צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פסטה קבלת שבת

– מתכון של שי לי ליפא –

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה שנותרו במקרר מכל השבוע.

חומרים למחבת בקוטר 30 ס"מ:

‏1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי עבים (עדיף מקרוני) מבושלים, קרים
‏2 ביצים
‏1/2 קופסה (120 גרם) גבינת פטה כבשים 20% מפוררת גס
‏100 גרם גבינת קאשקבלו 26% או מוצרלה 22% מגוררת גס
‏1 גביע (200 מל) שמנת חמוצה
‏10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. טורפים ביצים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  3. משטחים את התערובת במחבת עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור.
  4. אופים בתנור החם 45-40 דקות עד שהמאפה זהוב ויציב. מגישים מייד.

גיוונים:
‏ מוסיפים בצל קטן קצוץ דק.
‏ מוסיפים 2 כפות לימון כבוש קצוץ גס.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מוצרלה פרסקה טמונה ברחמה של פולנטה

ממליגה לוהטת מקלחי תירס חיים, שבתוכה טמונים קרעי מוצרלה הנמסים לתוכה

14

שבלול (צ'וקור) תרד וגבינות

בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים

14

ניוקי פריזאיים

את הניוקי הפריזאיים מכינים מבצק רבוך נטול תפוחי אדמה ועתיר גבינות. הם קלים יותר לתפעול ומצטיינים במרקם אוורירי יותר מהגרסה המו

8

המבורגר חלומי עם תרד ובצל מטוגן

מנה של מסעדות, שכיף להכין בבית! מתארגנים מראש על לחמניות המבורגר אמיתיות, מקפיצים בצל ותרד ומטגנים ביצת עין, בונים את מנת ההמב

0

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0