צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

– מתכון של שי לי ליפא  –

במקום לבשל את הפסטה במי מלח ולהכין בסיר נפרד את הרוטב, שמים את כל החומרים בסיר אחד (ראו תצלום) ומבשלים עד שהפסטה מוכנה. אבל פשטות ההכנה היא רק חלק מהעניין: הפסטה שמתבשלת עם הירקות והעשבים יוצאת טעימה במיוחד, ואילו המוצרלה נמסה לתוך הנוזל, מסמיכה ומעשירה אותו.

חומרים ל- 4-6 מנות:

1 חבילה (500 גרם) ספגטי
1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18% של “גד”
6 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס”מ
1/2 כוס צימוקי עגבניות או עגבניות מיובשות קצוצות גס
1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
6-5 שיני שום פרוסות דק
12 עלי בזיליקום
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2-1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש (מומלץ אך לא חובה)
3 כפות שמן זית
5 כוסות מים מינרליים או מסוננים בטמפ’ החדר

להגשה:
50 גרם גרנה פדנו 29% של “גד”
בזיליקום

  1. מניחים בסיר רחב שטוח את כל החומרים ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-5 דקות ללא בחישה.
  3. מערבבים בעדינות את תכולת הסיר ומבשלים עוד 7-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהפסטה במרקם אל דנטה והרוטב הצטמצם.
  4. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגלפים גבינת גרנה פדנו 29% בעזרת קולפן, מפזרים מעל ומגישים מיד.

הכנה מראש: אפשר להניח את הרכיבים בסיר כשעתיים לפני תחילת הארוחה, אבל את השמן והמים יש לצקת ממש לפני תחילת הבישול.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פסטה פרימוורה

מנה רעננה, פשוטה ומהירה להכנה. תוספת הגבינה מעניקה לה את טעמיה המיוחדים. חשוב לציין, שכמו בכל מנת פסטה, גם כאן הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך! אם אתם לא י

24

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר קלים: השתמשנו בקונכיות פס

24

פסטה גבינות ופטריות

מנת פסטה קיצית, קלילה ורעננה שמכינים ב4 דקות. ארוחת ערב נהדרת לעונה החמה.

24

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ’ האחרון: מגדל קטן של ריקוטה פרסקה שמערבבים לת

24

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

סלט פסטה מושלם לפיקניק בתקופת החגים – לא רק שאפשר להכין אותו מראש, אלא אפילו רצוי

24

פסטה אלה נורמה

הפסטה הזאת מרגישה לגמרי בבית בישראל עם השילוב הכל כך מקומי של חצילים, עגבניות וזיתים.

24

פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז’ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים

פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה אבל לגמרי לא כבדה!

24

פסטה קפרזה

פסטה, מוצרלה וירקות זה כל מה שצריך וברגע הפכתם את הסלט הפופולרי למנת פסטה חמה, יפה ומהירת הכנה.

24