צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הסלט היווני שלי

– מתכון של שי לי ליפא –

כשאני נוסעת ליוון אני אוכלת סלט כזה בכל ארוחה — בוקר, צהריים וערב — ולא נמאס לי. מי שמכיר את הסלט היווני בגרסת בית-הקפה הישראלית, עם החסה העייפה, ערימה של גבינה מלוחה מגוררת בלתי מזוהה והרוטב המתועש, ודאי לא מבין ממה אני מתלהבת. אז ככה: לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים, רצוי מזן קלמטה; והגבינה — רק פטה משובחת, פרוסה עבה ומונחת בראש הסלט. מתבלים במעט פטרוזיליה, אורגנו מיובש, שמן זית וחומץ בן יין אדום. התרומה הצנועה שלי היא כבישה קלה של הבצל הסגול, שלאחריה הוא מתקתק והרבה יותר נעים על הלשון. נוזלי הכבישה משמשים גם כרוטב לסלט.

חומרים ל6-4 מנות:

לבצל הכבוש:
‏1 בצל סגול בינוני חצוי ופרוס בעובי 1/2 ס"מ
‏1/3 כוס שמן זית
‏3 כפות חומץ בן יין אדום
‏1 כפית מלח
‏1 כפית סוכר

לסלט:
‏4 עגבניות בינוניות בשלות ומוצקות חתוכות ל-8 פלחים
‏3 מלפפונים בינוניים לא קלופים חתוכים לטבעות עבות
‏2 פלפלים ירוקים בינוניים נקיים מזרעים וקרומים וחתוכים לטבעות דקות
‏1/2 קובייה (120 גרם) פטה כבשים 20% פרוסה בעובי ½1 ס"מ
‏1/2 כוס זיתי קלמטה שלמים מגולענים
‏2 כפות פטרוזיליה קצוצה גס
‏1 כפית אורגנו מיובש
פלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. כובשים את הבצל: מערבבים שמן זית, חומץ, מלח וסוכר בקערה. מוסיפים בצל סגול ומערבבים. משהים כ-20 דקות (מומלץ לערבב מדי פעם) עד שהבצל רך ומגיר נוזלים.
  2. מכינים את הסלט: מסדרים עגבניות, מלפפונים ופלפלים בצלחת הגשה ומניחים עליהם פרוסות גבינת פטה, זיתים ואת הבצל הכבוש. יוצקים את נוזלי הכבישה של הבצל ומפזרים מעל פטרוזיליה, אורגנו ופלפל שחור. מגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

תירס צלוי מוקרם

קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחב

14

שבלול (צ'וקור) תרד וגבינות

בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים

14

טורטליני ארטישוק ירושלמי ופטה כבשים על תבשיל חמציץ

טעמו האדמתי של הארטישוק הירושלמי משתלב נהדר עם החמצמצות של הפטה, ואת החוויה משלים תבשיל החמציץ.

14

מרק יוגורט עם הפתעות

במקום המלפפון והנענע המסורתיים אבזרתי את המרק שלי בענבים קפואים, פיסטוקים ועוד הפתעות טעימות ויפות.

14

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

8

חציל פרמזן

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש.

8

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

8

קרוק ריקוטה

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים), פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מו

8