צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר

קרפצ’יו קפרזה

– מתכון: לימור לניאדו תירוש –

חם וקר בסלט מרהיב של עגבניות צלויות, עגבניות שרי טריות, מוצרלה פרסקה רעננה וגבינת חלומי – שהופכת אחרי בילוי קצר בתנור לשבבים קראנצ’יים וכיפיים.

// 8-6 מנות //

לעגבניות צלויות:

  • 7 עגבניות בשלות פרוסות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מכל אחד: מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 שקית (100 גרם) חלומי 24% מגוררת בחורים הגדולים של הפומפייה

לסלט:

  • 300 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 75 גרם שקדים טבעיים קצוצים גס
  • 2 שקיות (200 גרם) מוצרלה פרסקה 18% קרועה גס
  • חופן נדיב של עלי בזיליקום קרועים גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית חומץ בן יין אדום
  • 1/4 כפית מכל אחד: סוכר ומלח

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.

2. מסדרים את פרוסות העגבניות בתבנית במעגלים כשהן חופפות זו לזו (כמו רעפים). משאירים את מרכז התבנית חשוף. יוצקים על העגבניות שמן זית, מפזרים סוכר, מלח ופלפל שחור.
וצולים בחלק העליון של התנור 25 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים על העגבניות חלומי מגוררת, מחזירים לתנור ואופים 8 דקות עד שהגבינה מזהיבה.

3. בינתיים מכינים סלט: מערבבים עגבניות שרי, שקדים, קרעי מוצרלה, עלי בזיליקום, שמן זית, חומץ, סוכר ומלח בקערה בינונית.

4. מוציאים את התבנית מהתנור, מעבירים את העגבניות הצלויות (עם הנייר) לצלחת הגשה, עורמים במרכז את הסלט ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

תירס הוואנה עם גרנה פדנו

קלחי התירס עוברים חליטה קצרה, נצלים בגריל ומקבלים מעטה חרוך וקרמלי. את הקלחים הלוהטים מושחים ביוגורט ומתבלים בצ’ילי ובגרנה פדנו והם הופכים למתוק

0

סלט חסה סלנובה, כרובית וקרמבל פטה-שקדים

קרמבל פטה קראנצ’י – פטנט מבריק וטעים במיוחד – הוא רק אחד מהסודות של הכוכבת היפהפייה של שולחן החג: חסת סלנובה שנפתחת כמו פרח ומחביאה

0

בעג’ון יוגורט וטאבולה

השילוב של קמח, שמרים ויוגורט עיזים הוא סוג של קסם, שיוצר בצק רך ונוח לעבודה. תוספת הגבינות מעשירה את הבצק והופכת אותו לגמיש, והתוצאה נפלאה: מאפים אישי

0

קולסלאו חלוּמי

לא חייבים לצלות חלומי! בסלט המהיר הזה משתמשים בחלומי מגוררת ללא צלייה, והיא מעניקה מליחות עדינה וטעמים רעננים. רוטב הקולסלאו הקלאסי מקבל טוויסט –

0

בורקס גאודה ואורגנו

ביסים פריכים של בצק זהוב שעוטף מלית גבינת עיזים רכה וגאודה. תוסיפו לזה רוטב פיצה ועשבים ארומטיים ותקבלו מעטפות קטנות של אושר.

0

גראטן תפוחי אדמה מדורה ביוגורט

גראטן תפוחי אדמה צלויים לשלמות, מכוסים ביוגורט ובתערובת ארבע גבינות נמסות ומלאים בעושר טעמים מסחרר. כך תעניקו לתפוחי האדמה קליפה פריכה ושחומה ולב רך ב

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

1

כריך לקס וירקות

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

1