צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
ח’צפורי גבינות ים תיכוני
– מתכון של שי לי ליפא –
גרסה יצירתית למאפה הדגל של העדה הגיאורגית, עם שפע גבינות ותגבור של עגבניות, זיתים וקצת פלפל חריף. הגישו את המאפים חמים ופרסו אותם לעיני האורחים.
חומרים ל- 4 מאפים גדולים :
לבצק:
1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים מפוררים
1 כף סוכר
¼1 כוסות (300 מ”ל) מים חמימים
½3 כוסות + כף (500 גרם) קמח רגיל
1/3 כוס (80 מ”ל) שמן זית
1 כפית גדושה מלח
למלית:
1 קופסה (250 גרם) בולגרית מסורתית 16% מפוררת
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה קלאסית 5% או 250 גרם ריקוטה פרסקה 9%
16 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
1/4 כוס עירית קצוצה דק
1/4 כוס בזיליקום קצוץ דק
1-1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ דק
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור גרוס
לטופינג:
12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
הכנה:
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מכינים את המלית, ממלאים ואופים: מערבבים את חומרי המלית בקערה.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים במשקל 210 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לכדור ומרדדים על משטח מקומח קלות לעלה אובאלי בעובי 1/2 ס”מ. - מניחים את העלים בתבניות. מורחים 1/4 מכמות המלית לאורך כל עלה ומשאירים שוליים ברוחב 2 ס”מ ללא מלית. מפזרים מעל עגבניות, סוגרים בקצוות ומהדקים היטב לקבלת מעין סירה.
- אופים 25-20 דקות עד שהמאפה זהוב. מגישים חמים.
- אפשר להכין יום מראש ולחמם כ-10 דקות בחום של 170 מעלות.

0

0

0

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה
0

0
Comments are closed.