צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

שיפודי חלומי וירקות עם סלסה ורדה

– מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין –

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

חומרים ל-4 שיפודים:

1 חבילת חלומי 24%
1 זוקיני פרוס
8 עגבניות שרי
2 בצלים סגולים קטנים, חתוכים לרבעים
8 פטריות קטנות
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית, להברשה

לסלסה ורדה:

חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור עלי רוקט
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
מעט קליפת לימון מגוררת

אופן הכנה:

  1. משפדים את קוביות החלומי ואת הירקות לסירוגין על שיפודים.
  2. מכינים סלסה ורדה במעבד מזון, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מתבלים את השיפודים עם שמן זית, לימון, מלח ופלפל.
  4. צולים את השיפודים על הגריל או במחבת פסים עד להזהבה מכל הצדדים. מגישים מיד עם זילוף של סלסה ורדה.