צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
הסלט היווני שלי
– מתכון של שי לי ליפא –
כשאני נוסעת ליוון אני אוכלת סלט כזה בכל ארוחה — בוקר, צהריים וערב — ולא נמאס לי. מי שמכיר את הסלט היווני בגרסת בית-הקפה הישראלית, עם החסה העייפה, ערימה של גבינה מלוחה מגוררת בלתי מזוהה והרוטב המתועש, ודאי לא מבין ממה אני מתלהבת. אז ככה: לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים, רצוי מזן קלמטה; והגבינה — רק פטה משובחת, פרוסה עבה ומונחת בראש הסלט. מתבלים במעט פטרוזיליה, אורגנו מיובש, שמן זית וחומץ בן יין אדום. התרומה הצנועה שלי היא כבישה קלה של הבצל הסגול, שלאחריה הוא מתקתק והרבה יותר נעים על הלשון. נוזלי הכבישה משמשים גם כרוטב לסלט.
חומרים ל6-4 מנות:
לבצל הכבוש:
1 בצל סגול בינוני חצוי ופרוס בעובי 1/2 ס”מ
1/3 כוס שמן זית
3 כפות חומץ בן יין אדום
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
לסלט:
4 עגבניות בינוניות בשלות ומוצקות חתוכות ל-8 פלחים
3 מלפפונים בינוניים לא קלופים חתוכים לטבעות עבות
2 פלפלים ירוקים בינוניים נקיים מזרעים וקרומים וחתוכים לטבעות דקות
1/2 קובייה (120 גרם) פטה כבשים 20% פרוסה בעובי ½1 ס”מ
1/2 כוס זיתי קלמטה שלמים מגולענים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה גס
1 כפית אורגנו מיובש
פלפל שחור גרוס
הכנה:
- כובשים את הבצל: מערבבים שמן זית, חומץ, מלח וסוכר בקערה. מוסיפים בצל סגול ומערבבים. משהים כ-20 דקות (מומלץ לערבב מדי פעם) עד שהבצל רך ומגיר נוזלים.
- מכינים את הסלט: מסדרים עגבניות, מלפפונים ופלפלים בצלחת הגשה ומניחים עליהם פרוסות גבינת פטה, זיתים ואת הבצל הכבוש. יוצקים את נוזלי הכבישה של הבצל ומפזרים מעל פטרוזיליה, אורגנו ופלפל שחור. מגישים מייד.
14
14
14
סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית
14
סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה
8
Leave a Comment