צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז'ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים

– מתכון של שי לי ליפא –

הנה פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה אבל לגמרי לא כבדה! האחראי לקסם הוא השילוש המוצלח של ריקוטה פרסקה, שנותנת מרקם שמנתי בלי אחוזי שומן גבוהים; אגוזי פקאן, שמעשירים את הטעם ומוסיפים קראנצ'יות; ותרד שאחראי לצבע ולרעננות.

חומרים ל-6-4 מנות:

‏1 חבילה (500 גרם) לינגוויני או ספגטי

לרוטב:
‏40 גרם חמאה
‏1 בצל בינוני קצוץ דק
‏3-2 שיני שום קצוצות דק
‏200 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
‏1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
‏2/3 כוס אגוזי פקאן שבורים גס
‏‎50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%

הכנה:

  1. מחממים מחבת על להבה בינונית (ללא שימון) ומקפיצים פקאנים כ-2 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מוציאים לצלחת.
  2. מכינים את הרוטב: מוסיפים חמאה למחבת וממיסים על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
  3. מוסיפים תרד וקליפת לימון ומאדים כ-2 דקות עד שהתרד מתרכך.
  4. מוסיפים ריקוטה פרסקה, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים את הלהבה.
  5. מבשלים את הפסטה ומגישים: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מבשלים פסטה לדרגת אל-דנטה. שומרים 2 כוסות ממי הבישול ומסננים.
  6. יוצקים 3 מצקות ממי הבישול הפסטה לרוטב הריקוטה, מערבבים ומביאים את הרוטב לסף רתיחה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מצקת ממי בישול הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה.
  8. מפזרים את האגוזים על הפסטה ומגלפים גבינת גרנה פדנו בעזרת קולפן ירקות. מגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל גרנה פדנו

מנת רושם: אספרגוס אצילי, טוויל פרמזן פריך וביצה עלומה שעוטפת את הכל

18

קרפאצ’ו מלון ופרמזן גרנה פדנו

שילוב בין מלון מתוק לסויה ושמן זית, שממלאים את הפה בטעמי אוממי ימיים

18

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

14

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

14

רביולי ברוטב רוזה

תראו איך טעמו של רוטב העגבניות, החמצמץ והפיקנטי, מתעדנים ומתעגלים בזכות השימוש במסקרפונה. טאצ׳ אחרון של גרנה פדנו מעל והמנה מו

14

פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקה

במקום קמח משתמשים בפירורי כרובית, שאליהם מצטרפות ביצים וגרנה פדנו. התוצאה – קלתית טעימה ונטולת גלוטן. "בצק" כר

14

רבעי חסה עם רוטב קיסר פטנט

את רוטב הקיסר הקלאסי מכינים עם אנשובי וחלמון נא – כאן ויתרנו על שניהם ויצרנו רוטב טעים על בסיס יוגורט,

14

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את

14