צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לינגוויני ירקות

– מתכון של איתי בידרמן  –

חומרים ל-4 מנות:

500 גרם פסטה יבשה בצורת לינגווני
125 מיליליטר שמן זית (אפשר גם פחות)
3 שיני שום קצוצות
2 קישואים חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
2 עגבניות בינוניות, בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
1/4 כפית מלח שולחן
1/4 כפית פלפל שחור טחון גס
קורט צ'ילי גרוס
8 עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות פירורי לחם ירוקים
80 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת 29%

אופן הכנה:

1.יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה שיכולה להכיל את כל כמות הפסטה, מוסיפים את השום ומחממים על אש בינונית עד להזהבה.
2.מוסיפים את קוביות הקישואים והזוקיני עד להזהבה.
3.מוסיפים את העגבניות ומבשלים עוד שתי דקות.
4.מוסיפים את המלח, הפלפל והצ'ילי, בוחשים ומסירים מהאש.
5.בסיר גדול מרתיחים מים מומלחים (ביחס של כפית מלח גס לליטר מים). מכניסים את הפסטה לסיר, מרתיחים שוב ומבשלים לפי הוראות היצרן.
6.כשהפסטה מוכנה- מוסיפים רבע כוס ממי הבישול של הפסטה למחבת הרוטב.
7.מוציאים את הפסטה מהמים למסננת
8.מחממים את המחבת על אש בינונית ומביאים לרתיחה.
9.מוסיפים למחבת את הפסטה, הבזיליקום, עלי התרד ופירורי הלחם ומערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה.
10.מעבירים לארבע צלחות הגשה, מפזרים מעל את גבינת הפרמז'ן ומגישים.

*יש לשים לב לזמן הבישול של הירק ובמידת הצורך לחלוט אותו מראש.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלויים

הפולנטה הדשנה מזוהה עם חורף, אבל כאן חיברנו אותה לקיץ הישראלי בעזרת מגוון ירקות צבעוניים.

24

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

במקום לבשל את הפסטה במי מלח ולהכין בסיר נפרד את הרוטב, שמים את כל החומרים בסיר אחד (ראו תצלום) ומבשלים עד שהפסטה מוכנה. אבל פש

14

ג'ג'יק

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

14

פסטיצ'יו גבינות וכרישה

מאפה פסטה פשוט ומהיר – אין חוקים נוקשים ואפשר לשחק עם סוגי הפסטה, הירקות והגבינות

14

ריזוטו פטריות

מאכל המבושל תוך כדי ספיגת נוזלים איטית היוצרת טעם מעולה. הריזוטו הוא הכוכב של המטבח המקומי בטורינו ובמילנו. מקור הריזוטו בצפון

8

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ' האחרון: מגדל קטן של ריקוטה

8

ריזוטו פטנט עם בטטה ופורצ'יני

את הריזוטו הזה אופים בתנור וזה חוסך את רוב הערבובים

8

פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז'ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים

פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה אבל לגמרי לא כבדה!

8