צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כדורי עוגת לימון, שוקולד לבן ומסקרפונה

– מתכון של סבינה ולדמן –

כדורי שוקולד אתם מכירים? כאן מדובר באותו רעיון, אבל בגרסה בלונדינית – הכדורים עשויים מעוגת לימון מעורבבת עם שוקולד לבן מומס ומצופה שבבי קוקוס. אם יש לכם עוגה בחושה מאתמול, השתמשו בה (זאת יכולה להיות גם עוגת וניל או עוגת בננות); אם לא, אמצו את המתכון הזה לעוגת לימון טעימה. הכמויות המפורטות כאן יספיקו לשתי עוגות בתבניות אינגליש קייק – להכנת הכדורים תזדקקו רק לעוגה אחת. את השנייה קחו לפיקניק כמו שהיא.

חומרים ל-15 כדורים:

לעוגת לימון בחושה:
300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
350 גרם (1/2 2 כוסות, 1 שקית) קמח תופח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
3 ביצים בטמפ’ החדר
400 מ”ל (2/3 1 כוסות) יוגורט עיזים 2.8%
קליפה מגוררת מ-3 לימונים
120 מ”ל (1/2 כוס) מיץ לימון סחוט טרי

 

לכדורים:
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
250 גרם (1 חבילה) גבינת מסקרפונה 40%
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
קליפה מגוררת מ-2 לימונים

לציפוי:
קוקוס טחון

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
  2. אופים עוגות לימון יום מראש: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה לקבלת תערובת אוורירית. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות. מוסיפים יוגורט, קליפה ומיץ לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.
  3. מפסיקים את פעולת המיקסר. מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח ומקפלים עד שהקמח נטמע. יוצקים לתבניות.
  4. אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים עד 4 ימים בטמפ’ החדר.
  5. מפוררים עוגה אחת לפירורים לתוך קערה גדולה. מוסיפים חלב, מערבבים ומשרים כ-15 דקות עד שהעוגה סופגת את הנוזלים.
  6. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל (זהירות, שלא יישרף!). מוסיפים לקערה עם העוגה את השוקולד המומס, מסקרפונה וקליפת לימון ולשים בידיים לתערובת אחידה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות.
  7. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ ומגלגלים בשבבי קוקוס. מקררים 30 דקות לפחות לפני ההגשה.
  8. שומרים עד 3 ימים בכלי אטום במקרר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

שכבות וניל שוקולד

שכבות של אושר בכוס אחת מושלמת! קינוח קרם מסקרפונה של שכבות וניל וש

8

כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עיזים עם שטרויזל שקדים

השילוב בין הבצק המעט מתקתק למליחות העדינה של גבינת שמנת ניו יורק עיזים 12% עובד נפלא ומפתיע את החך!

8

פוקאצ’ה טרטופו

הפקורינו נותנת טעם חזק, המסקרפונה מוסיפה עדינות קרמית והמוצרלה מחברת את שני הניגודים הללו לחוויה איטלקית מלאה

8

לחמניות יוגורט וזרעי אניס

תוספת יוגורט לבצק משביחה את המרקם והטעם. זרעי האניס מוסיפים קראנצ’יות וניחוח נעים.

8

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0

גלידת יוגורט

גלידת יוגורט – כל כך פשוט וכל כך טעים

0

ארטיק אננס ויוגורט

קליל, רענן ומושלם לקיץ – ארטיק ביתי שמכינים בקלי קלות עם יוגורט ואננס בניחוח עדין של רום. ביס אחד ואתם באיים הקאריביים!

0

חיתוכיות גבינה ויוגורט

חיתוכיות גבינה ויוגורט – קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

0