צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

תפוחי אדמה אפויים בשום ורוזמרין עם קראמבל בולגרית

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

אין הרבה דברים טעימים כמו תפוחי אדמה אפויים בתנור. כאן פירורי הגבינה המלוחה מתפקדים כמו גבישי מלח שמפזרים על צ’יפס, אלא שבנוסף למליחות הם מוסיפים מרקם עדין ונימוח. כל כך פשוט וכל כך טעים!

חומרים ל-6-4 מנות:

‏1 ק”ג תפוחי אדמה קטנים חצויים (או גדולים חתוכים לרבעים)
‏1/4 כוס מים
‏1/4 כוס שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
‏3-2 שיני שום כתושות
עלי רוזמרין מ-3 גבעולים
מעט מלח ופלפל שחור טחון

להגשה:
‏100 גרם בולגרית מסורתית 16% מפוררת
חופן נענע קצוצה

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מערבבים את כל החומרים חוץ מגבינה ונענע ומשטחים לשכבה אחידה בתבנית אפייה.
  3. אופים 40 דקות או עד שתפוחי האדמה שחומים ורכים. מוציאים מהתנור, מפזרים בולגרית ומחזירים לתנור ל-5 דקות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
  4. מפזרים נענע ומגישים מייד.
אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גרטן תפוחי אדמה

גרטן תפוחי אדמה עם ארבע גבינות

24

קיש בצל סגול בקלתית תפוחי אדמה

יפה, מקורי, טעים ונטול גלוטן. השילוב בין פרוסות קריספיות של תפוחי האדמה למלית הדשנה והבצל המתקתק עובד נהדר.

24

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

18

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

0

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

0

כריך “קרואסון” מיני פיקנטי

מי אמר שכריך חייב לבוא בלחם מסורתי ? כריך בקרואסון מיוחד הרבה יותר

0

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

0