צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצטות מבצק עלים עם גבינת שמנת וירקות

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

גם לצרפתים יש פיצה, והיא אופיינית לחבל אלזאס. מכינים אותה על בסיס בצק עלים והיא מזכירה את הפיצה ביאנקה של האיטלקים, כי אין בה רוטב עגבניות אלא ממרח גבינה. קל מאוד להכין אותה ויחד עם שפע הירקות שמעטרים אותה זאת מנת אירוח טעימה ויפה.

חומרים ל-8-10 פיצטות:
500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
1 ביצה טרופה
200 גרם (1 גביע) גבינת ניו יורק עיזים מופחתת שומן 12%
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת 22%

ירקות לבחירה:
זוקיני, בטטה, עגבניות שרי, בצל סגול, בצל ירוק, אספרגוס, פרחים קטנים של ברוקולי וכרובית

שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מכינים את הירקות: חותכים בטטה וזוקיני לפרוסות דקות בעזרת קולפן. פורסים דק את הבצל. חולטים בצל ירוק, אספרגוס, פרחי ברוקולי וכרובית במי מלח רותחים לריכוך ראשוני, מעבירים למי קרח ומייבשים. מערבבים את כל הירקות בקערה עם שמן זית, מלח ופלפל.
  3. פורסים את הבצק על משטח עבודה עם נייר אפייה, קורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ. אפשר גם לחתוך לריבועים.
  4. מרכיבים את הפיצטות ואופים: מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה. מורחים את המרכז בגבינת שמנת, מסדרים את הירקות על הגבינה (אפשר סוג אחר על כל פיצטה, ואפשר כמה סוגים, לפי הטעם).  ומפזרים מעט מוצרלה מגורדת.
  5. מעבירים את הפיצטות לתבנית אופים 20 דקות או עד שהפיצטות זהובות ומבעבעות. מגישים מיד.

גיוונים:

פיצה אלזסית עם דג: מוסיפים על גבינת הניו יורק עיזים בצל מטוגן ודג מעושן (סלמון, פורל או אחר).

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עיזים עם שטרויזל שקדים

השילוב בין הבצק המעט מתקתק למליחות העדינה של גבינת שמנת ניו יורק עיזים 12% עובד נפלא ומפתיע את החך!

24

קישים אישיים של סלמון וגבינת שמנת

מתכון פטנט, שהוא מחווה לכריך הניו יורקי האולטימטיבי, במקום להכין קלתית – משתמשים בלחמניות ביס קנויות!

18

סקונס גבינת שמנת עיזים

נהדרים עם חמאה וריבה טובה ואפשר להשתמש בהן כבסיס לכריכים מושקעים וטעימים במיוחד

18

פסטה רוזה

אחד הרטבים הכי אהובים על ילדים – מכינים רוטב עגבניות טוב ובהמשך מעדנים את טעמיו עם גבינת שמנת 12%

14

קרואסוני מלוואח ממולאים בגבינה מתוקה

הפכנו את המלאווח לקרואסון זריז ומילאנו אותו בקרם אוורירי ולימוני המבוסס על גבינת שמנת

14

גאלט בצק עלים במלית גבינות פטריות וטימין

המלית כאן מפנקת במיוחד – היא מבוססת על גבינת שמנת 30% עם חיזוק של פקורינו וגד-עז שמעצימים את הטעמים

14

רביולי פקורינו

רביולי עסיסיים ממולאים במגוון גבינות ומשתכשכים ברוטב מפנק המשלב בין שמנת לפסטו. לא פלא שזאת אחת ממנות הדגל של המסעדה האיטלקית

14

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ'יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

8