צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
טורט מסקרפונה ודובדבנים
– מתכון של שי לי ליפא –
עוגת גבינה יפה וחגיגית, שמכינים בקלות וללא אפייה. מגישים אותה חצי קפואה כדי שתהיה נוחה לחיתוך. שימו לב: מכינים יום מראש.
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ:
200 גרם בישקוטים
למלית דובדבנים:
3 כוסות דובדבנים טריים מגולענים
1/2 כוס דובדבני אמרנה מסוננים
1/4 כוס סירופ של דובדבני האמרנה
לקרם מסקרפונה:
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40% בטמפ’ החדר
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה קרה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
לקישוט:
1 כוס דובדבנים טריים
1/3 כוס דובדבני אמרנה
2 כפות סירופ של דובדבני האמרנה
הכנה:
- מכינים את מלית הדובדבנים: מערבבים דובדבנים טריים עם דובדבני אמרנה וסירופ בקערה.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר 4-3 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.
- מרכיבים את העוגה: מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה. מניחים בבסיס התבנית בישקוטים בשכבה אחידה (אם יש צורך, שוברים בישקוטים כדי שכל התחתית תהיה מכוסה). יוצקים על הבישקוטים מעט סירופ דובדבנים, מורחים 1/3 מקרם המסקרפונה ומניחים מעל מחצית ממלית הדובדבנים. חוזרים על השכבות: שכבת בישקוטים, סירופ, 1/3 מהקרם ומחצית מהדובדבנים. מסיימים בשכבה אחרונה של קרם. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה שלם (ואפשר עד 3 ימים).
- לפני ההגשה: מעבירים את העוגה למקפיא לשעה להתייצבות. מקשטים בדובדבנים טריים ודובדבני אמרנה, יוצקים מעט סירופ ומגישים מייד.
גיוונים:
- הופכים את העוגה לקינוח חגיגי (בסגנון טרייפל): מוותרים על התבנית ומכינים את העוגה בכלי זכוכית יפה. מגישים עם כף גדולה. אין צורך להקפיא.
- מחליפים את הדובדבנים הטריים בתותים חצויים ומשלבים דובדבני אמרנה ואת הסירופ שלהם, שמעניקים מתיקות ועומק

עוגת קומות עם קצפת מסקרפונה ופירות קיץ
14

6

0

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
0
Leave a Comment