צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז’ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים
– מתכון של שי לי ליפא –
הנה פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה אבל לגמרי לא כבדה! האחראי לקסם הוא השילוש המוצלח של ריקוטה פרסקה, שנותנת מרקם שמנתי בלי אחוזי שומן גבוהים; אגוזי פקאן, שמעשירים את הטעם ומוסיפים קראנצ’יות; ותרד שאחראי לצבע ולרעננות.
חומרים ל-6-4 מנות:
1 חבילה (500 גרם) לינגוויני או ספגטי
לרוטב:
40 גרם חמאה
1 בצל בינוני קצוץ דק
3-2 שיני שום קצוצות דק
200 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
1 גביע (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
2/3 כוס אגוזי פקאן שבורים גס
50 גרם גרנה פדנו 29%
אופן הכנה:
- מחממים מחבת על להבה בינונית (ללא שימון) ומקפיצים פקאנים כ-2 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מוציאים לצלחת.
- מכינים את הרוטב: מוסיפים חמאה למחבת וממיסים על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים תרד וקליפת לימון ומאדים כ-2 דקות עד שהתרד מתרכך.
- מוסיפים ריקוטה פרסקה, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים את הלהבה.
- מבשלים את הפסטה ומגישים: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מבשלים פסטה לדרגת אל-דנטה. שומרים 2 כוסות ממי הבישול ומסננים.
- יוצקים 3 מצקות ממי הבישול הפסטה לרוטב הריקוטה, מערבבים ומביאים את הרוטב לסף רתיחה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מצקת ממי בישול הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה.
- מפזרים את האגוזים על הפסטה ומגלפים גבינת גרנה פדנו בעזרת קולפן ירקות. מגישים מייד.
רוצים להכין את המתכון? כל הגבינות מחכות לכם ממש כאן:
אולי תרצו להכין גם
![](https://www.gad-dairy.co.il/wp-content/uploads/bfi_thumb/פסטה-פרימוורה-גרנה-פדנו-3-oemjuwa0zhsoi88dcu7997589qkkvg6lvw67j6qens.jpg)
מנה רעננה, פשוטה ומהירה להכנה. תוספת הגבינה מעניקה לה את טעמיה המיוחדים. חשוב לציין, שכמו בכל מנת פסטה, גם כאן הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך! אם אתם לא י
24
![](https://www.gad-dairy.co.il/wp-content/uploads/bfi_thumb/pasta_2719-2-oeml1nxny4ccri3xmbq5pem9avrt3nyxrkrjmfbjjs.jpg)
פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד
פשטות זה הכל: הפסטה שמתבשלת עם הירקות והעשבים יוצאת טעימה במיוחד, המוצרלה נמסה לתוך הנוזל ומעשירה אותו.
24
![](https://www.gad-dairy.co.il/wp-content/uploads/bfi_thumb/Pasta_650-1-oeopx9yav0ztadzypn2ua0bjzekf0l72xzd6ybr6wo.jpg)
פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה
הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ’ האחרון: מגדל קטן של ריקוטה פרסקה שמערבבים לת
24
![](https://www.gad-dairy.co.il/wp-content/uploads/bfi_thumb/פסטה-אלה-נורמה2-oexd7c6kk58ygkkh6ittb74w4tbb86hhmu7qx4eym0.jpg)
הפסטה הזאת מרגישה לגמרי בבית בישראל עם השילוב הכל כך מקומי של חצילים, עגבניות וזיתים.
24
![](https://www.gad-dairy.co.il/wp-content/uploads/bfi_thumb/pasta_kapreza_596-oeojtbpvmnwcj9hn2kdmtigjtioduc08pbqw7dvmwo.jpg)
פסטה, מוצרלה וירקות זה כל מה שצריך וברגע הפכתם את הסלט הפופולרי למנת פסטה חמה, יפה ומהירת הכנה.
24
![](https://www.gad-dairy.co.il/wp-content/uploads/bfi_thumb/h68101650_800x800_17-opblr488vpt69twd1j6lm5y2hfzmptmn89f1pgm6k8.jpg)
פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה
18
Leave a Comment