צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר
קרפצ’יו קפרזה
– מתכון: לימור לניאדו תירוש –
חם וקר בסלט מרהיב של עגבניות צלויות, עגבניות שרי טריות, מוצרלה פרסקה רעננה וגבינת חלומי – שהופכת אחרי בילוי קצר בתנור לשבבים קראנצ’יים וכיפיים.
// 8-6 מנות //
לעגבניות צלויות:
- 7 עגבניות בשלות פרוסות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית סוכר
- 1/4 כפית מכל אחד: מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 שקית (100 גרם) חלומי 24% מגוררת בחורים הגדולים של הפומפייה
לסלט:
- 300 גרם עגבניות שרי חצויות
- 75 גרם שקדים טבעיים קצוצים גס
- 2 שקיות (200 גרם) מוצרלה פרסקה 18% קרועה גס
- חופן נדיב של עלי בזיליקום קרועים גס
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית חומץ בן יין אדום
- 1/4 כפית מכל אחד: סוכר ומלח
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
2. מסדרים את פרוסות העגבניות בתבנית במעגלים כשהן חופפות זו לזו (כמו רעפים). משאירים את מרכז התבנית חשוף. יוצקים על העגבניות שמן זית, מפזרים סוכר, מלח ופלפל שחור.
וצולים בחלק העליון של התנור 25 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים על העגבניות חלומי מגוררת, מחזירים לתנור ואופים 8 דקות עד שהגבינה מזהיבה.
3. בינתיים מכינים סלט: מערבבים עגבניות שרי, שקדים, קרעי מוצרלה, עלי בזיליקום, שמן זית, חומץ, סוכר ומלח בקערה בינונית.
4. מוציאים את התבנית מהתנור, מעבירים את העגבניות הצלויות (עם הנייר) לצלחת הגשה, עורמים במרכז את הסלט ומגישים מייד.
0
סלט חסה סלנובה, כרובית וקרמבל פטה-שקדים
0
0
0
0
גראטן תפוחי אדמה מדורה ביוגורט
0
1
1
Leave a Comment