צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד
– מתכון של שי לי ליפא –
במקום לבשל את הפסטה במי מלח ולהכין בסיר נפרד את הרוטב, שמים את כל החומרים בסיר אחד (ראו תצלום) ומבשלים עד שהפסטה מוכנה. אבל פשטות ההכנה היא רק חלק מהעניין: הפסטה שמתבשלת עם הירקות והעשבים יוצאת טעימה במיוחד, ואילו המוצרלה נמסה לתוך הנוזל, מסמיכה ומעשירה אותו.
חומרים ל- 4-6 מנות:
1 חבילה (500 גרם) ספגטי
1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18%
6 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס”מ
1/2 כוס צימוקי עגבניות או עגבניות מיובשות קצוצות גס
1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
6-5 שיני שום פרוסות דק
12 עלי בזיליקום
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2-1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש (מומלץ אך לא חובה)
3 כפות שמן זית
5 כוסות מים מינרליים או מסוננים בטמפ’ החדר
להגשה:
50 גרם גרנה פדנו 29%
בזיליקום
- מניחים בסיר רחב שטוח את כל החומרים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-5 דקות ללא בחישה.
- מערבבים בעדינות את תכולת הסיר ומבשלים עוד 7-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהפסטה במרקם אל דנטה והרוטב הצטמצם.
- מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגלפים גבינת גרנה פדנו 29% בעזרת קולפן, מפזרים מעל ומגישים מיד.
הכנה מראש: אפשר להניח את הרכיבים בסיר כשעתיים לפני תחילת הארוחה, אבל את השמן והמים יש לצקת ממש לפני תחילת הבישול.
24
פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה
24
סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים
24
24
פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז’ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים
24
24
Comments are closed.