צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פסטה קפרזה

– מתכון של שי לי ליפא –

הפכנו את הסלט הפופולרי למנת פסטה חמה, יפה ומהירת הכנה. הרוטב מבוסס על שמן זית (חשוב להקפיד על שמן זית איכותי במיוחד), שמקבל טעם וארומה מטיגון קצרצר של פרוסות שום, עגבניות שרי חצויות ובייבי מוצרלה, שנמסה מעט מהמגע עם הפסטה החמה.

חומרים ל-6-4 מנות:

‏1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (ספגטי, לינגנוויני או פטוצ'יני)

לרוטב:
‏1/2 כוס שמן זית
‏2 שיני שום פרוסות דק
‏30 עגבניות שרי חצויות
‏1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18%

להגשה:
‏12 עלי בזיליקום קרועים גס
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שום ומאדים כדקה תוך כדי בחישה עד שעולה ריח (לא להזהיב את השום).
  2. מסירים מהכיריים, מוסיפים עגבניות ומוצרלה, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
  3. בינתיים מבשלים את הפסטה: מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים כ-1/2 כוס ממי הבישול.
  4. משלימים את הכנת המנה ומגישים: מעבירים את הפסטה לקערה ויוצקים את הרוטב החמים. מוסיפים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה, מפזרים בזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מגישים מייד.

גיוונים:

  • ‏ לגרסה פיקנטית יותר: מוסיפים 6-4 פילטים של אנשובי לשמן החם יחד עם השום

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פטריות קפרזה

עוד וריאציה יצירתית לסלט האיטלקי הקלאסי.

10

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה

לפיצה הזאת יש נשמה איטלקית אמיתית עם שילוב כל כך ים תיכוני בין ארטישוק, אנשובי ושתי גבינות איטלקיות – קאשקבלו ומוצרלה

0

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ'יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

0

רביולי ברוטב שמנת

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

0

פסטה גבינות ופטריות

מנת פסטה קיצית, קלילה ורעננה שמכינים ב4 דקות. ארוחת ערב נהדרת לעונה החמה.

0

פוקאצ'ת גבינות, ירקות וממרחים

מניחים את הגבינות על הפוקאצ'ה מיד שהיא יוצאת מהתנור והן נמסות מעט מהחום ויוצרות מנה הרמונית במיוחד.

0

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ' האחרון: מגדל קטן של ריקוטה

0

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

0