם נטמעים בתערובת. יוצקים את הבלילה לתבנית עד 2/3 גובה השקעים.
- אופים כ-30 דקות עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא לח. מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.
- שומרים יומיים בכלי אטום בטמפ’ החדר או 4 ימים במקרר.
מאפינס גבינת ניו יורק 30% ונוטלה
18
גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה
0
0
Comments are closed.