צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצטות חצילים וגבינות

– מתכון של שי לי ליפא –

הפיצטות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר הקולגות בשולחן! אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש ברוטב עגבניות מוכן, על אף שהרוטב במתכון הוא נכס לכל מתכון פיצה ופסטה שתכינו.

חומרים ל-16 פיצטות:

16 פרוסות בעובי ½1 ס”מ של חצילים מוארכים בקליפתם
‏2 כפות שמן זית

לרוטב:
‏2 כפות שמן זית
‏2-1 שיני שום כתושות
‏3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס”מ
‏1/4 כוס מים
‏1/2 כפית סוכר
‏1/2 כפית אורגנו מיובש
מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי:
‏100 גרם קאשקבלו 26% מגוררת גס
‏12 זיתי קלמטה מגולענים

לטופינג:
‏6 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
‏1/2 שקית (150 גרם) מוצרלה מגוררת 22%
‏1/3 קופסה (70 גרם) קוביות בולגרית מעודנת 5%

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את החצילים: מניחים פרוסות חצילים בתבנית ומברישים בשמן זית.
  3. אופים 30-25 דקות להזהבה.
  4. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ושום ומאדים כדקה רק עד שעולה ריח.
  5. מוסיפים עגבניות, מים וסוכר ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב. הרוטב נשמר עד 4 ימים בכלי אטום במקרר.
  6. מרכיבים את הפיצטות ואופים: מניחים על כל פרוסת חציל כף שטוחה רוטב וכמה רצועות עלי בזיליקום. מפזרים מעל מוצרלה וקוביות בולגרית.
  7. מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים את הפיצטות כ-10 דקות עד שהמוצרלה זהובה. מגישים חם.

גיוונים:

מוסיפים לטופינג פרוסות דקיקות של בצל סגול או זיתים מגולענים וחצויים.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פיצטות מבצק עלים עם גבינת שמנת וירקות

גם לצרפתים יש פיצה, והיא אופיינית לחבל אלזאס – מכינים אותה על בסיס בצק עלים והיא מזכירה את הפיצה ביאנקה של האיטלקים.

18

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

מלנזנה בלחם

פרוסות חצילים זהובות שנחות בתוך חלה מרובעת, עליהן שכבת רוטב עגבניות משובח ומעל הכל

0

טוסט קוואטרו פורמאג’י

הפריכות הזהובה מחוץ, רכותו הפנימית של הלחם המתעורר לחיים, הגבינה הנמסה, הם כל מה שטוסט צריך. קבלו מאתנו את המתכון לטוסט המושלם.

0