צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

תפוחי אדמה מעושנים

– מתכון של אורלי פלאי בורשטיין –

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שיש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינת מוצרלה מעושנת! מנה שתשמחו לאמץ ולהכין גם בתנור הביתי.

חומרים ל-8 מנות:

8 תפוחי אדמה
מלח ופלפל
200 גרם מוצרלה מעושנת 22% של גד, קצוצה דק בסכין
1 גביע גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%

להגשה:

1 גביע יוגורט כבשים 5% של גד
בצל ירוק ו/או פטרוזיליה קצוצה
רוטב טבסקו

אופן הכנה:

1. אופים את תפוחי האדמה בתנור על מצע של מלח גס כשעה או עד לריכוך.
2. מערבבים את המוצרלה ואת גבינת השמנת.
3. חורצים את תפוחי האדמה על קליפתם בצורת צלב ומרווחים מעט בעזרת האצבעות. ממלאים בתערובת המוצרלה.
4. צולים את תפוחי האדמה על הגריל כרבע שעה או עד שהמוצרלה נמסה. לחילופין אפשר לאפות בתנור לוהט.
5. מגישים את תפוח האדמה הלוהט עם כף יוגורט, עשבי תיבול ומעט טבסקו.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

24

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

18

האש בראון עם קרם סלק

אחת ממנות הדגל של המטבח האמריקאי,  בתיבול שהוא מחווה למעדנייה היהודית. אפשר להכין מראש ולחמם 5 דקות על מחבת או בתנור לוהט.

8

שבלול (צ’וקור) תרד וגבינות

בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים

8

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0

רושטי זוקיני וגאודה

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

0