צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפה אלמוג

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כמו אלמוגים), מותחים את חוטי הגבינה החמים ומתענגים.


חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ (12-10 מנות)
:
1 חבילת פסטה (500 גרם) בצורת צינורות קצרים
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40%
100 גרם גרנה פדנו מגורדת 29% גס
100 גרם פקורינו 34% מגוררת גס
100 גרם בולגרית מסורתית 16% מפוררת גס
1 כוס (240 מ"ל) משקה יוגורט עיזים 3%
1 כפית קליפת לימון מגוררת, 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
3 כפות שמן זית

לציפוי:
1/4 כוס פירורי לחם לא מתובלים
1/4 כוס גרנה פדנו מגוררת דק
1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי מסוננת

  • מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל דנטה. מסננים, מחזירים לסיר ומשמנים את צינורות הפסטה במעט שמן זית כדי שלא ידבקו זה לזה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  • שמים בסיר מסקרפונה, גרנה פדנו, פקורינו, גבינה בולגרית, יוגורט ואת כל התבלינים ומחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהגבינות נמסות (היזהרו שלא יישרפו ויידבקו לתחתית). מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהתערובת כמעט חלקה.
  • יוצקים את תערובת הגבינות על הפסטה ומערבבים. מעבירים לתבנית ומזלפים 3 כפות שמן זית. מעמידים חלק מצינורות הפסטה לקבלת צורת אלמוג.
  • מערבבים בקערית פירורי לחם וגרנה פדנו, מפזרים על הפסטה ואופים 25 דקות. מוציאים את המאפה מהתנור, משבצים את מוצרלה בייבי בין צינורות הפסטה ואופים עוד 5 דקות עד שהחלק העליון מזהיב. מגישים חם.

*ניתן לשמור את המאפה עד יומיים במקרר, ללא המוצרלה בייבי. סמוך להגשה מחממים 15 דקות ב-180 מעלות, מוסיפים את המוצרלה ואופים עוד 5 דקות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים

0

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0