צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פטוצ'יני ארביאטה
– מתכון של איתי בידרמן –
בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים בפסטה יבשה. שמן הזית, השום והעגבניות הם חלק בלתי נפרד מהזהות המקומית.
חומרים ל-4 מנות:
500 גרם פטוצ'יני
125 מ"ל שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
8 עלי בזיליקום קרועים לחתיכות גדולות
8 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות (ניתן להשתמש בעגבניות מקולפות בקופסה של 800 גרם)
1/2-1/4 כפית פלפל צ'ילי קצוץ
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
50 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת 29%
אופן הכנה:
1. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים שום ובזיליקום ומטגנים עד שהשום מזהיב.
2. מוסיפים עגבניות, פלפל צ'ילי, מלח ופלפל ומרתיחים. מקטינים את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהעגבניות מתרככות ונמסות.
3. מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן. שומרים 1/4 כוס ממי הבישול.
4. יוצקים את מי הבישול ששמרנו למחבת עם הרוטב, מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל גרנה פדנו.

0

0

0

0

0
Comments are closed.