צילום וידאו: בבושקה הפקות | צילום סטילס: שרית גופן | סגנון: דלית רוסו

רולדת זברה

– מתכון של רות אוליבר 

עוגת רולדה גבוהה, חגיגית וקצת אחרת. כאשר פורסים אותה מתגלים פסי אורך מפתיעים. לאופן העיצוב המיוחד – עקבו אחר הסרטון.

חומרים לתבנית בגודל 35X40 ס”מ:
לטורט:
100 גרם חמאה מומסת
80 מ”ל (1/3 כוס) חלב
4 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם (3/4 כוס) קמח תופח
35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו
לפיזור:
2 כפות אבקת סוכר
למלית:
2 מיכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה 40%
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בגודל 35X40 ס”מ בנייר אפייה משומן.
  2. מכינים את הטורט: טורפים חלב עם חמאה לתערובת אחידה ומצננים לטמפ’ החדר.
  3. מקציפים ביצים עם סוכר כ-8 דקות לקצף תפוח ובהיר.
  4. מנפים מעל קצף הביצים קמח וקקאו ומקפלים לתערובת אחידה. יוצקים לקערה את תערובת החמאה ומקפלים עד שהיא נטמעת. יוצקים לתבנית ומשטחים.
  5. אופים כ-8 דקות עד שפני הטורט קפיציים למגע. מצננים לטמפ’ החדר.
  6. מפזרים על פני העוגה אבקת סוכר ומניחים מעל נייר אפייה. הופכים את העוגה ומשחררים את נייר האפייה העליון.
  7. מכינים את הקרם: מקציפים מסקרפונה, אבקת סוכר, שמנת מתוקה ווניל לקרם יציב וחלק.
  8. מרכיבים את העוגה: מורחים מחצית מכמות הקרם על העוגה ומחלקים אותה לארבע רצועות שוות בגודל 10X35 ס”מ. מגלגלים רצועה אחת לצורת שבלול ומעמידים בצלחת הגשה. מפרידים רצועה נוספת מנייר האפייה ומצמידים אותה בהמשך לשבלול הראשון, ליצירת שבלול גדול יותר. ממשיכים עם 2 הרצועות הנוספות באותו אופן. מצפים את העוגה מכל צידיה בקרם שנותר.
  9. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות. שומרים עד 3 ימים במקרר. אפשר לקשט בשבבי שוקולד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

רולדת טירמיסו

קינוח השכבות האיטלקי הופך לרולדה מבצק ספוג בניחוח קפה, במילוי קרם מסקרפונה

10

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0