צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פסטה קפרזה
– מתכון של שי לי ליפא –
הפכנו את הסלט הפופולרי למנת פסטה חמה, יפה ומהירת הכנה. הרוטב מבוסס על שמן זית (חשוב להקפיד על שמן זית איכותי במיוחד), שמקבל טעם וארומה מטיגון קצרצר של פרוסות שום, עגבניות שרי חצויות ובייבי מוצרלה, שנמסה מעט מהמגע עם הפסטה החמה.
חומרים ל-6-4 מנות:
1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (ספגטי, לינגנוויני או פטוצ’יני)
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום פרוסות דק
30 עגבניות שרי חצויות
1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18%
להגשה:
12 עלי בזיליקום קרועים גס
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שום ומאדים כדקה תוך כדי בחישה עד שעולה ריח (לא להזהיב את השום).
- מסירים מהכיריים, מוסיפים עגבניות ומוצרלה, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
- בינתיים מבשלים את הפסטה: מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים כ-1/2 כוס ממי הבישול.
- משלימים את הכנת המנה ומגישים: מעבירים את הפסטה לקערה ויוצקים את הרוטב החמים. מוסיפים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה, מפזרים בזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מגישים מייד.
גיוונים:
- לגרסה פיקנטית יותר: מוסיפים 6-4 פילטים של אנשובי לשמן החם יחד עם השום
אולי תרצו להכין גם
24
פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד
24
פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה
24
סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים
24
24
פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז’ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים
24
Leave a Comment