צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
טורט מסקרפונה ודובדבנים
– מתכון של שי לי ליפא –
עוגת גבינה יפה וחגיגית, שמכינים בקלות וללא אפייה. מגישים אותה חצי קפואה כדי שתהיה נוחה לחיתוך. שימו לב: מכינים יום מראש.
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ:
200 גרם בישקוטים
למלית דובדבנים:
3 כוסות דובדבנים טריים מגולענים
1/2 כוס דובדבני אמרנה מסוננים
1/4 כוס סירופ של דובדבני האמרנה
לקרם מסקרפונה:
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40% בטמפ’ החדר
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה קרה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
לקישוט:
1 כוס דובדבנים טריים
1/3 כוס דובדבני אמרנה
2 כפות סירופ של דובדבני האמרנה
הכנה:
- מכינים את מלית הדובדבנים: מערבבים דובדבנים טריים עם דובדבני אמרנה וסירופ בקערה.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר 4-3 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.
- מרכיבים את העוגה: מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה. מניחים בבסיס התבנית בישקוטים בשכבה אחידה (אם יש צורך, שוברים בישקוטים כדי שכל התחתית תהיה מכוסה). יוצקים על הבישקוטים מעט סירופ דובדבנים, מורחים 1/3 מקרם המסקרפונה ומניחים מעל מחצית ממלית הדובדבנים. חוזרים על השכבות: שכבת בישקוטים, סירופ, 1/3 מהקרם ומחצית מהדובדבנים. מסיימים בשכבה אחרונה של קרם. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה שלם (ואפשר עד 3 ימים).
- לפני ההגשה: מעבירים את העוגה למקפיא לשעה להתייצבות. מקשטים בדובדבנים טריים ודובדבני אמרנה, יוצקים מעט סירופ ומגישים מייד.
גיוונים:
- הופכים את העוגה לקינוח חגיגי (בסגנון טרייפל): מוותרים על התבנית ומכינים את העוגה בכלי זכוכית יפה. מגישים עם כף גדולה. אין צורך להקפיא.
- מחליפים את הדובדבנים הטריים בתותים חצויים ומשלבים דובדבני אמרנה ואת הסירופ שלהם, שמעניקים מתיקות ועומק
אולי תרצו להכין גם
![](https://www.gad-dairy.co.il/wp-content/uploads/bfi_thumb/layer_cake_3261-oemkstadla85foysazzmq50zx9edm9txjrlxxmg054.jpg)
עוגת קומות עם קצפת מסקרפונה ופירות קיץ
בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם לא דייקתם בחיתוך, הציפוי
14
![](https://www.gad-dairy.co.il/wp-content/uploads/bfi_thumb/2174-640x640-1-ofmne5jxgmjs5yxuznqmi3tuu3ul0bh1nipzg2qbi0.jpg)
בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם לא דייקתם בחיתוך, הציפוי
6
![](https://www.gad-dairy.co.il/wp-content/uploads/bfi_thumb/Yogourt_650-oevl67p6bnpgemw2hmbu2dzbmcz9lyaudj5p7g8vqw.jpg)
חטיפי יוגורט עיזים ופירות מיובשים
קינוח עסיסי ויפהפה שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון. מתאים גם לנמנעים מגלוטן. כאן קישטנו אותו בפירות יער, אבל גם פרי עונתי אחר יתאים.
0
![](https://www.gad-dairy.co.il/wp-content/uploads/bfi_thumb/h68101650_800x800_13-opga42dv6osiw416cwt2u7esrscepa6bj67ybnzj5k.jpg)
אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג
0
![](https://www.gad-dairy.co.il/wp-content/uploads/bfi_thumb/1706-ריבוע-p8r227z1zzskaszroasibaj744pxqih5injwbt7xko.jpg)
קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה
0
Leave a Comment