צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פיצטות מבצק עלים עם גבינת שמנת וירקות
– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –
גם לצרפתים יש פיצה, והיא אופיינית לחבל אלזאס. מכינים אותה על בסיס בצק עלים והיא מזכירה את הפיצה ביאנקה של האיטלקים, כי אין בה רוטב עגבניות אלא ממרח גבינה. קל מאוד להכין אותה ויחד עם שפע הירקות שמעטרים אותה זאת מנת אירוח טעימה ויפה.
חומרים ל-8-10 פיצטות:
500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
1 ביצה טרופה
200 גרם (1 גביע) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת 22%
ירקות לבחירה:
זוקיני, בטטה, עגבניות שרי, בצל סגול, בצל ירוק, אספרגוס, פרחים קטנים של ברוקולי וכרובית
שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכינים את הירקות: חותכים בטטה וזוקיני לפרוסות דקות בעזרת קולפן. פורסים דק את הבצל. חולטים בצל ירוק, אספרגוס, פרחי ברוקולי וכרובית במי מלח רותחים לריכוך ראשוני, מעבירים למי קרח ומייבשים. מערבבים את כל הירקות בקערה עם שמן זית, מלח ופלפל.
- פורסים את הבצק על משטח עבודה עם נייר אפייה, קורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס”מ. אפשר גם לחתוך לריבועים.
- מרכיבים את הפיצטות ואופים: מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה. מורחים את המרכז בגבינת שמנת, מסדרים את הירקות על הגבינה (אפשר סוג אחר על כל פיצטה, ואפשר כמה סוגים, לפי הטעם). ומפזרים מעט מוצרלה מגוררת.
- מעבירים את הפיצטות לתבנית אופים 20 דקות או עד שהפיצטות זהובות ומבעבעות. מגישים מיד.
גיוונים:
פיצה אלזסית עם דג: מוסיפים על גבינת הניו יורק עיזים בצל מטוגן ודג מעושן (סלמון, פורל או אחר).
14
מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”
0
טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי
0
רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות
0
0
כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)
0
עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י
0
Comments are closed.