צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת קומות עם קצפת מסקרפונה ופירות קיץ

– מתכון של שי לי ליפא  –

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם לא דייקתם בחיתוך, הציפוי יכסה על הפגמים והעוגה תיראה נהדר. ועוד סוד: אפשר להשתמש בעוגות טורט שקונים בקונדיטוריה טובה.

חומרים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:

לעוגות:
8 ביצים מופרדות
קורט מלח
11/4 כוסות (250 גרם) סוכר
קליפה מגוררת דק מ-1/2 תפוז
2 כפות מיץ תפוזים
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה

לסירופ:
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
קליפה מגוררת דק מ-1/2 תפוז
1 כף ליקר תפוזים

לקצפת:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
4 כפות אבקת סוכר
גרגירים מ-1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
2 קופסאות (500 גרם) מסקרפונה 40% של "גד" בטמפרטורת החדר

לציפוי:
פירות העונה ואם רוצים – גם פרחים

  1. מכינים את העוגות: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תחתית של 2 תבניות בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה ומקפידים לשמן היטב את התחתית ואת הדפנות.
  2. מקציפים חלבונים ומלח במיקסר עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף 5-4 דקות עד שנוצר קצף יציב וסמיך.
  3. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, קליפת תפוז ומיץ תפוזים.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים בזרם דק עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. עוצרים את פעולת המיקסר. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעזרת מרית. יוצקים לכל תבנית מחצית מהתערובת ומחליקים.
  6. אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב.
  7. חוצים כל עוגה לרוחב בסכין משוננת. מקבלים סה"כ 4 עוגות. חותכים שתי עוגות לקוטר 18 ס"מ בעזרת רינג או צלחת.
  8. מכינים את הסירופ: שמים מים, סוכר, קליפת תפוז וליקר תפוזים בסיר קטן. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מדי פעם ומבשלים עוד כ-2 דקות עד שהסירופ מבריק. מצננים היטב.
  9. מכינים את הקצפת: מקציפים שמנ‎ת מתוקה, אבקת סוכר וגרגרים או תמצית וניל עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים מסקרפונה ומקציפים עוד כ-1/2 דקה עד לקבלת קרם חלק.
  10. מרכיבים את העוגה: מניחים עוגה בקוטר 24 ס"מ על צלחת הגשה. מברישים את החלק העליון בסירופ ומורחים חמישית מכמות הקצפת. מניחים מעל עוד עוגה בקוטר 24 ס"מ, מברישים בסירופ ומורחים חמישית מהקרם. מניחים מעל עוגה בקוטר 18 ס"מ, מברישים ב‎סירופ, מורחים קצפת וחוזרים על הפעולות עם העוגה האחרונה. את הקצפת שנותרה מורחים בשכבה דקה על הדפנות כך שייספג מעט לתוך העוגות. מעבירים את העוגה ל-6 שעות למקרר להתייצבות ולמיזוג הטעמים. לפני ההגשה מקשטים בפירות, ואם רוצים – גם בפרחים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת יוגורט ואוכמניות

על שולחן המתוקים נוטף הגבינות והשמנת, העוגה הזאת מציעה משהו קצת אחר. שילוב היוגורט בבצק חוסך קלוריות ומוסיף תו חמצמץ; קמח הכוס

14

קסטה סיציליאנה

עוגת שכבות עם מלית ריקוטה, מצופה שכבת מרציפן (לרוב ירוק) ופירות מסוכרים. הקונדיטורית נופר צור הפכה אותה לעוגה אישית המוגשת בת

14

קרם לאבנה ושוקולד לבן עם פצפוצי שומשום ופירות קיץ

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה

10

חטיפי יוגורט עיזים ופירות מיובשים

קינוח עסיסי ויפהפה שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון. מתאים גם לנמנעים מגלוטן. כאן קישטנו אותו בפירות יער, אבל גם פרי עונתי אחר יתא

10

עוגת לאבנה ופירות קיץ

העוגה נאפית זמן רב מאוד בחום נמוך מאוד, וזה מה שמונע ממנה לצנוח ולהיסדק

10

פנזרוטי גבינות מתוק

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי. זהו כיסן בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסנים מתנפחים

8

גלידת וניל עם פירות קיץ

מתכון של רותם ליברזון. גלידת וניל קלילה ופירותית, מושלמת לקיץ

6

מקפא בראוניז מסקרפונה פטל

מתכון של מיס פטל. השילוב המושלם של שוקולד מושחת, גלידה ופירות קיץ

6