צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר
קולסלאו חלוּמי
– מתכון: לימור לניאדו תירוש –
לא חייבים לצלות חלומי! בסלט המהיר הזה משתמשים בחלומי מגוררת ללא צלייה, והיא מעניקה מליחות עדינה וטעמים רעננים. רוטב הקולסלאו הקלאסי מקבל טוויסט – במקום מיונז משתמשים ביוגורט יווני – טעים ובריא.
// 12-10 מנות //
לסלט:
- ½1 כוסות (150 גרם) תערובת אגוזים וגרעינים לבחירה: קשיו, מלך, פיסטוק, פקאן, בוטנים, שקדים, שומשום, גרעיני דלעת או חמנייה
- 1/4 כרוב סגול או לבן (כ-½2 כוסות) פרוס דק
- 8 מלפפוני בייבי שטופים ופרוסים דק לאורכם (במנדולינה או בקולפן)
- 2 תפוחי עץ חמצמצים (גרני סמית) פרוסים לרצועות בינוניות (בעונה אפשר להוסיף משמשים חתוכים לשמיניות/ גרגירי רימון)
- צרור רוקט או ארוגולה גדול שטוף ומיובש
- 1/2 שקית (100 גרם) חלומי 24% מגוררת על החורים הגדולים של הפומפייה
לרוטב:
- 1/4 דלי (150 גרם) יוגורט יווני 10%
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 שן שום קצוצה דק
- 1 כפית חרדל דיז’ון חלק
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
1. מחממים מחבת (ללא שמן) על להבה נמוכה וקולים תערובת אגוזים 15-10 דקות עד פריכות. מדי פעמים מנענעים את המחבת. מצננים וחותכים גס.
2. מכינים את הרוטב: טורפים את כל חומרי הרוטב בקערה רחבה.
3. מרכיבים את הסלט: מוסיפים לקערת הרוטב את חומרי הסלט, למעט 4 כפות מתערובת האגוזים ו-4 כפות מהחלומי, ומערבבים עם הרוטב.
4. מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מפזרים מעל את יתר האגוזים והחלומי ומגישים.
0
0
סלט חסה סלנובה, כרובית וקרמבל פטה-שקדים
0
0
0
גראטן תפוחי אדמה מדורה ביוגורט
0
פולנטה תירס, פטריות צלויות וגבינת פקורינו
1
1
Leave a Comment