צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אגס מזוגג ביין שוכב על כיכר גבינת ריקוטה פרסקה

– מתכון של אייל שני  –

לאגס ביין:

½ ק״ג סוכר
½ ליטר יין לבן יבש מאיכות משובחת
½ ליטר מים מינרליים
½ פלפל שעטה יבש
2 עלי מרווה
6 גרגרים של פלפל שחור חריף
¼ כפית מלח
3 אגסים גדולים, מוצקים, אך לא בוסריים. עדיף מזן סזאן. מקולפים.

סיר קטן בנפח של כששה ליטר, מניחים את כל החומרים, פרט לאגסים ומביאים לרתיחה מעל להבת גז חזקה.
מוסיפים את שלושת האגסים ומבשלים כחצי שעה ברתיחה בינונית.
הסירופ שקרוב למחצית מנוזליו התאדו ברתיחה, אמור להיות עכשיו סמיך, אבל לא מידי, מעט דליל יותר ממרקמה של שמנת מתוקה.
במקרה שהסירופ דליל מזה, להמשיך לבשל ברתיחה חזקה עד לקבלת המרקם המתואר.

להגשה:

1 גביע ריקוטה פרסקה 9%

הופכים את הגביע על צלחת הגשה, מניחים מעליו את האגס היפה מבין השלושה, מוזגים מעליו שלוש כפות מן הסירופ החם.
מגישים מיד למרכז השולחן, אוכלים חם עם כף.

* שני האגסים הנוספים שבושלו הם למעשה מיותרים ותפקידם היה להעניק בושם אגסים לפרפום. ניתן לשמור אותם מכוסים בסירופ, בכלי מכוסה, במקרר, למשך שבועיים ימים ולחזור ולחמם ולהניח על עוד שני ככרות ריקוטה פרסקה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפינס יוגורט, אגסים ושוקולד לבן

מאפינס זה פינוק קלאסי לפיקניק. כאן בגרסה מתוקה ומעודנת, המשלבת שוקולד לבן עם אגסים. תוספת היוגורט מעניקה לבלילה רכות ועסיסיות.

24

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים, מתובלים בשום ושמיר.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0