צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

– מתכון של אורלי פלאי בורשטיין –

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

חומרים ל-4 שיפודים:

1 חבילת חלומי 24% של גד
1 זוקיני פרוס
8 עגבניות שרי
2 בצלים סגולים קטנים, חתוכים לרבעים
8 פטריות קטנות
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית, להברשה

לסלסה ורדה:

חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור עלי רוקט
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
מעט קליפת לימון מגוררת

אופן הכנה:

  1. משפדים את קוביות החלומי ואת הירקות לסירוגין על שיפודים.
  2. מכינים סלסה ורדה במעבד מזון, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מתבלים את השיפודים עם שמן זית, לימון, מלח ופלפל.
  4. צולים את השיפודים על הגריל או במחבת פסים עד להזהבה מכל הצדדים. מגישים מיד עם זילוף של סלסה ורדה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

24

אבטיח בגרמולטה, מוצרלה פרסקה וסלסה זיתים

אבטיח ובולגרית זה מתבקש, אבל יש עוד גבינות שישמחו לבלות עם האדום הגדול

18

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

14

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

8

צזיקי צנוניות ודג נא

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

8

קממבר צלויה עם תוספות

בילוי קצר בתנור בחברת אגוזים וריבה מתקתקה, ויש מנה ראשונה אלגנטית וטעימה בטירוף

8

ארנצ'יני – כדורי ריזוטו מטוגנים

קוראים להם "תפוזונים" (arancini) ומכינים אותם משאריות של ריזוטו מאתמול.

8

קרפאצ'ו מוצרלה, עגבניות שרי ורוקט

המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפאצ'ו.

8