צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
תפוחי אדמה אפויים בשום ורוזמרין עם קראמבל בולגרית
– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –
אין הרבה דברים טעימים כמו תפוחי אדמה אפויים בתנור. כאן פירורי הגבינה המלוחה מתפקדים כמו גבישי מלח שמפזרים על צ’יפס, אלא שבנוסף למליחות הם מוסיפים מרקם עדין ונימוח. כל כך פשוט וכל כך טעים!
חומרים ל-6-4 מנות:
1 ק”ג תפוחי אדמה קטנים חצויים (או גדולים חתוכים לרבעים)
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
3-2 שיני שום כתושות
עלי רוזמרין מ-3 גבעולים
מעט מלח ופלפל שחור טחון
להגשה:
100 גרם בולגרית מסורתית 16% מפוררת
חופן נענע קצוצה
הכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים חוץ מגבינה ונענע ומשטחים לשכבה אחידה בתבנית אפייה.
- אופים 40 דקות או עד שתפוחי האדמה שחומים ורכים. מוציאים מהתנור, מפזרים בולגרית ומחזירים לתנור ל-5 דקות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
- מפזרים נענע ומגישים מייד.
קיש בצל סגול בקלתית תפוחי אדמה
24
סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה
18
0
0
Leave a Comment