צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כדורי עוגת לימון, שוקולד לבן ומסקרפונה

– מתכון של סבינה ולדמן –

כדורי שוקולד אתם מכירים? כאן מדובר באותו רעיון, אבל בגרסה בלונדינית – הכדורים עשויים מעוגת לימון מעורבבת עם שוקולד לבן מומס ומצופה שבבי קוקוס. אם יש לכם עוגה בחושה מאתמול, השתמשו בה (זאת יכולה להיות גם עוגת וניל או עוגת בננות); אם לא, אמצו את המתכון הזה לעוגת לימון טעימה. הכמויות המפורטות כאן יספיקו לשתי עוגות בתבניות אינגליש קייק – להכנת הכדורים תזדקקו רק לעוגה אחת. את השנייה קחו לפיקניק כמו שהיא.

חומרים ל-15 כדורים:

לעוגת לימון בחושה:
300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
350 גרם (1/2 2 כוסות, 1 שקית) קמח תופח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
3 ביצים בטמפ' החדר
400 מ"ל (2/3 1 כוסות) יוגורט עיזים 2.8%
קליפה מגוררת מ-3 לימונים
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון סחוט טרי

 

לכדורים:
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
250 גרם (1 חבילה) גבינת מסקרפונה 40%
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
קליפה מגוררת מ-2 לימונים

לציפוי:
קוקוס טחון

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
  2. אופים עוגות לימון יום מראש: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה לקבלת תערובת אוורירית. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות. מוסיפים יוגורט, קליפה ומיץ לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.
  3. מפסיקים את פעולת המיקסר. מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח ומקפלים עד שהקמח נטמע. יוצקים לתבניות.
  4. אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים עד 4 ימים בטמפ' החדר.
  5. מפוררים עוגה אחת לפירורים לתוך קערה גדולה. מוסיפים חלב, מערבבים ומשרים כ-15 דקות עד שהעוגה סופגת את הנוזלים.
  6. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל (זהירות, שלא יישרף!). מוסיפים לקערה עם העוגה את השוקולד המומס, מסקרפונה וקליפת לימון ולשים בידיים לתערובת אחידה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות.
  7. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ ומגלגלים בשבבי קוקוס. מקררים 30 דקות לפחות לפני ההגשה.
  8. שומרים עד 3 ימים בכלי אטום במקרר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפינס יוגורט, אגסים ושוקולד לבן

מאפינס זה פינוק קלאסי לפיקניק. כאן בגרסה מתוקה ומעודנת, המשלבת שוקולד לבן עם אגסים. תוספת היוגורט מעניקה לבלילה רכות ועסיסיות.

24

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם

18

עוגת גזר עם קרם גבינת שמנת ניו יורק 12%

אחת מעוגות הדגל של הקונדיטוריה האמריקנית. עסיסית ומלאת טעם, לבושה בשמלת חג לבנה והולכת נהדר ליד הקפה או התה.

14

עוגת ריקוטה-שוקולד

ציפוי הקצפת מלביש את העוגה בשמלה לבנה חגיגית, אבל אפשר גם לוותר עליה. העוגה הזאת היא גם נטולת גלוטן

14

קסטה מסקרפונה

מתכון של עדי קלינגהופר. גרסה ביתית לקינוח הילדות שכולנו אוהבים

8

מקפא בראוניז מסקרפונה פטל

מתכון של מיס פטל. השילוב המושלם של שוקולד מושחת, גלידה ופירות קיץ

8

כיפות ״גלידת״ פטל אישיות

מתכון של אלון שבו. הקינוח הקיצי המושלם שירשים כל אורח!

8