צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אגס מזוגג ביין שוכב על כיכר גבינת ריקוטה פרסקה

– מתכון של אייל שני  –

לאגס ביין:

½ ק״ג סוכר
½ ליטר יין לבן יבש מאיכות משובחת
½ ליטר מים מינרליים
½ פלפל שעטה יבש
2 עלי מרווה
6 גרגרים של פלפל שחור חריף
¼ כפית מלח
3 אגסים גדולים, מוצקים, אך לא בוסריים. עדיף מזן סזאן. מקולפים.

סיר קטן בנפח של כששה ליטר, מניחים את כל החומרים, פרט לאגסים ומביאים לרתיחה מעל להבת גז חזקה.
מוסיפים את שלושת האגסים ומבשלים כחצי שעה ברתיחה בינונית.
הסירופ שקרוב למחצית מנוזליו התאדו ברתיחה, אמור להיות עכשיו סמיך, אבל לא מידי, מעט דליל יותר ממרקמה של שמנת מתוקה.
במקרה שהסירופ דליל מזה, להמשיך לבשל ברתיחה חזקה עד לקבלת המרקם המתואר.

להגשה:

1 גביע ריקוטה פרסקה 9%

הופכים את הגביע על צלחת הגשה, מניחים מעליו את האגס היפה מבין השלושה, מוזגים מעליו שלוש כפות מן הסירופ החם.
מגישים מיד למרכז השולחן, אוכלים חם עם כף.

* שני האגסים הנוספים שבושלו הם למעשה מיותרים ותפקידם היה להעניק בושם אגסים לפרפום. ניתן לשמור אותם מכוסים בסירופ, בכלי מכוסה, במקרר, למשך שבועיים ימים ולחזור ולחמם ולהניח על עוד שני ככרות ריקוטה פרסקה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפינס יוגורט, אגסים ושוקולד לבן

מאפינס זה פינוק קלאסי לפיקניק. כאן בגרסה מתוקה ומעודנת, המשלבת שוקולד לבן עם אגסים. תוספת היוגורט מעניקה לבלילה רכות ועסיסיות.

24

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0