צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פסטה קפרזה

– מתכון של שי לי ליפא –

הפכנו את הסלט הפופולרי למנת פסטה חמה, יפה ומהירת הכנה. הרוטב מבוסס על שמן זית (חשוב להקפיד על שמן זית איכותי במיוחד), שמקבל טעם וארומה מטיגון קצרצר של פרוסות שום, עגבניות שרי חצויות ובייבי מוצרלה, שנמסה מעט מהמגע עם הפסטה החמה.

חומרים ל-6-4 מנות:

‏1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (ספגטי, לינגנוויני או פטוצ'יני)

לרוטב:
‏1/2 כוס שמן זית
‏2 שיני שום פרוסות דק
‏30 עגבניות שרי חצויות
‏1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18%

להגשה:
‏12 עלי בזיליקום קרועים גס
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שום ומאדים כדקה תוך כדי בחישה עד שעולה ריח (לא להזהיב את השום).
  2. מסירים מהכיריים, מוסיפים עגבניות ומוצרלה, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
  3. בינתיים מבשלים את הפסטה: מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים כ-1/2 כוס ממי הבישול.
  4. משלימים את הכנת המנה ומגישים: מעבירים את הפסטה לקערה ויוצקים את הרוטב החמים. מוסיפים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה, מפזרים בזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מגישים מייד.

גיוונים:

  • ‏ לגרסה פיקנטית יותר: מוסיפים 6-4 פילטים של אנשובי לשמן החם יחד עם השום

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פטריות קפרזה

עוד וריאציה יצירתית לסלט האיטלקי הקלאסי.

10

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

במקום לבשל את הפסטה במי מלח ולהכין בסיר נפרד את הרוטב, שמים את כל החומרים בסיר אחד (ראו תצלום) ומבשלים עד שהפסטה מוכנה. אבל פש

0

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר ק

0

טארטים אישיים עם גבינות וירקות

בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק על

0

רביולי ריקוטה פרסקה עטוף בחמאת מרווה

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

0

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה

לפיצה הזאת יש נשמה איטלקית אמיתית עם שילוב כל כך ים תיכוני בין ארטישוק, אנשובי ושתי גבינות איטלקיות – קאשקבלו ומוצרלה

0

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ'יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

0

רביולי ברוטב שמנת

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

0