צילום וסגנון: שני הלוי

כיפות ״גלידת״ פטל אישיות

– מתכון של אלון שבו  –

חומרים ל-8 קינוחים:

כלים מיוחדים
תבנית סיליקון בצורת חצי כדור בקוטר 8 ס״מ
רינגים עגולים בקוטר 8 ס״מ

מרכיבים
כיפות ״גלידת״ פטל
250 גרם גבינת מסקרפונה 40% ׳גד׳
200 גרם שמנת מתוקה להקצפה
20 גרם אבקת סוכר
70 גרם מחית פטל אדום
300 גרם חלב מרוכז ממותק

לתחתית קראנצ׳ שוקולד
90 גרם שוקולד חלב
60 גרם חמאה
75 גרם מחית נוגט
50 גרם פייטה

אופציונלי- שכבת ג׳לי פטל
2 גרם ג׳לטין+10 גרם מים
100 גרם מחית פטל
10 גרם סוכר לבן

לקישוט
נשיקות מרנג או מרנג מזולף
פטל טרי

אופן ההכנה

כיפות ״גלידת״ פטל
1. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים גבינת מסקרפונה ׳גד׳, שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקציפה יציבה.
2. בקערה בינונית מערבבים מחית פטל עם חלב מרוכז. מוסיפים את התערובת לקציפה ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.
3. יוצקים את התערובת לתבנית כיפות מסיליקון ומעבירים להקפאה למשך הלילה.

לתחתית קראנצ׳ שוקולד
1. בקערה בינונית ממיסים שוקולד חלב, חמאה ומחית נוגט על בן מארי או במיקרוגל.
2. מוסיפים את הפייטה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
3. מניילנים רינגים עגולים בקוטר 8 ס״מ ומניחים על משטח יציב. מחלקים את התערובת לרינגים ומשטחים אותה לעובי 0.5 ס״מ. מעבירים להקפאה למשך הלילה.

הרכבת הקינוח
1. מחלצים את תחתית קראנצ׳ השוקולד מהמקפיא ומניחים על משטח יציב.
2. מחלצים את כיפות ״גלידת״ הפטל ומציבים על תחתיות הקראנצ׳.
3. מקשטים בפרי טרי ובנשיקות אפויות או זילופים של מרנג.

אופציונאלי- שכבת ג׳לי פטל (מכינים יום מראש)
1. בקערה קטנה מערבבים ג׳לטין עם מים ומשהים כ-10 דקות במקרר עד להתמצקות הג׳לטין.
2. בקלחת קטנה מביאים לרתיחה מחית פטל עם סוכר.
3. מורידים את הקלחת מהאש ומוסיפים את תערובת הג׳לטין. מערבבים עד לאיחוד מלא של הג׳לטין בתערובת.
4. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים מסיליקון בקוטר 4 ס״מ. מקפיאים למשך הלילה.
5. מיד לאחר הכנת ״גלידת״ הפטל ומזיגת התערובת לתוך תבנית הכפיות, מחלצים את הג׳לי הקפוא מתבנית הסיליקון ומכניסים לתוך שכבת ״הגלידה״. מקפיאים למשך הלילה וממשיכים לפי הוראות המתכון.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0