צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פסטה קבלת שבת
– מתכון של שי לי ליפא –
בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה שנותרו במקרר מכל השבוע.
חומרים למחבת בקוטר 30 ס”מ:
1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי עבים (עדיף מקרוני) מבושלים, קרים
2 ביצים
1/2 קופסה (120 גרם) גבינת פטה כבשים 20% מפוררת גס
100 גרם גבינת קאשקבלו 26% או מוצרלה 22% מגוררת גס
1 גביע (200 מל) שמנת חמוצה
10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טורפים ביצים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
- משטחים את התערובת במחבת עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור.
- אופים בתנור החם 45-40 דקות עד שהמאפה זהוב ויציב. מגישים מייד.
גיוונים:
מוסיפים בצל קטן קצוץ דק.
מוסיפים 2 כפות לימון כבוש קצוץ גס.

24

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד
24

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה
24

24

פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז’ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים
24

24

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
18
Leave a Comment