צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצטות חצילים וגבינות

– מתכון של שי לי ליפא –

הפיצטות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר הקולגות בשולחן! אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש ברוטב עגבניות מוכן, על אף שהרוטב במתכון הוא נכס לכל מתכון פיצה ופסטה שתכינו.

חומרים ל-16 פיצטות:

16 פרוסות בעובי ½1 ס”מ של חצילים מוארכים בקליפתם
‏2 כפות שמן זית

לרוטב:
‏2 כפות שמן זית
‏2-1 שיני שום כתושות
‏3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס”מ
‏1/4 כוס מים
‏1/2 כפית סוכר
‏1/2 כפית אורגנו מיובש
מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי:
‏100 גרם קאשקבלו 26% מגוררת גס
‏12 זיתי קלמטה מגולענים

לטופינג:
‏6 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
‏1/2 שקית (150 גרם) מוצרלה מגורדת 22%
‏1/3 קופסה (70 גרם) קוביות בולגרית מעודנת 5%

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את החצילים: מניחים פרוסות חצילים בתבנית ומברישים בשמן זית.
  3. אופים 30-25 דקות להזהבה.
  4. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ושום ומאדים כדקה רק עד שעולה ריח.
  5. מוסיפים עגבניות, מים וסוכר ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב. הרוטב נשמר עד 4 ימים בכלי אטום במקרר.
  6. מרכיבים את הפיצטות ואופים: מניחים על כל פרוסת חציל כף שטוחה רוטב וכמה רצועות עלי בזיליקום. מפזרים מעל מוצרלה וקוביות בולגרית.
  7. מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים את הפיצטות כ-10 דקות עד שהמוצרלה זהובה. מגישים חם.

גיוונים:

מוסיפים לטופינג פרוסות דקיקות של בצל סגול או זיתים מגולענים וחצויים.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פיצטות מבצק עלים עם גבינת שמנת וירקות

גם לצרפתים יש פיצה, והיא אופיינית לחבל אלזאס – מכינים אותה על בסיס בצק עלים והיא מזכירה את הפיצה ביאנקה של האיטלקים.

18

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפילו, השטרודלים נשארים קרי

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנוניות ורוד ועוקצני.

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמסות מעט בזמן האפייה מעשיר

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0