צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר

קולסלאו חלוּמי

– מתכון: לימור לניאדו תירוש –

לא חייבים לצלות חלומי! בסלט המהיר הזה משתמשים בחלומי מגוררת ללא צלייה, והיא מעניקה מליחות עדינה וטעמים רעננים. רוטב הקולסלאו הקלאסי מקבל טוויסט – במקום מיונז משתמשים ביוגורט יווני – טעים ובריא.

// 12-10 מנות //

לסלט:

  • ½1 כוסות (150 גרם) תערובת אגוזים וגרעינים לבחירה: קשיו, מלך, פיסטוק, פקאן, בוטנים, שקדים, שומשום, גרעיני דלעת או חמנייה
  • 1/4 כרוב סגול או לבן (כ-½2 כוסות) פרוס דק
  • 8 מלפפוני בייבי שטופים ופרוסים דק לאורכם (במנדולינה או בקולפן)
  • 2 תפוחי עץ חמצמצים (גרני סמית) פרוסים לרצועות בינוניות (בעונה אפשר להוסיף משמשים חתוכים לשמיניות/ גרגירי רימון)
  • צרור רוקט או ארוגולה גדול שטוף ומיובש
  • 1/2 שקית (100 גרם) חלומי 24% מגוררת על החורים הגדולים של הפומפייה

לרוטב:

  • 1/4 דלי (150 גרם) יוגורט יווני 10%
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 1 כפית חרדל דיז’ון חלק
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנה:

1. מחממים מחבת (ללא שמן) על להבה נמוכה וקולים תערובת אגוזים 15-10 דקות עד פריכות. מדי פעמים מנענעים את המחבת. מצננים וחותכים גס.

2. מכינים את הרוטב: טורפים את כל חומרי הרוטב בקערה רחבה.

3. מרכיבים את הסלט: מוסיפים לקערת הרוטב את חומרי הסלט, למעט 4 כפות מתערובת האגוזים ו-4 כפות מהחלומי, ומערבבים עם הרוטב.

4. מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מפזרים מעל את יתר האגוזים והחלומי ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפצ’יו קפרזה

חם וקר בסלט מרהיב של עגבניות צלויות, עגבניות שרי טריות, מוצרלה פרסקה רעננה וגבינת חלומי – שהופכת אחרי בילוי קצר בתנור לשבבים קראנצ’יים וכי

0

תירס הוואנה עם גרנה פדנו

קלחי התירס עוברים חליטה קצרה, נצלים בגריל ומקבלים מעטה חרוך וקרמלי. את הקלחים הלוהטים מושחים ביוגורט ומתבלים בצ’ילי ובגרנה פדנו והם הופכים למתוק

0

סלט חסה סלנובה, כרובית וקרמבל פטה-שקדים

קרמבל פטה קראנצ’י – פטנט מבריק וטעים במיוחד – הוא רק אחד מהסודות של הכוכבת היפהפייה של שולחן החג: חסת סלנובה שנפתחת כמו פרח ומחביאה

0

בעג’ון יוגורט וטאבולה

השילוב של קמח, שמרים ויוגורט עיזים הוא סוג של קסם, שיוצר בצק רך ונוח לעבודה. תוספת הגבינות מעשירה את הבצק והופכת אותו לגמיש, והתוצאה נפלאה: מאפים אישי

0

בורקס גאודה ואורגנו

ביסים פריכים של בצק זהוב שעוטף מלית גבינת עיזים רכה וגאודה. תוסיפו לזה רוטב פיצה ועשבים ארומטיים ותקבלו מעטפות קטנות של אושר.

0

גראטן תפוחי אדמה מדורה ביוגורט

גראטן תפוחי אדמה צלויים לשלמות, מכוסים ביוגורט ובתערובת ארבע גבינות נמסות ומלאים בעושר טעמים מסחרר. כך תעניקו לתפוחי האדמה קליפה פריכה ושחומה ולב רך ב

0

פולנטה תירס, פטריות צלויות וגבינת פקורינו

הפולנטה החלה את דרכה בתור דייסה במטבחים הביתיים של צפון איטליה והפכה במרוצת השנים לאחת המנות המבוקשות ביותר במסעדות.

1

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

השקיעו רגע בסידור נאה של הקונכיות על מצע של רוטב ותקבלו מנה שהיא כוכבת אמיתית.

1