צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רולדת טירמיסו

– מתכון של שי לי ליפא –

ההשראה למתכון הגיעה מהקונדיטורית הנפלאה נטלי לוין, שפרסמה מתכון דומה בבלוג עוגיו.נט: קינוח השכבות האיטלקי הופך לרולדה מבצק ספוג בניחוח קפה, במילוי קרם מסקרפונה נטול ביצים וזריז הכנה.

חומרים לרולדה אחת:

לבצק:
‏‏3 ביצים גדולות (L) בטמפ' החדר
‏100 גרם (1/2 כוס) סוכר
‏1 כפית אבקת קפה נמס
‏1/2 כפית אבקת קקאו
‏1/4 כפית מלח
‏100 גרם (3/4 כוס פחות כפית) קמח רגיל
‏1/2 כפית אבקת אפייה

לקרם מסקרפונה-קפה:
‏1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40% בטמפ' החדר
‏1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה קרה
‏60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
‏2 כפות ליקר קפה

להרטבת הרולדה:
‏2 כפות קפה מוכן חזק (נמס או אספרסו) בטמפ' החדר

לקישוט:
אבקת קקאו
שבבי שוקולד (שיוצרים בעזרת קולפן ירקות)

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן.
  2. מכינים את הרולדה: מקציפים ביצים, סוכר, אבקת קפה נמס, אבקת קקאו ומלח בקערת מיקסר 6-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר, אוורירי ויציב.
  3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עם כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
  4. אופים 10-8 דקות עד שהרולדה זהובה וקפיצית למגע.
  5. מצננים את הרולדה לחלוטין לפני המילוי. מומלץ מאוד לגלגל בתוך מגבת מטבח כדי שתהיה יותר אלסטית.
  6. מכינים קרם מסקרפונה-קפה: מקציפים את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר 3-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב מאוד.
  7. מרכיבים את העוגה: מברישים את הרולדה במעט קפה מוכן (לא יותר מדי כדי שלא תתפרק בגלגול), מורחים כ-2/3 מכמות המלית ומגלגלים. את יתרת הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על הרולדה. זורים בנדיבות אבקת קקאו ומפזרים שבבי שוקולד.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מגישים ישר מהמקרר ופורסים בסכין חדה ומשוננת.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טירמיסו

טירמיסו הוא אולי הקינוח האיטלקי האהוב ביותר ובצדק — השילוב בין קרם אוורירי לבישקוטים טבולים בקפה הוא ממכר

24

עוגת גלידה טירמיסו

מתכון של נטלי לוין מעוגיונט. עוגת גלידה עם ארומה מקסימה של קפה וקקאו

18

טירמיסו תותים – טוויסט עדכני למתכון קלאסי

השף רן שמואלי מפנק בקינוח חורפי עם טעם מופלא שכיכב בארוחה השנייה

18

סמיפרדו טירמיסו

מפגש פסגה של שתי קלאסיקות איטלקיות מתוקות מפיק קינוח קפוא עשיר ויפה.

10

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

0

רביולי ברוטב רוזה

תראו איך טעמו של רוטב העגבניות, החמצמץ והפיקנטי, מתעדנים ומתעגלים בזכות השימוש במסקרפונה. טאצ׳ אחרון של גרנה פדנו מעל והמנה מו

0

גלידת וניל עם פירות קיץ

מתכון של רותם ליברזון. גלידת וניל קלילה ופירותית, מושלמת לקיץ

0

קסטה מסקרפונה

מתכון של עדי קלינגהופר. גרסה ביתית לקינוח הילדות שכולנו אוהבים

0