צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר

מאפה פילו גבינות וסלט קראנצ’י

– מתכון: לימור לניאדו תירוש –

מפגש מענג בין עלי פילו פריכים ולוהטים וגבינות נמסות לסלט רענן ומלא צבע. את המאפה בונים כמו מגדל, כשבין העלים מסתתרים פסטו, גבינת שמנת ופירורי גבינה כחולה המוסיפים קיק עוקצני.

// 12 מנות //

מרכיבים:

  • 8 עלי פילו
  • 1/4 כוס (50 מ”ל) שמן זית להברשת העלים
  • 200-150 גרם פסטו מוכן או פסטו קשיו (מתכון בהמשך)
  • 3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
  • 1 משולש (100 גרם) גבינה כחולה (רצוי להקפיא 10 דקות לפני השימוש, כך יהיה קל יותר לפורר את הגבינה)

לעיטור:

  • 2 כפות שקדים פרוסים או שומשום (לא חובה)

לסלט:

  • עלי רוקט שטופים, שומר חצוי ופרוס דק
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים קלויים או שומשום קלוי
  • 2 עגבניות חצויות
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית מלח

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה משומן בשמן זית.
  2. פורשים את חבילת דפי הפילו על משטח העבודה, סופרים 8 דפים, מניחים בצד ומכסים במגבת שלא יתייבשו. מחזירים את דפי הפילו הנותרים למקרר, לשימוש אחר.
  3. לוקחים אחד מדפי הפילו (משאירים את הדפים האחרים מכוסים), מניחים בתבנית ומברישים בשמן זית. מניחים מעל עלה נוסף ומברישים גם אותו בשמן זית.
  4. עורמים מעל הבצק תלוליות גבינת שמנת מגביע אחד בעזרת כפית, מפוררים פירורים עדינים משליש מכמות הגבינה הכחולה ומניחים בין הגבינות תלוליות קטנות של פסטו (כ-2 כפות פסטו בסך הכל). יוצרים עוד שתי שכבות באותו אופן (סך הכל שלוש שכבות).
  5. מברישים 2 עלי פילו נוספים בשמן זית, מניחים מעל ומפזרים שקדים פרוסים. אופים 25 דקות.
  6. קצת לפני שמוציאים מהתנור מכינים את הסלט: מערבבים רוקט, שומר ושקדים בקערה, סוחטים מעל עגבניות, מוסיפים קליפת לימון, מזלפים שמן זית, כמה טיפות מיץ לימון ומלח ומערבבים.
    עורמים את הסלט מעל המאפה הלוהט כשהוא יוצא מהתנור ומגישים מייד.

כך מכינים כ-200 גרם פסטו קשיו:
משרים 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי קשיו במים במקרר לשעתיים ועד לילה ומסננים. מעבירים את הקשיו למעבד מזון. מוסיפים עלים מצרור גדול של בזיליקום.

  • שן שום קטנה קצוצה דק.
  • 2 כפות גרנה פדנו מגוררת.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • 1/2-1/3 כוס שמן זית וטוחנים לתערובת חלקה וסמיכה.

אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים שמן זית. מעבירים לצנצנת, יוצקים שמן זית ושומרים במקרר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה פוגאס מטבוחה וקאשקבל

הפוגאס המקורי הוא מאפה שנולד במטבחים שטופי השמש של דרום צרפת. קיבלנו השראה מהצורה היפהפייה שלו והפכנו אותו לתושב מקומי עם מלית מטבוחה, גבינות וזיתים ש

24

בויוס לאבנה ומנגולד

בויוס – מאפה הדגל של איזמיר – הוא שבלול בצק זהוב ומתפצפץ עם מלית עסיסית של גבינות, וללא ספק אחד התענוגות הגדולים של החג (ושל החיים עצמם).

14

פסטיצ’יו גבינות וזעתר

פשטידה יוונית שיש בה הכל: מקרוני, עגבניות שרי מתוקות-חמוצות ועסיסיות, גבינות עשירות שנמסות לתוך המאפה, זעתר ריחני ועוקצני ומעל הכל קראסט פריך ושחום. מ

14

פטוצ’יני לאבנה וזוקיני

רוטב קרמי, חמצמץ ורענן על בסיס לאבנה דרוזית – הברקה נהדרת שתהפוך לנכס חדש במטבח. הפסטה, המנוקדת בזוקיני ופיסטוקים, פשוטה מאוד להכנה ואהובה על ילדים ומ

0

גאלט בצל ומסקרפונה

גאלט הוא האח הקליל והכיפי של הקיש. ההכנה פשוטה, העיצוב חופשי והתוצאה מפוארת. כאן הכנו אותו מבצק פריך עם פטנט – מסקרפונה במקום חמאה – שהופך

0

לזניית חצילים ובשמל

אין כמו לזניה בשביל להרים את המורל, במיוחד כשהיא עשירה ברוטב בשמל

0

מילפיי מסקרפונה וניל ותותים

המסקרפונה כאילו נבראה עבור הקינוח הזה: יש לה מתקתקות ייחודית, שמשתלבת היטב עם טעמי פירות חמצמצים; ומרקם סמיך ועשיר

1

מאפה כרובית וקממבר צרפתי

כרובית צלויה עם קממבר צאן וטימין, רכה ושחומה עם שובל ארוך של פירורים פריכים.

1