צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פטריות קפרזה
– מתכון של שי לי ליפא –
עוד וריאציה יצירתית לסלט האיטלקי הקלאסי.
חומרים ל-10 פטריות:
10 פטריות פורטובלו גדולות ויפות ללא הרגל
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות גס
עלים מ-2 גבעולי תימין
20 עגבניות שרי חצויות
מלח גס ופלפל שחור גרוס
1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18%
להגשה:
סירופ בלסמי מצומצם (להשיג במעדניות)
הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים פטריות בתבנית כשצידן הקעור כלפי מעלה. מזלפים שמן זית ומפזרים שום ותימין. מניחים 4 חצאי עגבניות על כל פטרייה ומתבלים במלח ופלפל בנדיבות.
- אופים כ-15 דקות עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
- מסדרים על כל פטרייה 4 כדורי מוצרלה ואופים עוד 15-10 דקות עד שהמוצרלה מותכת.
- מזלפים בלסמי ומגישים מייד.
אולי תרצו להכין גם

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.
18

לתערובת הבסיסית של הכרובית וארבע הגבינות אפשר להוסיף כל מיני תוספות שאוהבים,
כמו זיתים, בצל, פטריות או עגבניות שרי או פשוט להניח אותם על הלביבות למרא
14

השף לירן גרודה יצר פיצה נפלאה על ידי משחק עם כמה סוגי פטריות והוספה של ענפי זעתר טריים וחלמון חי של ביצה שבמגע עם הפיצה החמה הופך לרוטב קטיפתי.
14

שיפודי חלומי וירקות עם סלסה ורדה
אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.
8

גם לנמענים מגלוטן מגיע ליהנות מפיצה טובה. אחד הפתרונות הטעימים והזריזים הוא שימוש בטורטיות מקמח תירס.
8

הפקורינו נותנת טעם חזק, המסקרפונה מוסיפה עדינות קרמית והמוצרלה מחברת את שני הניגודים הללו לחוויה איטלקית מלאה
8
Leave a Comment