צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פסטה פרימוורה

מנה רעננה, פשוטה ומהירה להכנה. תוספת הגבינה מעניקה לה את טעמיה המיוחדים. חשוב לציין, שכמו בכל מנת פסטה, גם כאן הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך! אם אתם לא יכולים לעבוד במקביל התחילו עם הרוטב עד לשלב שבו העגבניות מתרככות, עצרו, בשלו את הפסטה והמשיכו.

חומרים ל-4 מנות:

1 חבילה (500 גרם) פטוצ׳יני
מלח
4 כפות שמן זית
20 עגבניות שרי חצויות
2-3 שיני שום פרוסות
3 גבעולי תימין
8 גבעולי אספרגוס קלופים (בחלק התחתון) וחתוכים גס
מלח ופלפל שחור טחון טרי
4 כפות גרנה פדנו מגורדת 29%

אופן הכנה:

1. בסיר גדול עם שפע מי מלח רותחים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל דנטה.
2. במקביל מחממים מחבת רחבה עם שוליים מחממים שמן זית עם שרי, שום ותימין. כשהעגבניות מתחילות לאבד נפח ונוזלים מוסיפים את האספרגוס ומקפיצים דקה-שתיים.
3. מסננים את הפסטה המוכנה ומוסיפים למחבת יחד עם רבע כוס ממי הבישול, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים.
4. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שבבים של גרנה פדנו ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כ

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים

0

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

0