צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פסטה אלה נורמה
– מתכון של שי לי ליפא –
הפסטה הקלאסית מהעיר קטאניה שבסיציליה נקראת על שם האופרה “נורמה”, שהלחין וינצ’נזו בליני, בן העיר. הפסטה הזאת מרגישה לגמרי בבית בישראל עם השילוב הכל כך מקומי של חצילים, עגבניות וזיתים. במקור האיטלקי מפזרים על הפסטה ריקוטה סלטה – גרסה מלוחה ופירורית של ריקוטה. גבינה בולגרית עושה את העבודה מצוין ומוסיפה לצד המליחות מרקם עשיר ועסיסי.
חומרים ל-6-4 מנות:
1 חבילה (500 גרם) פסטה פנה או ריגטוני
לרוטב:
1/3 כוס (80 מ”ל) שמן זית
1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ
3-2 שיני שום קצוצות גס
1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ גס
14 זיתי קלמטה מגולענים
2 כפות צלפים קטנים (לא חובה)
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
2/3 כוס (160 מ”ל) מים מינרליים או מסוננים
1 כפית שטוחה סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
2/3 קופסה (160 גרם) בולגרית מסורתית 16% מפוררת גס
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
הכנה:
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית-גבוהה ומקפיצים קוביות חציל 5-4 דקות עד שהן זהובות. מוסיפים שום, צ’ילי, זיתים וצלפים ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף).
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות עד שנוצר מרקם של רוטב והטעמים מתמזגים. טועמים ומתבלים. אפשר להכין את הרוטב יומיים מראש ולשמור במקרר.
- מבשלים את הפסטה ומגישים: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים.
- מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים. מפזרים מעל בולגרית ופטרוזיליה ומגישים מייד.
24
פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד
24
פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה
24
פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז’ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים
24
24
פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
18
Leave a Comment