אייס קפה

אייס קפה

מתכון של אור בן אוליאל

מצרכים:

2/3 כוס חלב

1 קרם מסקרפונה

אופן ההכנה:

מערבבים יחד חלב וקרם מסקרפונה ומכניסים למיקרו ל 20 שניות להמסת הקרם.

מעבירים לתבנית קרח ולהקפאה.

מכינים קפה אמריקנו ארוך ומוזגים בכוס שמחכה עם הקרח מסקרפונה שהכנו קודם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ארטיק שוקולד

ארטיק שכבות שוקולד מפנק עם קרם מסקרפונה עשיר שמתפרץ בין ביס לביס.

0

קוקילידה

קרם מסקרפונה ומנגו מרעננים במיוחד שמשדרגים את הקוקלידה שכולם אוהבים

0

פודינג בננה פטל

קינוח מרשים וקליל לאירוח, בשילוב של קרם פטיסייר מפנק פירות רעננים

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פירות קינוח מושלם לכל אי

0

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

0

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

0

ארטיק שוקולד

ארטיק שוקולד

מתכון של אור בן אוליאל

מצרכים:

1 קרם מסקרפונה

100 שוקולד חלב

3 כפות קקאו

שוקולד חלב לציפוי בערך 200 גרם

כפית שמן

אופן ההכנה:

ממיסים יחד במיקרו קרם מסקרפונה ושוקולד חלב, מערבבים ומוסיפים קקאו.
מעבירים לתבנית סיליקון (מגנום), שמים במרכז כל ארטיק מקל ומכניסים למקפיא עד התייצבות.
ממיסים יחד שוקולד ושמן, מחלצים את הארטיקים מהתבניות ומצפים כל ארטיק.

אופן ההכנה:

ממיסים יחד במיקרו קרם מסקרפונה ושוקולד חלב, מערבבים ומוסיפים קקאו.

מעבירים לתבנית סיליקון (מגנום), שמים במרכז כל ארטיק מקל ומכניסים למקפיא עד התייצבות.

ממיסים יחד שוקולד ושמן, מחלצים את הארטיקים מהתבניות ומצפים כל ארטיק.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אייס קפה

אייס קפה קליל ומרענן בתוספת קרם מסקרפונה שמשדרג כל לגימה.

0

קוקילידה

קרם מסקרפונה ומנגו מרעננים במיוחד שמשדרגים את הקוקלידה שכולם אוהבים

0

פודינג בננה פטל

קינוח מרשים וקליל לאירוח, בשילוב של קרם פטיסייר מפנק פירות רעננים

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פירות קינוח מושלם לכל אי

0

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

0

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

0

קוקילידה

קוקילידה

מתכון של אור בן אוליאל

מצרכים:

שרוול עוגיות אוראו (16 עוגיות)

1 קרם מסקרפונה

2 כוסות קוביות מנגו קפוא

אופן ההכנה:

עוגיות

למעבד מזון מכניסים את העוגיות ו-3 כפות מסקרפונה ומפעילים על מהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד.

בתוך תבניות סיליקון (דיסקיות) דוחסים בצק בצורה אחידה ואופים 15 דקות על 180 מעלות.

גלידה

במעבד מזון  מעבדים יחד מנגו ואת שאר קרם המסקרפונה עד קבלת מרקם סמיך של גלידה

מעבירים לתבניות סיליקון (דיסקיות) ולהקפאהעד התייצבות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אייס קפה

אייס קפה קליל ומרענן בתוספת קרם מסקרפונה שמשדרג כל לגימה.

0

ארטיק שוקולד

ארטיק שכבות שוקולד מפנק עם קרם מסקרפונה עשיר שמתפרץ בין ביס לביס.

0

פודינג בננה פטל

קינוח מרשים וקליל לאירוח, בשילוב של קרם פטיסייר מפנק פירות רעננים

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פירות קינוח מושלם לכל אי

0

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

0

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

0

פודינג בננה פטל

פודינג בננה פטל

מתכון של אור בן אוליאל

מצרכים:

1 קרם פטיסייר

1 שמנת מתוקה

2 בננות

כוס פטל

חבילת בישקוטים

אופן ההכנה:

מקציפים יחד במיקסר עם וו הקצפה קרם פטיסייר ושמנת מתוקה עד קבלת קרם אחיד.

מסדרים בכלים אישיים בישקוטים ושכבות של קרם פטיסייר ופירות.

מסיימים בפירות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אייס קפה

אייס קפה קליל ומרענן בתוספת קרם מסקרפונה שמשדרג כל לגימה.

0

ארטיק שוקולד

ארטיק שכבות שוקולד מפנק עם קרם מסקרפונה עשיר שמתפרץ בין ביס לביס.

0

קוקילידה

קרם מסקרפונה ומנגו מרעננים במיוחד שמשדרגים את הקוקלידה שכולם אוהבים

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית

1

מילפיי צרפתי

מילפיי צרפתי

מתכון של רותם ליברזון

מצרכים:
חבילת בצק עלים משובחת עם חמאה – קנויה ברור
1 כוס סוכר לרידוד
2 גביעי קרם פטיסייר, מגיעים עם שקיות זילוף
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
• חותכים את בצק העלים המרודד ל 18 חלקים שווים
• מפזרים סוכר לבן בנדיבות על הצד העליון של הבצק
• על גבי תבנית שטוחה מניחים נייר אפיה ומעליו מניחים את חתיכות הבצק כשהצד עם הסוכר כלפי מעלה
• מעל חתיכות הבצק מניחים נייר אפיה ומעל תבנית ומעליה מניחים סיר או משהו כבד שילחץ על הבצק כדי שלא יתפח
• אופים בתנור בחום של 180° רבע שעה כך שהסוכר מתקרמל ונוצר בצק שחום וקריספי
• מוציאים ומניחים לבצק להתקרר לחלוטין
• מעבירים את תכולת גביע קרם הפטיסייר לשקית הזילוף שקיבלנו עם הקרם
• מניחים חתיכת בצק ראשונה (הצד עם הסוכר כלפי מעלה) ומעליה מזלפים לאורך כל החתיכה גבעות קרם כך שיראו את הקרם כשנניח את הבצק מעל
• מניחים את חתיכת הבצק השנייה מעל (הצד עם הסוכר כלפי מעלה) ושוב מזלפים גבעות אחידות לאורך הבצק
• מסיימים בחתיכת הבצק האחרונה (הצד עם הסוכר כלפי מעלה) ומעליה בוזקים המון אבקת סוכר

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מילפיי אקספרס

בעצם יש כאן שני פטנטים – קולים את עיגולי בצק העלים בטוסטר ומזלפים שני קרמים יחד למראה מרשים במיוחד.

18

מילפיי מסקרפונה וניל ותותים

המסקרפונה כאילו נבראה עבור הקינוח הזה: יש לה מתקתקות ייחודית, שמשתלבת היטב עם טעמי פירות חמצמצים; ומרקם סמיך ועשיר

10

פודינג בננה פטל

קינוח מרשים וקליל לאירוח, בשילוב של קרם פטיסייר מפנק פירות רעננים

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

מתכון של לימור תירוש

סוד הטעם של המנה הוא השריית השקדים ביוגורט, שהופכת אותם עסיסיים במיוחד. אחרי שטוחנים אותם ומערבבים עם הלאבנה החמצמצה ושפע עלים ירוקים מתקבלת מנת ניגוב נפלאה.

[ 8-6 מנות ]

125 גרם שקדים טבעיים (עם קליפה)

3/4 כוס (180 מ”ל) יוגורט עיזים בבקבוק

150 גרם לאבנה דרוזית 9%

50 גרם פטה כבשים 20%

1 כף מיץ לימון סחוט

1 כף שמן זית

1-1/2 כפית פלפל ירוק חריף טרי קצוץ דק

1/3 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

½1 כוסות עלי ארוגולה קצוצים דק

3/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק

להגשה: קליפת לימון מגוררת, שמן זית

אופן הכנה:

  1. מערבבים בקערה שקדים ויוגורט ומעבירים למקרר להשריה של שעתיים לפחות ואפשר לילה שלם.
  2. מעבירים את השקדים והיוגורט למעבד מזון וטוחנים בפולסים לתערובת גסה. מוסיפים את שאר החומרים (מלבד בצל ירוק וארוגולה) וטוחנים קצרות – הימנעו מטחינת יתר. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד יומיים.
  3. סמוך להגשה מוסיפים כוס ארוגולה ו-1/2 כוס בצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. משטחים את המסבחה בצלחת הגשה, מפזרים את יתרת הארוגולה והבצל הירוק, מפזרים קליפת לימון מגוררת ומזלפים שמן זית. מגישים לצד קרקרים, לחם טוב או קרעי פיתה קלויה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

מתכון של לימור תירוש

כשאופים ריקוטה פרסקה קורה קסם – מרקמה מתייצב והיא מקבלת שיזוף מגרה. כאן היא מבלה בתנור עם עגבניות שרי, וכל החבורה מצטרפת לעגבניות טריות, זיתים, ארוגולה, צנוברים ושמן זית… וזה עוד יותר טעים ממה שזה נשמע!

[ 8-6 מנות ]

1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה
600 גרם עגבניות שרי (עדיף שרי תמר) חצויות לאורך
3 כפות שמן זית
1/3 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות פירורי לחם, עדיף מחיטה מלאה
צרור ארוגולה גדול קצוץ גס
1 בצל סגול קטן פרוס לחצאי עיגולים דקיקים
10 זיתים שחורים (עדיף קלמטה) מגולענים וחצויים
2 כפות צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית
½1 כפות מיץ לימון סחוט
מלח לפי הטעם

לזרייה: 1/2 כוס גרנה פדנו מגוררת או בשבבים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-240 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומברישים בשמן זית.
  2. בעזרת כפית מניחים בתבנית גושי ריקוטה קטנים ומוסיפים מחצית מעגבניות השרי. מזלפים על הכול שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים פירורי לחם על גושי הריקוטה.
  3. אופים בחלק העליון של התנור 15-12 דקות עד שגושי הריקוטה משחימים קלות.
  4. מערבבים בקערה גדולה את שאר חומרי הסלט. עורמים עליהם את גושי הריקוטה והעגבניות הצלויות ומפזרים גרנה פדנו. מגישים מייד.

*אפשר לערבב את חומרי הסלט 1/2 שעה מראש ולהכין את התבנית עם גושי הריקוטה והעגבניות. סמוך להגשה אופים כמוסבר במתכון ומפזרים על הסלט.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

24

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

24

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

24

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

עזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים,

24

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית

מסדרים את מרכיבי הסלט בצנצנות נאות ואת הרוטב מוזגים לכלי נפרד.

24

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

סלט פסטה מושלם לפיקניק בתקופת החגים – לא רק שאפשר להכין אותו מראש, אלא אפילו רצוי

24

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

מתכון של לימור תירוש

חמש דקות עבודה ויש לכם קרקרים טעימים וקראנצ’יים. לפני ההגשה מניחים עליהם תוספות מעניינות ואופים כמה דקות בתנור.

חומרים לכ-60 קרקרים:

10 טורטיות מקמח תירס או חיטה
1 ביצה טרופה
מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס

מבחר טופינגים (ראו פירוט)

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מסדרים 2-3 טורטיות בתבנית, מברישים בביצה ומתבלים במלח ופלפל. אופים 10-8 דקות עד השחמה קלה.
  3. מוציאים מהתנור וחותכים מייד כל טורטייה ל-6 משולשים.
    חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
  4. סמוך להגשה: מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    מסדרים את הקרקרים בתבנית, מניחים את הטופינג הרצוי ואופים 5 דקות. אפשר ורצוי להכין כמה סוגים – שיהיה צבעוני ושמח.

תוספות לבחירתכם:

»        פטה כבשים 20% מפוררת דק, שומשום, פלפל שחור גרוס, עלי אורגנו ובצל סגול. לפני ההגשה מזלפים טחינה גולמית.

»        פרוסה של  קממבר בקר 25% ועלי תימין. לפני ההגשה מפלפלים ומזלפים מעט דבש.

»        גבינה כחולה מפוררת, פרוסת אגס, אגוז פקאן ופלפל שחור גרוס. לפני ההגשה מזלפים מעט דבש.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

14

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

14

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

8

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

מטבל גבינה לימוני

מטבל גבינה לימוני

מתכון של לימור תירוש

הלאבנה מעניקה חמצמצות, הגבינה במרקם שמנת תורמת קרמיות (בלי להעלות את אחוזי השומן!) וקליפת הלימון ושמן הזית אחראיים לניחוח הנפלא.

[ 12-10 מנות ]

1 קופסה (250 גרם) לאבנה עיזים 5%
1 גביע (200 גרם)  גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון סחוט
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית קליפת לימון מגוררת
הצעת הגשה: פיסטוקים קלויים, קליפת לימון מגוררת

אופן הכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. ניתן לשמור עד יומיים בקירור.
אם רוצים מפזרים פיסטוקים ו/או קליפת לימון.
מגישים ליד ערמת קרקרים (ראו למשל מתכון בעמוד ממול) או פיתות קלויות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

8

רושטי זוקיני וגבינות

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

8

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה קלה, והכי חשוב: לא מטוגן!

8

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

8

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מתכון של לימור תירוש

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים ששווה לאמץ. השריית מוצרלה פרסקה עדינת הטעם במרינדה מאפשרת לה לספוג טעמים חדשים ומעניינים. את הפלפלים קולים בתנור כשהם חצויים – כך מקצרים את משך הקלייה וחוסכים התעסקות ולכלוך.

[ 8-6 מנות ]

לפלפלים קלויים:
6 פלפלים אדומים חצויים לאורך ומרוקנים מזרעים וקרומים
2 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית סוכר
1 שן שום מעוכה

למוצרלה:
2 כדורי  מוצרלה פרסקה 18%
10 זיתים שחורים (עדיף קלמטה) מגולענים וחצויים
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן זית
½1 כפיות חומץ בלסמי
1/2 לימון פרוס לחצאי עיגולים דקיקים
4-3 ענפי בזיליקום

להגשה: 2 כפות פיסטוקים קלויים וקצוצים גס, מעט עיגולי צ’ילי טרי, עלי בזיליקום טריים, קורט מלח (רצוי אטלנטי) ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים: מחממים תנור במצב גריל לחום מקסימלי. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את הפלפלים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. קולים בחלק העליון של התנור 40-30 דקות או עד שהקליפה משחירה.
  3. מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון, קושרים ומצננים. מסירים את הקליפות, אך משאירים מעט קליפה חרוכה לקבלת טעם קלוי. מניחים בקופסה, יוצקים שמן זית, בלסמי, סוכר ושום ומערבבים בעדינות. מכסים וניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.
  4. משרים את המוצרלה: שמים את כל החומרים בקערה או בצנצנת ומשרים במקרר לכמה שעות ועד לילה.
  5. סמוך להגשה מרכיבים את הקרפאצ’ו: מסדרים את הפלפלים בשכבה אחת בצלחת גדולה ושטוחה. מכסים בנייר אפייה ומשטחים בעדינות בעזרת תחתית של בקבוק או צנצנת. מסירים את הנייר.
  6. בוצעים את כדורי המוצרלה לנתחים ומניחים על הפלפלים. מוציאים זיתים ופלחי לימון מהמשרה ומפזרים מעל. מזלפים כמה כפות מנוזלי המשרה. מפזרים פיסטוקים, צ’ילי ועלי בזיליקום, מתבלים במלח ופלפל.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפאצ’ו מוצרלה, עגבניות שרי ורוקט

המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפאצ’ו.

24

קרפאצ’ו מלון ופרמזן גרנה פדנו

שילוב בין מלון מתוק לסויה ושמן זית, שממלאים את הפה בטעמי אוממי ימיים

18

קרפאצ’ו סלק עם פקאנים קלויים ונגיעות יוגורט

שילוב של סלק ויוגורט שמייצר קסם.

10

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

טארט גבינות ושומשום

טארט גבינות ושומשום

מתכון של לימור תירוש

קלתית פריכה וחמאתית עוטפת מלית עשירה של גבינות ותבלינים מקומיים. גושי ריקוטה קטנים מצופים בשומשום מקשטים את הטארט כמו אבני חן.

[ 2 תבניות מלבניות או תבנית טארט בקוטר 26 ס”מ ]

לקלתית:

100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות (שומרים במקפיא עד השימוש)
200 גרם (½1 כוסות פחות כפית גדושה) קמח כוסמין או קמח לבן מנופה
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת כוסברה טחונה קורט אגוז מוסקט
2 כפות שומשום לבן
1 ביצה טרופה
3-2 כפות מים קרים
חמאה לשימון התבנית

למלית:
65 גרם (1/3 כוס) סולת
200 מ”ל מים רותחים
1 קופסה (300 גרם)  ריקוטה פרסקה 9%
1 גביע (200 גרם)  גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
60 מ״ל (1/4 כוס) מים קרים
110 גרם מנצ’גו (להשיג במעדנייה בסופר) מגוררת דק
1 שקית (100 גרם) גרנה פדנו מגוררת 29%
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
2 כפיות עלי תימין טרי
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
2 ביצים
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת כוסברה טחונה
קורט אגוז מוסקט

לעיטור:
2 כפות שומשום לבן,
1 כפית שומשום שחור

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקלתית: שמים במעבד מזון עם להב מתכת קוביות חמאה, קמח ותבלינים ומערבלים לפירורים לא אחידים. מוסיפים תוך כדי ערבול שומשום וביצה ומיד אחר כך מוסיפים באיטיות 3-2 כפות מים עד שהבצק מתגבש לכדורים קטנים.
    מניחים את הבצק על ניילון נצמד, משטחים בידיים לדיסקית, עוטפים היטב ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר לשמור את הבצק במקרר עד יומיים).
  2. משמנים תבנית בחמאה.
  3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק ליריעה בעובי 3-2 מ”מ. עובדים מהר כדי שהבצק לא יתחמם. מרפדים את התבנית בבצק ומהדקים היטב בחיבור בין הדפנות לתחתית. בעזרת מערוך מסירים שולי בצק שגולשים מעבר לתבנית.
    מעבירים למקפיא לרבע שעה.
  4. מכינים את המלית: טורפים בקערה גדולה סולת ומים רותחים ומשהים כ-15 דקות. מערבבים עם מזלג למניעת גושים. מוסיפים 1/3 קופסת ריקוטה פרסקה (את השאר שומרים להמשך), גבינת שמנת ומים קרים ומערבבים עד איחוד.
    מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. מערבבים בצלחת עמוקה את שני סוגי השומשום. בוצעים נתחים קטנים מהריקוטה פרסקה ששמרנו ומגלגלים בתערובת השומשום.
  7. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ויוצקים עליה את המלית. מסדרים את נתחי הריקוטה המצופים על המלית.
  8. אופים בחלק התחתון של התנור 40-35 דקות עד שהבצק מזהיב יפה והמלית מתייצבת. מגישים חמים.

 

*אפשר לאפות את הטארט יום מראש ולשמור עטוף היטב במקרר. סמוך להגשה מחממים כ-15 דקות ב-180 מעלות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טארטים אישיים עם גבינות וירקות

בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק עלים מוכנים.

24

טארט קפרזה

גרסת המאפה לסלט האיטלקי האהוב. הטארט קל להכנה בזכות השימוש בבצק עלים מוכן!

24

טארט טאטן דלורית עם בולגרית ופקורינו

מאפה מרשים ועסיסי המשחק על הניגוד שבין מתוק למלוח. הבסיס הוא לחם גבינות ועליו פרוסות ירק צלוי וקוביות גבינה בולגרית

18

בקלאווה גבינות ותרד

השידוך הקלאסי בין תרד וגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי אותו למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות מתוקות

14

גאלט זוקיני וגבינות

‏Galette הוא טארט כפרי צרפתי ומכינים אותו ללא תבנית טארט. יותר קל מהכנת הטארט הקלאסי, ואפילו יותר יפה!

14

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

8

קיש ארטישוק וריקוטה פרסקה

טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן.

8

גאלט תפוחי עץ עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

מאפה תפוחים פריך ויפהפה. הגבינות משתלבות במלית וגם מוגשות לצד המאפה המוכן.

8

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

מתכון של לימור תירוש

סלט אלגנטי המבוסס על השילוב המושלם בין ענבים מתוקים לגבינה כחולה עוקצנית. עלים רעננים ואגוזים פריכים משלימים את החגיגה.

[ 8-6 מנות ]

1/2 ק”ג ענבים שחורים או אדומים ללא חרצנים חצויים לאורך
1 בצל סגול קטן פרוס לחצאי עיגולים דקים
1 קופסה (200 גרם) עלי בייבי תרד
1/2 כוס עלי זעתר טריים (לא חובה)
50 גרם אגוזי מלך קלויים ושבורים
1-1/2 כפית פלפל צ’ילי אדום פרוס לעיגולים דקים

לרוטב:
1/4 כוס (60 מ”ל) מיץ לימון סחוט
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
3/4 כפית סוכר
להגשה: 100-75 גרם גבינה כחולה מפוררת דק

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת את כל החומרים ומנערים היטב.
  2. מרכיבים את הסלט: שמים בקערה גדולה את כל חומרי הסלט (שומרים חלק מהאגוזים להגשה), יוצקים את הרוטב ומערבבים. מפזרים גבינה כחולה ואת יתרת האגוזים ומגישים.

גיוון ממירים בייבי תרד בכמות זהה של עלי ארוגולה קצוצים גס.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

24

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

24

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

עזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים,

24

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית

מסדרים את מרכיבי הסלט בצנצנות נאות ואת הרוטב מוזגים לכלי נפרד.

24

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

סלט פסטה מושלם לפיקניק בתקופת החגים – לא רק שאפשר להכין אותו מראש, אלא אפילו רצוי

24

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

24