צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט סלק וקממבר
– מתכון של שי לי ליפא –
כמה דקות עבודה והמון רושם וטעם. גבינת קממבר במעטה פחם החדשה של “גד” נמסה מעט מחום הסלקים וממזגת את הטעמים. את הסלקים הקטנים אפשר למצוא בשוקי האיכרים ברחבי הארץ.
חומרים ל-8 מנות :
8 סלקים קטנים (רצוי עם הגבעולים)
2 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס
100 גרם עלי רוקט
100 גרם מיקרו עלי סלק
2 קופסאות (250 גרם) קממבר בקר 25% חתוכה לפרוסות בעובי 3-4 מ”מ
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות מיץ לימון
1 שן שום כתושה
1 כפית גדושה דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקרצפים את הסלקים היטב וחוצים לאורכם (משאירים את הגבעולים). מניחים בתבנית כשצדם החתוך כלפי מעלה. יוצקים 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל.
- אופים 50-40 דקות עד שהסלקים רכים.
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. מסדרים עלי רוקט ועלי סלק בצלחת הגשה, מניחים מעל את הסלקים הצלויים החמים ומסדרים מעליהם את פרוסות הקממבר. יוצקים רוטב ומגישים.
סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה
24
24
סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית
24
24
סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה
24
סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה
24
24
Comments are closed.