צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצטות חצילים וגבינות

– מתכון של שי לי ליפא –

הפיצטות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר הקולגות בשולחן! אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש ברוטב עגבניות מוכן, על אף שהרוטב במתכון הוא נכס לכל מתכון פיצה ופסטה שתכינו.

חומרים ל-16 פיצטות:

16 פרוסות בעובי ½1 ס"מ של חצילים מוארכים בקליפתם
‏2 כפות שמן זית

לרוטב:
‏2 כפות שמן זית
‏2-1 שיני שום כתושות
‏3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
‏1/4 כוס מים
‏1/2 כפית סוכר
‏1/2 כפית אורגנו מיובש
מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי:
‏100 גרם קאשקבלו 26% מגוררת גס
‏12 זיתי קלמטה מגולענים

לטופינג:
‏6 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
‏1/2 שקית (150 גרם) מוצרלה מגורדת 22%
‏1/3 קופסה (70 גרם) קוביות בולגרית מעודנת 5%

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את החצילים: מניחים פרוסות חצילים בתבנית ומברישים בשמן זית.
  3. אופים 30-25 דקות להזהבה.
  4. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ושום ומאדים כדקה רק עד שעולה ריח.
  5. מוסיפים עגבניות, מים וסוכר ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב. הרוטב נשמר עד 4 ימים בכלי אטום במקרר.
  6. מרכיבים את הפיצטות ואופים: מניחים על כל פרוסת חציל כף שטוחה רוטב וכמה רצועות עלי בזיליקום. מפזרים מעל מוצרלה וקוביות בולגרית.
  7. מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים את הפיצטות כ-10 דקות עד שהמוצרלה זהובה. מגישים חם.

גיוונים:

מוסיפים לטופינג פרוסות דקיקות של בצל סגול או זיתים מגולענים וחצויים.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה כרובית וגבינות

כרובית וגבינות הן שידוך מתבקש. חליטה קצרה שמותירה את הכרובית מוצקה, בשמל עשיר וציפוי פריך יוצרים מנה קלאסית שנחטפת מהתבנית.

24

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

16

פיצות אישיות מהירות ללא גלוטן

גם לנמענים מגלוטן מגיע ליהנות מפיצה טובה. אחד הפתרונות הטעימים והזריזים הוא שימוש בטורטיות מקמח תירס. ניתן להשיג כאלה בחנויות

14

פסטה קבלת שבת

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה

14

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

10

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

10

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון

10

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

10