צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

– מתכון של רות אוליבר  –

היא נהדרת בתור מלית למאפה, טופינג לפיצה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה. לא צריך הרבה – רק לשדך לה פרטנרים מחמיאים שיעניקו לנסיכה הצחורה אישיות חדשה. הנה שלוש הצעות הגשה מקוריות ופשוטות מאוד לביצוע.

ריקוטה פרסקה עם עגבניות וצנוברים:

שילוב ים תיכוני מוחץ. החמיצות הרעננה של העגבניות והבלסמי מסתדרת נהדר עם טעמה העדין של ריקוטה פרסקה.

12 עגבניות שרי צבעוניות חתוכות
2 כפות צימוקי עגבניות מיובשות
2 כפות צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
מלח ים אטלנטי

הכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים ובעזרת כף מסדרים על הריקוטה.

ריקוטה פרסקה עם אגוזים ועשבי תיבול:

הקסם כאן הוא משחקי מרקמים – הגבינה הנימוחה מול האגוזים הקראנצ'יים, והרבה רעננות בזכות העשבים שמתערבבים עם האגוזים ויוצרים מעין סלט המתפצפץ על הלשון.

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוסברה קצוצה קצוצים
עלים מ-3 גבעולי נענע קצוצים
עלים מ-3 גבעולי בזיליקום קצוצים
50 גרם אגוזי פקאן מומלחים קלויים וקצוצים
50 גרם אגוזי לוז מומלחים קלויים וקצוצים
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח ים אטלנטי

הכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים ובעזרת כף מסדרים על הריקוטה.

ריקוטה פרסטה עם פירות מיובשים וסילאן:

במסעדות ברומא מגישים את הגבעה הצחורה של ריקוטה פרסקה לצד דבש. לקחנו את הרעיון עוד צעד – החלפנו את הדבש בסילאן והוספנו פירות יבשים ואגוזים. אם יש רימונים טריים בשוק – צרפו גם אותם לחגיגה!

5 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
1/4 כוס חמוציות
1/4 כוס צימוקים כהים
1/4 כוס גרגירי רימון טריים (לא חובה)
2 כפות סילאן
50 גרם אגוזי לוז קלויים
2 כפות שמן זית
2 פרוסות לחם קלוי לטוסט

הכנה:

מערבבים בקערה פירות יבשים עם סילאן, רימונים ואגוזים. בעזרת כף מסדרים את התערובת על הריקוטה פרסקה. מזלפים מעל שמן זית ומגישים לצד לחם קלוי.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קיש ספירלה ירקות וגבינות

הספירלה הוויראלית! היא כיכבה בחוברת שבועות 2015 והפכה לכוכבת הרשתות החברתיות. למי שפספס – הנה היא שוב במלוא הדרה

6

פוקאצ'ת צזיקי מהחלומות

פוקאצ'ת צזיקי מהחלומות ב2 מרכיבים וב2 דקות.

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0