צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

טורט מסקרפונה ודובדבנים

– מתכון של שי לי ליפא –

עוגת גבינה יפה וחגיגית, שמכינים בקלות וללא אפייה. מגישים אותה חצי קפואה כדי שתהיה נוחה לחיתוך. שימו לב: מכינים יום מראש.

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ:

‏200 גרם בישקוטים

למלית דובדבנים:
‏3 כוסות דובדבנים טריים מגולענים
‏1/2 כוס דובדבני אמרנה מסוננים
‏1/4 כוס סירופ של דובדבני האמרנה

לקרם מסקרפונה:
‏1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40% בטמפ’ החדר
‏2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה קרה
‏100 גרם אבקת סוכר
‏1 כפית תמצית וניל אמיתית

לקישוט:
‏1 כוס דובדבנים טריים
‏1/3 כוס דובדבני אמרנה
‏2 כפות סירופ של דובדבני האמרנה

הכנה:

  1. מכינים את מלית הדובדבנים: מערבבים דובדבנים טריים עם דובדבני אמרנה וסירופ בקערה.
  2. מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר 4-3 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.
  3. מרכיבים את העוגה: מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה. מניחים בבסיס התבנית בישקוטים בשכבה אחידה (אם יש צורך, שוברים בישקוטים כדי שכל התחתית תהיה מכוסה). יוצקים על הבישקוטים מעט סירופ דובדבנים, מורחים 1/3 מקרם המסקרפונה ומניחים מעל מחצית ממלית הדובדבנים. חוזרים על השכבות: שכבת בישקוטים, סירופ, 1/3 מהקרם ומחצית מהדובדבנים. מסיימים בשכבה אחרונה של קרם. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה שלם (ואפשר עד 3 ימים).
  4. לפני ההגשה: מעבירים את העוגה למקפיא לשעה להתייצבות. מקשטים בדובדבנים טריים ודובדבני אמרנה, יוצקים מעט סירופ ומגישים מייד.

גיוונים:

  • הופכים את העוגה לקינוח חגיגי (בסגנון טרייפל): מוותרים על התבנית ומכינים את העוגה בכלי זכוכית יפה. מגישים עם כף גדולה. אין צורך להקפיא.
  • מחליפים את הדובדבנים הטריים בתותים חצויים ומשלבים דובדבני אמרנה ואת הסירופ שלהם, שמעניקים מתיקות ועומק

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרם מסקרפונה, טורט וניל ורוטב קרמל

קינוח כוסות- קרם מסקרפונה, טורט וניל ורוטב קרמל כשיש מסקרפונה, יש

24

עוגת קומות עם קצפת מסקרפונה ופירות קיץ

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם לא דייקתם בחיתוך, הציפוי

14

רולדת זברה

עוגת רולדה גבוהה, חגיגית וקצת אחרת. כאשר פורסים אותה מתגלים פסי אורך מפתיעים.

8

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

8

עוגת גבינה אישית

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם לא דייקתם בחיתוך, הציפוי

6

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0