צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לינגוויני ירקות

– מתכון של איתי בידרמן  –

חומרים ל-4 מנות:

500 גרם פסטה יבשה בצורת לינגווני
125 מיליליטר שמן זית (אפשר גם פחות)
3 שיני שום קצוצות
2 קישואים חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ
2 עגבניות בינוניות, בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
1/4 כפית מלח שולחן
1/4 כפית פלפל שחור טחון גס
קורט צ’ילי גרוס
8 עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות פירורי לחם ירוקים
80 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%

אופן הכנה:

1.יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה שיכולה להכיל את כל כמות הפסטה, מוסיפים את השום ומחממים על אש בינונית עד להזהבה.
2.מוסיפים את קוביות הקישואים והזוקיני עד להזהבה.
3.מוסיפים את העגבניות ומבשלים עוד שתי דקות.
4.מוסיפים את המלח, הפלפל והצ’ילי, בוחשים ומסירים מהאש.
5.בסיר גדול מרתיחים מים מומלחים (ביחס של כפית מלח גס לליטר מים). מכניסים את הפסטה לסיר, מרתיחים שוב ומבשלים לפי הוראות היצרן.
6.כשהפסטה מוכנה- מוסיפים רבע כוס ממי הבישול של הפסטה למחבת הרוטב.
7.מוציאים את הפסטה מהמים למסננת
8.מחממים את המחבת על אש בינונית ומביאים לרתיחה.
9.מוסיפים למחבת את הפסטה, הבזיליקום, עלי התרד ופירורי הלחם ומערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה.
10.מעבירים לארבע צלחות הגשה, מפזרים מעל את גבינת הפרמז’ן ומגישים.

*יש לשים לב לזמן הבישול של הירק ובמידת הצורך לחלוט אותו מראש.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז’ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים

פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה אבל לגמרי לא כבדה!

8

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

קצ’יו א פפה

קלאסיקה איטלקית שממחישה היטב את עומק הטעמים של גבינת גרנה פדנו האיטלקית.

0

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

0

מאפה אלמוג

מאפה מרשים בטעם משגע – מושכים בידיים את צינורות הפסטה, מותחים את חוטי הגבינה החמים ומתענגים.

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים אותה בזהב. רגע לפני ההגש

0

פטוצ’יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים בפסטה יבשה. שמן הזית, השו

0