בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם
מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

זמן הכנה: 3:25 שעות
רמת קושי: בינוני

חומרים ל-24 סופגניות קטנות:
3 1/2  כוסות + כף (500 גרם) קמח
1 כוס (240 מ”ל) חלב חמים
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
2  ביצים
50  גרם חמאה רכה
כ-1/2 גביע מסקרפונה 40%
1/2  כפית מלח
שמן לטיגון עמוק

לציפוי גנאש רובי:
100  גרם שוקולד רובי (ורוד)חתוך לקוביות
1/2 גביע מסקרפונה 40%

לקישוט:
שבבי שוקולד מריר

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, החלב, השמרים, הסוכר והביצים במיקסר עם וו הלישה. לשים 4-3 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. ​מוסיפים את החמאה, המסקרפונה והמלח ולשים עוד 5 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעתיים-שעתיים חצי או יותר במקרר.
  • מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה בעובי 1.5-1 ס”מ ובעזרת חותכן או כוס קורצים ממנו טבעות. מתחילים בעיגולים בקוטר 6 ס״מ ובמרכזם עוד עיגול בקוטר 2 ס״מ או גודל אחר, לפי רצונכם.
  • ​מניחים את טבעות הבצק על ריבועי נייר אפייה ומתפיחים בטמפ’ החדר 40-30 דקות עד שהן תופחות ומתעגלות יפה (שימו לב: את קצוות הבצק שנותרו לשים ומכדררים ואחרי 20 דקות מנוחה חוזרים על הפעולה שוב).
  • ​מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק עד לחום בינוני.
  • הופכים את הדונאטס לתוך השמן ושולפים את הנייר במלקחיים אחרי 15 שניות. מטגנים מכל צד עד שהדונאטס מקבלים גוון זהוב שחום. מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת או לנייר סופג.
  • מכינים גנאש רובי: ממיסים את השוקולד רובי למרקם חלק. מוסיפים מסקרפונה ומערבבים היטב. טובלים את הדונאטס ומפזרים שבבי שוקולד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כמו אלמוגים), מותחים את ח

8

פוקאצ’ה טרטופו

הפקורינו נותנת טעם חזק, המסקרפונה מוסיפה עדינות קרמית והמוצרלה מחברת את שני הניגודים הללו לחוויה איטלקית מלאה

8

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0