צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
לינגוויני ירקות
– מתכון של איתי בידרמן –
חומרים ל-4 מנות:
500 גרם פסטה יבשה בצורת לינגווני
125 מיליליטר שמן זית (אפשר גם פחות)
3 שיני שום קצוצות
2 קישואים חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ
2 עגבניות בינוניות, בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
1/4 כפית מלח שולחן
1/4 כפית פלפל שחור טחון גס
קורט צ’ילי גרוס
8 עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות פירורי לחם ירוקים
80 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
אופן הכנה:
1.יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה שיכולה להכיל את כל כמות הפסטה, מוסיפים את השום ומחממים על אש בינונית עד להזהבה.
2.מוסיפים את קוביות הקישואים והזוקיני עד להזהבה.
3.מוסיפים את העגבניות ומבשלים עוד שתי דקות.
4.מוסיפים את המלח, הפלפל והצ’ילי, בוחשים ומסירים מהאש.
5.בסיר גדול מרתיחים מים מומלחים (ביחס של כפית מלח גס לליטר מים). מכניסים את הפסטה לסיר, מרתיחים שוב ומבשלים לפי הוראות היצרן.
6.כשהפסטה מוכנה- מוסיפים רבע כוס ממי הבישול של הפסטה למחבת הרוטב.
7.מוציאים את הפסטה מהמים למסננת
8.מחממים את המחבת על אש בינונית ומביאים לרתיחה.
9.מוסיפים למחבת את הפסטה, הבזיליקום, עלי התרד ופירורי הלחם ומערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה.
10.מעבירים לארבע צלחות הגשה, מפזרים מעל את גבינת הפרמז’ן ומגישים.
*יש לשים לב לזמן הבישול של הירק ובמידת הצורך לחלוט אותו מראש.

פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז’ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים
8

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
0

0

0

0

0
Comments are closed.