צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חצילונים ממולאים בפטה ועשבי תיבול

– מתכון לאורלי פלאי ברונשטיין –

השילוב בין גבינה מלוחה לחצילים הוא קלאסיקה בלקנית. כאן מלית הגבינה העסיסית מתחבאת בתוך החצילונים השמנמנים של הקיץ. מצוין למנה ראשונה עם סלט עלים רענן או כמאזט ליד עראק.

חומרים ל-15-12 ממולאים:

‏15-12 חצילונים בגודל אחיד
‏200 גרם (1 שקית) פטה עיזים 20% מפוררת
‏100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
‏2 כפות פירורי לחם
‏1 כוס תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, בצל ירוק ובזיליקום) קצוצים
‏1 שן שום כתושה
שמן זית לזילוף

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את החצילים למילוי: חורצים צורת צלב בחלק התחתון (העגול) של כל חציל – החתך צריך להגיע לעומק של מעט יותר ממחצית החציל. מקפידים שהגבעול והעטרת סביבו יישארו שלמים ומחוברים לחציל.
  3. ממלאים, אופים ומגישים: מערבבים את חומרי המלית בקערה וממלאים כל חציל בכמות יפה. מניחים בתבנית ומזלפים שמן זית.
  4. אופים כ-30 דקות עד שהמלית מבעבעת והחצילונים רכים.
  5. מגישים חמים לצד סלט רענן.

גיוונים:

בסמוך להגשה יוצקים על החצילים מעט יוגורט עיזים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0