צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מאפה אלמוג
– מתכון של לימור לניאדו תירוש –
המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כמו אלמוגים), מותחים את חוטי הגבינה החמים ומתענגים.
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס”מ (12-10 מנות):
1 חבילת פסטה (500 גרם) בצורת צינורות קצרים
1 גביע (250 גרם) מסקרפונה 40%
100 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
100 גרם קוואטרו פורמאג’י
100 גרם בולגרית מסורתית 5% מפוררת גס
1 כוס (240 מ”ל) חלב
1 כפית קליפת לימון מגוררת, 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
3 כפות שמן זית
לציפוי:
1/4 כוס פירורי לחם לא מתובלים
1/4 כוס גרנה פדנו 29% מגוררת דק
1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18% מסוננת
- מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל דנטה. מסננים, מחזירים לסיר ומשמנים את צינורות הפסטה במעט שמן זית כדי שלא ידבקו זה לזה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים בסיר מסקרפונה, גרנה פדנו,קוואטרו פורמאג’י, גבינה בולגרית, חלב ואת כל התבלינים. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהגבינות נמסות (היזהרו שלא יישרפו ויידבקו לתחתית). מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהתערובת כמעט חלקה.
- יוצקים את תערובת הגבינות על הפסטה ומערבבים. מעבירים לתבנית ומזלפים 3 כפות שמן זית. מעמידים חלק מצינורות הפסטה לקבלת צורת אלמוג.
- מערבבים בקערית פירורי לחם וגרנה פדנו, מפזרים על הפסטה ואופים 25 דקות. מוציאים את המאפה מהתנור, משבצים את מוצרלה בייבי בין צינורות הפסטה ואופים עוד 5 דקות עד שהחלק העליון מזהיב. מגישים חם.
אולי תרצו להכין גם
מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים
מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפה מתאים לנמנעים מגלוטן ו
24
מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם
14
Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש הוא חגיגה!
14
גרסה יצירתית למאפה הדגל של העדה הגיאורגית, עם שפע גבינות ותגבור של עגבניות, זיתים וקצת פלפל חריף. הגישו את המאפים חמים ופרסו אותם לעיני האורחים.
14
הריח שיפיץ המאפה הזה בזמן שיבלה בתנור ישגע את כל בני הבית, וכשתגישו אותו לשולחן צפו לקריאות התפעלות ולחיסול מהיר
14
בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה
14
אני ממליצה להשתמש בזוקיני, שטעמם מודגש יותר והם פחות מימיים מהקישואים הבהירים. אפשר לגרר אותם גס לקבלת מאפה נגיס
14
Comments are closed.