צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

– מתכון של אורלי פלאי בורשטיין –

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

חומרים ל-4 שיפודים:

1 חבילת חלומי 24% של גד
1 זוקיני פרוס
8 עגבניות שרי
2 בצלים סגולים קטנים, חתוכים לרבעים
8 פטריות קטנות
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית, להברשה

לסלסה ורדה:

חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור עלי רוקט
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
מעט קליפת לימון מגוררת

אופן הכנה:

  1. משפדים את קוביות החלומי ואת הירקות לסירוגין על שיפודים.
  2. מכינים סלסה ורדה במעבד מזון, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מתבלים את השיפודים עם שמן זית, לימון, מלח ופלפל.
  4. צולים את השיפודים על הגריל או במחבת פסים עד להזהבה מכל הצדדים. מגישים מיד עם זילוף של סלסה ורדה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

שיפודי חלומי וירקות

חלומי היא גבינה קפריסאית שהפכה לסיפור הצלחה גם ביוון. אני מתה על המרקם המסטיקי שלה ועל טעמה המלוח והעדין

18

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות ב2 מרכיבים וב2 דקות.

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מגישים את הכדורים החמים לצ

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנוניות ורוד ועוקצני.

0

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומטית.

0