צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

– מתכון של רות אוליבר  –

היא נהדרת בתור מלית למאפה, טופינג לפיצה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה. לא צריך הרבה – רק לשדך לה פרטנרים מחמיאים שיעניקו לנסיכה הצחורה אישיות חדשה. הנה שלוש הצעות הגשה מקוריות ופשוטות מאוד לביצוע.

ריקוטה פרסקה עם עגבניות וצנוברים:

שילוב ים תיכוני מוחץ. החמיצות הרעננה של העגבניות והבלסמי מסתדרת נהדר עם טעמה העדין של ריקוטה פרסקה.

12 עגבניות שרי צבעוניות חתוכות
2 כפות צימוקי עגבניות מיובשות
2 כפות צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
מלח ים אטלנטי

הכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים ובעזרת כף מסדרים על הריקוטה.

ריקוטה פרסקה עם אגוזים ועשבי תיבול:

הקסם כאן הוא משחקי מרקמים – הגבינה הנימוחה מול האגוזים הקראנצ’יים, והרבה רעננות בזכות העשבים שמתערבבים עם האגוזים ויוצרים מעין סלט המתפצפץ על הלשון.

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוסברה קצוצה קצוצים
עלים מ-3 גבעולי נענע קצוצים
עלים מ-3 גבעולי בזיליקום קצוצים
50 גרם אגוזי פקאן מומלחים קלויים וקצוצים
50 גרם אגוזי לוז מומלחים קלויים וקצוצים
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח ים אטלנטי

הכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים ובעזרת כף מסדרים על הריקוטה.

ריקוטה פרסטה עם פירות מיובשים וסילאן:

במסעדות ברומא מגישים את הגבעה הצחורה של ריקוטה פרסקה לצד דבש. לקחנו את הרעיון עוד צעד – החלפנו את הדבש בסילאן והוספנו פירות יבשים ואגוזים. אם יש רימונים טריים בשוק – צרפו גם אותם לחגיגה!

5 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
1/4 כוס חמוציות
1/4 כוס צימוקים כהים
1/4 כוס גרגירי רימון טריים (לא חובה)
2 כפות סילאן
50 גרם אגוזי לוז קלויים
2 כפות שמן זית
2 פרוסות לחם קלוי לטוסט

הכנה:

מערבבים בקערה פירות יבשים עם סילאן, רימונים ואגוזים. בעזרת כף מסדרים את התערובת על הריקוטה פרסקה. מזלפים מעל שמן זית ומגישים לצד לחם קלוי.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים, מתובלים בשום ושמיר.

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם תאנים, אורגנו ודבש

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תאנים טריות ודבש. אם אין תאנים טריות אפשר להחליף בפרי עונתי אחר כמו אפרסמון, תותים או קונפיטורה.

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

24

קרוק ריקוטה

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים), פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מוקפץ. מטוגן במחבת ומוגש ע

24

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ’ האחרון: מגדל קטן של ריקוטה פרסקה שמערבבים לת

24

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את התפקיד הראשי עם תגבור מכ

24

בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית

בבורקיטס קלאסי משלבים בין גבינות דומיננטיות (בולגרית וקשקבל) לגבינה רכה וניטרלית בטעמה, שנותנת את הגוף. אחרי שתכינו את המאפה הבלקני הקלאסי עם ריקוטה פ

24