צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

– מתכון של שי לי ליפא  –

בעזרת קולפן ז'וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל"אטריות" ארוכות וקראנצ'יות. מחברים אותם לזיתים, עגבניות ומוצרלה פרסקה ומקבלים סלט עסיסי ומרענן במיוחד. אפשר לחתוך את הזוקיני מראש ולשמור בכלי אטום במקרר עד יום מראש. מרכיבים את הסלט סמוך להגשה.

חומרים לכ-6-8 מנות:

4 זוקיני גדולים או 6 בינוניים
25 עגבניות שרי חצויות
16 זיתי קלמטה מגולענים
1/3 כוס עירית קצוצה דק
2 כדורי מוצרלה פרסקה 18% קרועים לנתחים

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית
3 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ בן יין אדום
1 כף גדושה ממרח עגבניות מיובשות
1 שן שום כתושה
1 כפית גדושה דבש
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. חותכים את הזוקיני לרצועות דקות כמו ספגטי בעזרת קולפן ז'וליינים. מעבירים לקערה, מוסיפים עגבניות שרי, זיתי קלמטה ועירית.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית. יוצקים על הסלט 3/4 מכמות הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל קרעי מוצרלה, יוצקים את שאר הרוטב ומגישים.

גיוון:
מוסיפים 6 לבבות ארטישוק משומרים, חתוכים לרבעים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקה

במקום קמח משתמשים בפירורי כרובית, שאליהם מצטרפות ביצים וגרנה פדנו. התוצאה – קלתית טעימה ונטולת גלוטן. "בצק" כר

18

מוצרלה פרסקה וסלט עלים על סלמורחו

השף אביבית פריאל במתכון לגספצ'ו ספרדי מרגש

18

פיצה מוצרלה פרסקה וסטריקנו

האיטלקים השמרנים לא היו מעלים בדעתם לאכול פיצה לארוחת בוקר, אבל למעשה מדובר במאפה שנפלא להתחיל איתו את היום.

18

מאפה בצק עלים עם עגבניות לחות, בזיליקום, זיתים ומוצרלה פרסקה

מאפה טעים עם נשמה ים תיכונית, שמכינים בכמה רגעים.

18

אבטיח בגרמולטה, מוצרלה פרסקה וסלסה זיתים

אבטיח ובולגרית זה מתבקש, אבל יש עוד גבינות שישמחו לבלות עם האדום הגדול

18

פיצה ביאנקה-ורדה מקמח כוסמין

פיצה לבנה (Bianca) מכינים ללא רוטב עגבניות, אלא עם גבינות וירקות בלבד. כאן שתי גבינות משובחות של גד – מוצרלה פרסקה ושמנת

14

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

8

פיצטות טוניסאיות עם בצק ללא לישה

המרחק בין איטליה לטוניס הוא ממש לא גדול – גם גיאוגרפית וגם קולינרית. אז מה הפלא שהרכיבים של הסנדוויץ' הטוניסאי האהוב מרג

8