צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
חצילונים ממולאים בפטה ועשבי תיבול
– מתכון לאורלי פלאי ברונשטיין –
השילוב בין גבינה מלוחה לחצילים הוא קלאסיקה בלקנית. כאן מלית הגבינה העסיסית מתחבאת בתוך החצילונים השמנמנים של הקיץ. מצוין למנה ראשונה עם סלט עלים רענן או כמאזט ליד עראק.
חומרים ל-15-12 ממולאים:
15-12 חצילונים בגודל אחיד
200 גרם (1 שקית) פטה עיזים 20% מפוררת
100 גרם מוצרלה מגוררת 22%
2 כפות פירורי לחם
1 כוס תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, בצל ירוק ובזיליקום) קצוצים
1 שן שום כתושה
שמן זית לזילוף
הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את החצילים למילוי: חורצים צורת צלב בחלק התחתון (העגול) של כל חציל – החתך צריך להגיע לעומק של מעט יותר ממחצית החציל. מקפידים שהגבעול והעטרת סביבו יישארו שלמים ומחוברים לחציל.
- ממלאים, אופים ומגישים: מערבבים את חומרי המלית בקערה וממלאים כל חציל בכמות יפה. מניחים בתבנית ומזלפים שמן זית.
- אופים כ-30 דקות עד שהמלית מבעבעת והחצילונים רכים.
- מגישים חמים לצד סלט רענן.
גיוונים:
בסמוך להגשה יוצקים על החצילים מעט יוגורט עיזים.

0

0

0

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה
0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר
0

0
Leave a Comment