צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פטריות קפרזה

– מתכון של שי לי ליפא –

עוד וריאציה יצירתית לסלט האיטלקי הקלאסי.

חומרים ל-10 פטריות:

‏10 פטריות פורטובלו גדולות ויפות ללא הרגל
‏1/4 כוס שמן זית
‏2 שיני שום קצוצות גס
עלים מ-2 גבעולי תימין
‏20 עגבניות שרי חצויות
מלח גס ופלפל שחור גרוס
‏1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18%

להגשה:
סירופ בלסמי מצומצם (להשיג במעדניות)

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים פטריות בתבנית כשצידן הקעור כלפי מעלה. מזלפים שמן זית ומפזרים שום ותימין. מניחים 4 חצאי עגבניות על כל פטרייה ומתבלים במלח ופלפל בנדיבות.
  3. אופים כ-15 דקות עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
  4. מסדרים על כל פטרייה 4 כדורי מוצרלה ואופים עוד 15-10 דקות עד שהמוצרלה מותכת.
  5. מזלפים בלסמי ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט מוצרלה וזיתים

וריאציה עסיסית על הקפרזה הקלאסי: לצד השילוש המסורתי של עגבניות, מוצרלה ובזיליקום מצטרפים זיתים, פטרוזיליה ובצל ירוק.

14

קרפאצ'ו מוצרלה, עגבניות שרי ורוקט

המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפאצ'ו.

14

פסטה קפרזה

הפכנו את הסלט הפופולרי למנת פסטה חמה, יפה ומהירת הכנה.

10

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

0

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינ

0

עראיס גבינות

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

0

תירס צלוי מוקרם

קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחב

0