צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר

פסטיצ’יו גבינות וזעתר

– מתכון: לימור לניאדו תירוש –

פשטידה יוונית שיש בה הכל: מקרוני, עגבניות שרי מתוקות-חמוצות ועסיסיות, גבינות עשירות שנמסות לתוך המאפה, זעתר ריחני ועוקצני ומעל הכל קראסט פריך ושחום. מכינים רק ממקרוני עבים כדי לקבל את המרקם הנכון.

// תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ (12 מנות) //

מרכיבים:

  • 1 חבילה (500 גרם) מקרוני עבים
  • שמן זית
  • 4 ביצים
  • 1 גביע (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
  • 1 שקית (300 גרם) קוואטרו פורמאג’י
  • 1 גביע (250 גרם) בולגרית מעודנת 24%, מפוררת גס
  • 1/2 שקית (50 גרם) גרנה פדנו מגוררת 29%
  • 1 כף תערובת זעתר
  • ¼1 כפיות מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 350 גרם עגבניות שרי (רצוי תמר) שטופות וחצויות לאורכן
  • 20 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס

לציפוי:

  • כ-15 עגבניות שרי שלמות
  • 75 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • ½1 כפות פירורי לחם

אופן הכנה:

1. מבשלים את המקרוני בשפע מי מלח רותחים דקה פחות מהוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר ומערבבים עם מעט שמן זית.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה. משמנים את התבנית והנייר היטב, כולל הדפנות.

3. טורפים ביצים בקערה בינונית. מוסיפים את כל הגבינות והתבלינים, מערבבים, מוסיפים את הזיתים והעגבניות ומערבבים קלות.
יוצקים את התערובת על המקרוני ומערבבים.

4. מצפים ואופים: מעבירים את המקרוני לתבנית ומפזרים מעל עגבניות שרי שלמות, קוביות חמאה ופירורי לחם.

5. אופים 30 דקות עד שהחלק העליון מזהיב. אם רוצים מפזרים לפני ההגשה עוד זעתר. מגישים חם. ניתן לשמור את המאפה עד יומיים במקרר.
סמוך להגשה מחממים 15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

 

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

בויוס לאבנה ומנגולד

בויוס – מאפה הדגל של איזמיר – הוא שבלול בצק זהוב ומתפצפץ עם מלית עסיסית של גבינות, וללא ספק אחד התענוגות הגדולים של החג (ושל החיים עצמם).

0

פטוצ’יני לאבנה וזוקיני

רוטב קרמי, חמצמץ ורענן על בסיס לאבנה דרוזית – הברקה נהדרת שתהפוך לנכס חדש במטבח. הפסטה, המנוקדת בזוקיני ופיסטוקים, פשוטה מאוד להכנה ואהובה על ילדים ומ

0

מאפה פילו גבינות וסלט קראנצ’י

מפגש מענג בין עלי פילו פריכים ולוהטים וגבינות נמסות לסלט רענן ומלא צבע. את המאפה בונים כמו מגדל, כשבין העלים מסתתרים פסטו, גבינת שמנת ופירורי

0

גאלט בצל ומסקרפונה

גאלט הוא האח הקליל והכיפי של הקיש. ההכנה פשוטה, העיצוב חופשי והתוצאה מפוארת. כאן הכנו אותו מבצק פריך עם פטנט – מסקרפונה במקום חמאה – שהופך

0

לזניית חצילים ובשמל

אין כמו לזניה בשביל להרים את המורל, במיוחד כשהיא עשירה ברוטב בשמל

0

מאפה פוגאס מטבוחה וקאשקבל

הפוגאס המקורי הוא מאפה שנולד במטבחים שטופי השמש של דרום צרפת. קיבלנו השראה מהצורה היפהפייה שלו והפכנו אותו לתושב מקומי עם מלית מטבוחה, גבינות וזיתים ש

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

1

סאשימי ריקוטה פרסקה מתבוססת בענן עגבניות

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

1