צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
חצילונים ממולאים בפטה ועשבי תיבול
– מתכון לאורלי פלאי ברונשטיין –
השילוב בין גבינה מלוחה לחצילים הוא קלאסיקה בלקנית. כאן מלית הגבינה העסיסית מתחבאת בתוך החצילונים השמנמנים של הקיץ. מצוין למנה ראשונה עם סלט עלים רענן או כמאזט ליד עראק.
חומרים ל-15-12 ממולאים:
15-12 חצילונים בגודל אחיד
200 גרם (1 שקית) פטה עיזים 20% מפוררת
100 גרם מוצרלה מגוררת 22%
2 כפות פירורי לחם
1 כוס תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, בצל ירוק ובזיליקום) קצוצים
1 שן שום כתושה
שמן זית לזילוף
הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את החצילים למילוי: חורצים צורת צלב בחלק התחתון (העגול) של כל חציל – החתך צריך להגיע לעומק של מעט יותר ממחצית החציל. מקפידים שהגבעול והעטרת סביבו יישארו שלמים ומחוברים לחציל.
- ממלאים, אופים ומגישים: מערבבים את חומרי המלית בקערה וממלאים כל חציל בכמות יפה. מניחים בתבנית ומזלפים שמן זית.
- אופים כ-30 דקות עד שהמלית מבעבעת והחצילונים רכים.
- מגישים חמים לצד סלט רענן.
גיוונים:
בסמוך להגשה יוצקים על החצילים מעט יוגורט עיזים.
סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה
0
מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”
0
טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי
0
רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות
0
0
כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)
0
0
0
Leave a Comment