צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
תפוחי אדמה מעושנים
– מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין –
תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שיש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינת מוצרלה מעושנת! מנה שתשמחו לאמץ ולהכין גם בתנור הביתי.
חומרים ל-8 מנות:
8 תפוחי אדמה
מלח ופלפל
200 גרם פרוסות מוצרלה מעושנת 22% קצוצה דק בסכין
1 גביע גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
להגשה:
1 גביע יוגורט כבשים 5%
בצל ירוק ו/או פטרוזיליה קצוצה
רוטב טבסקו
אופן הכנה:
1. אופים את תפוחי האדמה בתנור על מצע של מלח גס כשעה או עד לריכוך.
2. מערבבים את המוצרלה ואת גבינת השמנת.
3. חורצים את תפוחי האדמה על קליפתם בצורת צלב ומרווחים מעט בעזרת האצבעות. ממלאים בתערובת המוצרלה.
4. צולים את תפוחי האדמה על הגריל כרבע שעה או עד שהמוצרלה נמסה. לחילופין אפשר לאפות בתנור לוהט.
5. מגישים את תפוח האדמה הלוהט עם כף יוגורט, עשבי תיבול ומעט טבסקו.
לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה
18
סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה
18
8
Comments are closed.