צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר

בורקס גאודה ואורגנו

– מתכון: לימור לניאדו תירוש –

ביסים פריכים של בצק זהוב שעוטף מלית גבינת עיזים רכה וגאודה. תוסיפו לזה רוטב פיצה ועשבים ארומטיים ותקבלו מעטפות קטנות של אושר.

// 12 בורקסים //

מרכיבים:

  • 300 גרם בצק עלים (1 גליל מצונן או 1/2 גליל קפוא)

למלית:

  • 1 גליל גד עז 16% פרוס ל-12 מטבעות
  • 150 גרם גאודה בקר 30% (להשיג במעדניות בסופר) מגוררת גס
  • 3 כפות רוטב פיצה ביתי (מתכון בהמשך), או קנוי

12 צרורות קטנים של ענפי אורגנו, זעתר, בצל ירוק, עירית (לבחירה)

להברשה: 1 חלמון טרוף עם 2 כפיות מים.

לציפוי:

  • 2 כפות שומשום

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2.  מעבירים את הבצק למשטח עבודה. אם משתמשים בבצק מצונן אין צורך לרדד ולקמח את המשטח או את הבצק, אם משתמשים בבצק קפוא מקמחים מעט את שניהם. מרדדים את הבצק למלבן לא דק בגודל 40X30 ס”מ. במהלך הרידוד בודקים: אם הבצק נדבק למשטח העבודה, מקמחים מעט את המשטח. מיישרים את צלעות מלבן הבצק בעזרת סכין.
  3.  חותכים את הבצק ל-12 ריבועים בגודל 10X10 ס”מ. מברישים את שולי הריבועים בחלמון.
  4. ממלאים, מעצבים ואופים: מניחים עיגול גד עז במרכז כל ריבוע בצק, מפזרים גאודה ומניחים כפית רוטב פיצה וצרור עשבים. מקפלים שתי פינות אלכסוניות של כל ריבוע פנימה לכיוון המרכז ומצמידים לקבלת צורת מעטפה (מדביקים בעזרת חלמון).
  5.  מסדרים בתבנית במרווחים, מברישים את פני הבורקסים בחלמון ומפזרים שומשום. אופים 18-16 דקות עד השחמה. מגישים חם.

    כך מכינים רוטב פיצה ביתי:

מניחים  בסיר בינוני פחית (400 מ”ל) עגבניות קצוצות או מרוסקות משומרות (רצוי תוצרת איטליה),

  • 2 כפות שמן זית.
  • 2 כפות יין לבן או מים.
  • 2 שיני שום קצוצות.
  • 1/2 כפית סוכר.
  • 1/2 כפית מלח גס.
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
  • 1/4 כפית אורגנו וקורט צ’ילי (אם אוהבים חריף אפשר יותר).

מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין 45 דקות. מערבבים מדי פעם.
מצננים, מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד השימוש.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפצ’יו קפרזה

חם וקר בסלט מרהיב של עגבניות צלויות, עגבניות שרי טריות, מוצרלה פרסקה רעננה וגבינת חלומי – שהופכת אחרי בילוי קצר בתנור לשבבים קראנצ’יים וכי

0

תירס הוואנה עם גרנה פדנו

קלחי התירס עוברים חליטה קצרה, נצלים בגריל ומקבלים מעטה חרוך וקרמלי. את הקלחים הלוהטים מושחים ביוגורט ומתבלים בצ’ילי ובגרנה פדנו והם הופכים למתוק

0

סלט חסה סלנובה, כרובית וקרמבל פטה-שקדים

קרמבל פטה קראנצ’י – פטנט מבריק וטעים במיוחד – הוא רק אחד מהסודות של הכוכבת היפהפייה של שולחן החג: חסת סלנובה שנפתחת כמו פרח ומחביאה

0

בעג’ון יוגורט וטאבולה

השילוב של קמח, שמרים ויוגורט עיזים הוא סוג של קסם, שיוצר בצק רך ונוח לעבודה. תוספת הגבינות מעשירה את הבצק והופכת אותו לגמיש, והתוצאה נפלאה: מאפים אישי

0

קולסלאו חלוּמי

לא חייבים לצלות חלומי! בסלט המהיר הזה משתמשים בחלומי מגוררת ללא צלייה, והיא מעניקה מליחות עדינה וטעמים רעננים. רוטב הקולסלאו הקלאסי מקבל טוויסט –

0

גראטן תפוחי אדמה מדורה ביוגורט

גראטן תפוחי אדמה צלויים לשלמות, מכוסים ביוגורט ובתערובת ארבע גבינות נמסות ומלאים בעושר טעמים מסחרר. כך תעניקו לתפוחי האדמה קליפה פריכה ושחומה ולב רך ב

0

כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)

הגיע הזמן ליצירתיות- “ערכת היצירה האכילה”- הערכה מכילה שלל ירקות טעימים, לחם וגבינה בשקית זילוף. הילדים ירכיבו בעצמם את הכריך, יזלפו משקית

1

עוגת גבינה אישית

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם לא דייקתם בחיתוך, הציפוי

1