צילום: דניאל לילה

פפרדלה דניה

– מתכון של יובל פיכלר, מסעדת נובה ג’ויה –

במטבח האיטלקי יש אינספור רוטבי עגבניות, אבל כאן מדובר במשהו מיוחד באמת. תחילה מכינים מעין גרסה איטלקית של מטבוחה — עגבניות המבושלות בישול איטי מאוד עם שמן זית ושפע שום. בסמוך להגשה “פותחים” את הרוטב עם מסקרפונה ומשלבים עם הפסטה. התוצאה היא רוטב עסיסי, עמוק טעמים ומפנק בזכות הגבינות. כדאי להכין כמות כפולה מרוטב הבסיס ולשמור בקירור או בהקפאה.

חומרים ל-6-4 מנות:

לרוטב בסיס:
‏1/2 כוס שמן זית
‏2 קופסאות (800 גרם כ”א) עגבניות שלמות (רצוי תוצרת איטליה)
‏1 כף שטוחה מלח
‏10 שיני שום קצוצות
‏1/2 פלפל חריף אדום קצוץ
‏1 כף שטוחה סוכר

להשלמת המנה:
‏1 חבילה (1/2 ק”ג) פפרדלה
‏3 כוסות רוטב בסיס
‏½4 כפות מסקרפונה 40%
‏70 גרם פקורינו 34% מגוררת (להשיג במעדניות בסופר)
מלח ופלפל שחור טחון טרי

להגשה (לא חובה):
פטרוזיליה קצוצה
מסקרפונה 40%

הכנה:

  1. מכינים את רוטב הבסיס: מביאים לרתיחה שמן, עגבניות ומלח בסיר כבד על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כ-4 שעות. בוחשים מדי 20-15 דקות ומוודאים שהרוטב לא נחרך (מוסיפים טיפה מים אם צריך). בסוף התהליך הרוטב מצטמצם לכשליש הכמות המקורית והופך סמיך וכהה מאוד.
  2. מוסיפים שום קצוץ, סוכר ופלפל חריף ומבשלים עוד כ-5 דקות. טועמים ומאזנים טעמים. שומרים עד יומיים בקירור או עד חודש בהקפאה.
  3. בסמוך להגשה משלימים את הכנת המנה: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים היטב. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה.
  4. בינתיים מחממים 3 כוסות מרוטב הבסיס בסיר רחב. מוסיפים מסקרפונה ופקורינו וכ-3 כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים היטב. טועמים ומאזנים טעמים במלח ופלפל.
  5. מעבירים את הפסטה לסיר עם הרוטב ומבשלים רגע יחד לאיחוד טעמים. אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה ולהגיש עם עוד כדור מסקרפונה.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

18

פפרדלה זוקיני עם בזיליקום ובולגרית נמסה

פסטה עם נשמה בלקנית: הזוקיני והפסטה פוגשים גבינה בולגרית מעודנת, שנמסה מהחום ויחד עם הבזיליקום והצ’ילי הופכת לרוטב נהדר.

18

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0