צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פטוצ’יני ארביאטה

– מתכון של איתי בידרמן  –

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים בפסטה יבשה. שמן הזית, השום והעגבניות הם חלק בלתי נפרד מהזהות המקומית.

חומרים ל-4 מנות:

500 גרם פטוצ’יני
125 מ”ל שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
8 עלי בזיליקום קרועים לחתיכות גדולות
8 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות (ניתן להשתמש בעגבניות מקולפות בקופסה של 800 גרם)
1/2-1/4 כפית פלפל צ’ילי קצוץ
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
50 גרם גבינת גרנה פדנו מגוררת 29%

אופן הכנה:

1. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים שום ובזיליקום ומטגנים עד שהשום מזהיב.
2. מוסיפים עגבניות, פלפל צ’ילי, מלח ופלפל ומרתיחים. מקטינים את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהעגבניות מתרככות ונמסות.
3. מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן. שומרים 1/4 כוס ממי הבישול.
4. יוצקים את מי הבישול ששמרנו למחבת עם הרוטב, מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל גרנה פדנו.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

8

פסטה פרימוורה

מנה רעננה, פשוטה ומהירה להכנה. תוספת הגבינה מעניקה לה את טעמיה המיוחדים. חשוב לציין, שכמו בכל מנת פסטה, גם כאן הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך! אם אתם לא י

8

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ’ האחרון: מגדל קטן של ריקוטה פרסקה שמערבבים לת

8

פסטה קפרזה

פסטה, מוצרלה וירקות זה כל מה שצריך וברגע הפכתם את הסלט הפופולרי למנת פסטה חמה, יפה ומהירת הכנה.

8

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0