לוקומדס
– מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין –
סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע,
כמו שהיוונים אוהבים: פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.
זמן הכנה: 2:15 שעות
רמת קושי: בינוני
חומרים ל-35 סופגניות קטנות:
1/2 3 כוסות + כף (500 גרם) קמח
1 כוס (240 מ”ל) מים
1 גביע מסקרפונה 40%
2 כפיות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 ביצים
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
למילוי ו/או להגשה:
פטה עיזים 20% חתוכה לקוביות בגודל 1 ס״מ, או מפוררת (אם רוצים)
1/4 כוס דבש
חתיכות של פטה עיזים
פיסטוק טבעי קצוץ
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו הלישה 3 דקות לבצק חלק ודביק. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
בידיים משומנות יוצרים מהבצק כדורי סופגניות בגודל אגוז. אם רוצים מכניסים במרכז קוביית פטה. מתפיחים עוד חצי שעה לקבלת נפח.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
מכניסים את הסופגניות לסיר ומטגנים כ-3 דקות. מטגנים בכל פעם 5-4 סופגניות.
מוציאים למסננת או נייר סופג ומגישים עם טפטופי דבש מעל, חתיכות של פטה ופיסטוקים קצוצים.
גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה
0
0
0
0
פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
0
גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר
0
Comments are closed.