לוקומדס

– מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין –

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע,
כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

זמן הכנה: 2:15 שעות
רמת קושי: בינוני

חומרים ל-35 סופגניות קטנות:
1/2 3 כוסות + כף (500 גרם) קמח
1 כוס  (240 מ”ל) מים
1 גביע  מסקרפונה 40%
2 כפיות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 ביצים
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק

למילוי ו/או להגשה:
 פטה עיזים 20% חתוכה לקוביות בגודל 1 ס״מ, או מפוררת (אם רוצים)
1/4 כוס דבש
חתיכות של פטה עיזים
פיסטוק טבעי קצוץ

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:
מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו הלישה 3 דקות לבצק חלק ודביק. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
בידיים משומנות יוצרים מהבצק כדורי סופגניות בגודל אגוז. אם רוצים מכניסים במרכז קוביית פטה. מתפיחים עוד חצי שעה לקבלת נפח.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
מכניסים את הסופגניות לסיר ומטגנים כ-3 דקות. מטגנים בכל פעם 5-4 סופגניות.
מוציאים למסננת או נייר סופג ומגישים עם טפטופי דבש מעל, חתיכות של פטה ופיסטוקים קצוצים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0