האש בראון עם קרם סלק
אחת ממנות הדגל של המטבח האמריקאי, בתיבול שהוא מחווה למעדנייה היהודית.
אפשר להכין מראש ולחמם 5 דקות על מחבת או בתנור לוהט.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
חומרים ל-18 לביבות:
6 תפוחי אדמה אפויים (או מבושלים) ומעוכים גס
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן
2-1 שיני שום כתושות
100 גרם קוואטרו פורמאג’י
3 כפות בצל ירוק קצוץ
1 ביצה
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לציפוי:
2 ביצים טרופות
כ-1/2 כוס קמח
שמן לטיגון
לקרם סלק:
1 סלק מבושל
1 גביע גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
מלח
מיץ וקליפת לימון מגוררת, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים את מחית תפוחי האדמה עם הבצל המטוגן, השום, קוואטרו פורמאג’י, הבצל הירוק, הביצה, הפפריקה, המלח והפלפל.
- בידיים מקומחות יוצרים מהתערובת גליל. אם יש זמן מעבירים למקרר להתייצבות.
- מכינים קרם סלק: מרסקים את הסלק המבושל בבלנדר עם גבינת שמנת ניו יורק ומתבלים במלח ולימון. שומרים במקרר.
- מחממים מחבת עם מעט שמן.
- פורסים את הגליל ללביבות בעובי 1.5 ס״מ. טובלים כל לביבה בביצה הטרופה, מקמחים ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה משני הצדדים.
- מגישים עם קרם הסלק.
אולי תרצו להכין גם

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינת מוצרלה מעושנת! מנה שתש
14

חגיגת טעמים בפה: מלנזנה חצילים וקוואטרו פורמאג’י. פרוסות חציל זהובות נחות ברוטב עגבניות שרי ועליהן גבינת
8

מאפה כיסון מקופל לחצי סהר, מהודק בקצותיו ונאפה בתנור. עשוי מבצק פיצה במילוי רוטב עגבניות וקוואטרו פורמאג’י.
8

זהו הבצק הקל ביותר להכנה, מבצקים כאלה אופים את פיצות הטאליו הידועות ברומא. אופים עד ששולי הבצק הזהיבו היטב והקוואטרו פורמאג׳י נמסה על רוטב העגבניות.
8

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.
8

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.
8
Comments are closed.